HBO a cîştigat, anul acesta, în cadrul celei de-a 57-a ediţii a Premiilor Emmy, 27 de statuete, conform unui comunicat difuzat de biroul din România al televiziunii.

HBO România va difuza Gala de Decernare a Premiilor Emmy 2005, pe 24 septembrie, începînd cu ora 20.00. HBO este urmat, la numărul de premii obţinut în cadrul acestei ediţii a Premiilor Emmy, de reţeaua de televiziune ABC, cu 16 premii.

Premiile Emmy obţinute de HBO în cadrul Galei de Decernare sînt: Cel mai bun actor în rol principal într-o mini-serie sau film pentru televiziune: Geoffrey Rush în “Life and Death of Peter Sellers”, Cea mai bună regie pentru o mini-serie sau un film pentru televiziune: Stephen Hopkins în “Life and Death of Peter Sellers”, Cel mai bun scenariu: Cristopher Markus şi Stephen McFeely în “Life and Death of Peter Sellers”, Cea mai bună actriţă în rol secundar într-o mini-serie sau film pentru televiziune: Jane Alexander în “Warm Springs”, Cel mai bun film pentru televiziune: “Warm Springs”, Cea mai buna actriţă în rol principal într-o mini-serie: S. Epatha Markerson în “Lakawanna Blues” şi Cel mai bun actor în rol secundar într-o mini-serie sau film pentru televiziune: Paul Newman în “Empire Falls”.

Totodată, două din programele pe care AXN le difuzează în exclusivitate în România s-au bucurat de un mare succes la această gală: serialul “Lost”, a cărui primă serie este difuzată în prezent pe AXN, a fost premiat cu două statuete Emmy pentru Cel mai bun serial dramatic şi Cea mai bună regie a unui serial dramatic, iar show-ul reality-adventure “The Amazing Race” este laureat cu un Emmy, pentru Cel mai bun program de tip reality.

HBO a cîştigat 20 de premii şi la Creative Arts Primetime Emmys pentru categorii ca: animaţie, voice-over, costume pentru mini-serii, filme şi programe de televiziune, etc.

Home Box Office Inc., unul dintre liderii canalelor pay-TV, subsidiar al companiei Time Warner Inc., asigură servicii de televiziune premium 24 de ore din 24, prin cele două posturi HBO şi CINEMAX. Împreună, au aproximativ 39 de milioane de abonaţi în Statele Unite, fiind distribuite prin satelit sau prin reţelele de cablu. În plus, Home Box Office îşi distribuie programele în peste 50 de ţări, ajungînd la 19 milioane de abonaţi.
În prezent, HBO International îşi desfăşoară activitatea şi în America Latina, Asia şi Europa Centrală, printre care şi România.