Salariile fabuloase ale jucătorilor din Premier League sunt īn siguranţă. Raiul financiar al cluburilor din Albion va continua, cel puţin pānă īn 2013. Conform cotidianului englez Daily Mail, la licitaţia pentru primele patru pachete de meciuri transmise īn direct, compania lui Rupert Murdoch, Sky a caştigat oferind incredibila sumă de 1,3 miliarde de lire sterline, respectiv 1,5 miliarde de euro!
Avānd īn vedere că pentru ultimele două pachete de meciuri, aflate acum īn posesia celor de la Setanta Sports, se estimează că se vor oferi cel puţin 500 de milioane de euro, īnseamnă că echipele din Premier League vor primi pānă īn 2013, nu mai puţin de 2 MILIARDE DE EURO!
Sky a cāştigat pachetele A,( premium ) B, E şi F, urmānd ca pentru pachetele C şi D, licitaţia să īnceapă māine la ora locală 15, două ore mai devreme decāt ora Bucureştiului. Paradoxal, deşi Sky plăteşte mult mai mult decāt Setanta, compania miliardarului Murdoch a reuşit, īn prima jumătate a anului fiscal, un profit de peste 500 de milioane de euro! Īn schimb, Setanta a anunţat oficial că are nevoie să cāştige pachetele C şi D ( la fel ca şi pānă acum ), pentru a nu da faliment!
Cum e īn Liga Stenogramelor? La noi, consorţiul format din Antena 1 şi RCS/RDS a cāştigat drepturile de televiziune pentru toate meciurile Ligii 1, pentru trei sezoane, contra sumei de 102 milioane de euro, TVA inclus. De aproape 20 de ori mai puţin! Cam asta este diferenţa dintre cele două campionate...

http://www.prosport.ro/fotbal-extern...liga-1-3859149