Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 57
  1. #1
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default Tune failed-dm 800-rezolvare

    Am gasit rezolvarea pentru tune-failed caci eram disperat cand imi aparea,trebuia sa dau reboot caci nu mai mergea nimic pana nu dadeam reboot.Apare si acu cand nu am semnal dar in schimb nu trebuie sa mai dau reboot ci cand schimb canalul merge in continuare. Rezolvarea nu este ideea mea ci a unui user nu mai tin minte numele ci ii multumesc pe aceasta cale. Deci cei ce mai aveti probleme si anume @gogi si altii nu mai schimbati imagini caci eu le-am pus mai pe toate si cu toate am patit la fel,deci e o racire mai buna a tunerului aceasta e rezolvarea.Aveam un cooler pus pe dream dar aerul nu patrundea cum trebuia inauntru caci prin carcasa e greu sa patrunda .Am schimbat coolerul si l-am pus inauntru ......minune merge ok. In plus cand era pe dream ma pomeneam cu praf pe carcasa dreamului caci coolerul pe partea de sus trage aerul din camera si il baga in dream dar neputand patrunde in dream prin toate orificiile era adunat pe carcasa. Fiind inauntru dreamului , automat ii face o ventilatie mai mare si il scoate din dream afara.Deci am un cooler mic de 10 ron alimentat la un incarcator de celular.Poate la altii le merge ok fara cooler,ei probabil au nimerit o alta serie de tuner,deci sa nu contrazica spusele mele,dar eu unul am gasit rezolvarea,dupa multi nervi si imagini schimbate.

  2. #2
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se pare ca la reviziile mai noi am scapat de aceasta problema ( al meu e din nov2008 ), eu nu trebuie sa dau reboot, o simpla comutare pe alt canal rezolva problema)
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  3. #3
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristinel View Post
    Se pare ca la reviziile mai noi am scapat de aceasta problema ( al meu e din nov2008 ), eu nu trebuie sa dau reboot, o simpla comutare pe alt canal rezolva problema)
    baFTA
    Oricum nu-i strica de loc un cooler,ii lungesti viata lui,vedeam eu ca merge greu cand umblam prin meniu,mereu se invarteau rotitele,asta era semnul ca lucra greu,dar acu "la revedere",merge ok, "adio rotite care se invart".

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cu nabilo merge cat de cat,nu da tune faild,fara cooler si fara alte kk.
    doar pe gemini face figuri.
    ipbox 91HD i da clasa la orice,rapiditate in comutare,deschiderea canalelor pe share,etc.pretul este jumate cat al dreamboxului.
    dreambox 800 este un kk de aparat,scump si ptru masochisti.
    iar dreambox 8000 este un aparat bun din ce am auzit dar nu isi justifica pretul.
    la sfarsitul luni i vine la cineva unul si va sta o luna in teste la mine.
    350 kg de scule!

  5. #5
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristinel View Post
    Se pare ca la reviziile mai noi am scapat de aceasta problema ( al meu e din nov2008 ), eu nu trebuie sa dau reboot, o simpla comutare pe alt canal rezolva problema)
    baFTA
    Modul in care reactioneaza depinde si de temperatura din camera. Cred ca la tine e mai racoare si de aia face mai putin.

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Gelu si restul colegilor de pe forum cu DB 800 cu (notepad cooler diverse sisteme de racire) o racire optima este suflarea aerului prin absortie externa direct pe sursa care se incalzeste avind in vedere ca nu este loc deasupra tunerului este o porcarie sa montezi deasupra carcasei ventilator de trecere directa se vede foarte urit ! ! ! sau sa montezi deasupra HDD-ului cum am vazut ceva poze este alta prostie... HDD NU ARE NEVOIE DE RACIRE ci tunerul ! ! ! va duce ti la vitacom si cumparati ventilatoare de racice HDD de 3.5 inch demontati 1 bucata din cele 2 si se aplica SUB CARCASÄ cu suflarea directa pe tuner nici nu este nevoie de fixare deoarece are inaltimea la fix si se prinde prin presiune carcasei asupra protectiei ! ! ! rog un moderator sa puna la sticky daca este posibil
    va rog sa va uitati cu atentie la poze care le postez



    aerul se aboarbe pe partea de sus si il sufla in tuner



    nu se vede nici urma de ventilator...



    ps: costa 10 ron(ventilator+sursa tensiune reglabila)

    @satwien se poate si din interior usb....dar iti i a tensiune 5 v si se aude ventilatorul la sursa reglabila il poti da tu la citi volti doresti depinde cit esti de sensibil este urechea fiecaruia...

    edit on : atentie ca firele de alimentare la HDD sa nu fie in calea aerului trebuiesc impinse incet sub coltul tunerului iar ca Gaura de iesire a firului extern se demonteaza mufa din spate externa pt HDD

  7. #7
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Montajul arata foarte bine, dar nu ai gasit o varianta sa alimentezi ventilatorul din interiorul dreamului?

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    o rezistenta reglabila sau un potentiometru rezolva si problema vitezei de rotatie a ventilatorului.

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mesteru222 View Post
    o rezistenta reglabila sau un potentiometru rezolva si problema vitezei de rotatie a ventilatorului.
    usor de spus apoi nu iti mai merge HDD pe usb-ul extern pt ca lipseste ceva.... din tensiune... deci inca o data va rog postati NUMAI daca ati facut acel circuit sau veniti cu poze, ca pe google pot sa ma uit si eu :P am glumit...

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dongle View Post
    usor de spus apoi nu iti mai merge HDD pe usb-ul extern pt ca lipseste ceva.... din tensiune... deci inca o data va rog postati NUMAI daca ati facut acel circuit sau veniti cu poze, ca pe google pot sa ma uit si eu :P am glumit...
    Rezistenta reglabila sau un potentiometru pus in serie nu are cum sa-ti ia din tensiune. Si eu tin(eam) cu U Craiova

    Eu am rezolvat cu un cooler de notebook de genul asta http://www.pcgarage.ro/standuri-cool...itan/ttc-g7tz/ pus sub Dreambox. Arata OK si nu a trebuit sa umblu in Dream, se poate alimenta USB sau dintr-un alimentator separat.
    Last edited by cde34; 14th February 2009 at 11:46.

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cde34 View Post
    Rezistenta reglabila sau un potentiometru pus in serie nu are cum sa-ti ia din tensiune. Si eu tin(eam) cu U Craiova

    Eu am rezolvat cu un cooler de notebook de genul asta http://www.pcgarage.ro/standuri-cool...itan/ttc-g7tz/ pus sub Dreambox. Arata OK si nu a trebuit sa umblu in Dream, se poate alimenta USB sau dintr-un alimentator separat.
    daca ai putine cunostinte de electronica poti incerca.....pune o rezistenta semireglabila intre 500....50 ohmi in paralel cu coolerul si o sa vezi ca poti micsora turatia.........

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @ dongle,este normal sa vi cu kk de minitehnicus la pretul pe care il are
    350 kg de scule!

  13. #13
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mesteru222 View Post
    daca ai putine cunostinte de electronica poti incerca.....pune o rezistenta semireglabila intre 500....50 ohmi in paralel cu coolerul si o sa vezi ca poti micsora turatia.........
    Mestere ai dreptate cu ce zici, dar si eu am dreptate. Nu ai citit atent: Dongle zicea "nu iti mai merge HDD pe usb-ul extern pt ca lipseste ceva.... din tensiune." Eu az zis ca nu o sa-i lipseasca din tensiuea HDD-ului, nu ventilatorului.

  14. #14
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Orobpa
    Posts
    1,967
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gogi View Post
    @ dongle,este normal sa vi cu kk de minitehnicus la pretul pe care il are
    E in ton cu stilul minitehnicus al receptorului : proiectare gresita a placii (procesor sub tuner = ventilatie kk) si condensatoare electrolitice clasice ( de pe vremea receptoarelor din anii 90 - nu au auzit de tehnologia polymer) .
    In God I trust . All others pay cash .

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ma mir ca inca nu a sarit KB in apararea cutiei magice,care de fapt e un kk de receptor.
    sau o fi banat de Fanta ptru tiranie pe forum)
    350 kg de scule!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top