Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: Telecomanda SS2

  1. #1
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default Telecomanda SS2

    M-ar interesa unele pareri referitoare la telecomanda asta http://prosat.ro/shop/product_info.p...roducts_id=107
    Si anume...daca se poate folosi si fara placa SS2(de ex cu Girder daca i se poate asocia fiecarui burton o tasta/action pt a fi folosita in DScaler).
    Ca viteza de raspuns cum e?

    Eu am o telecomanda la TV-Tuner care functioneaza pe aceeasi frecventa cu telecomanda de la receiver ( si nu pot sa le folosesc ambele. Stiti cumva daca telecomanda mai-sus mentionata interfereaza cu kaoanele?
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  2. #2
    Silver Member Teacher
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Default re girder

    Sal ansamblul senzor + telecomada se poate folosi pentru oricare program instalat in calculator de la winamp , bsplayer, media player cat si alte programe instalate totul e sa "inveti telecomanda " adica sa aloci oricarui buton de pe telecomanda o comanda a programului respectiv.Bafta

    P.S. era sa uit cea ce ai vazut tu la acea firma are un " mic" impediment adica senzorul e lipit de mufa serial , adica daca ai calculatorul sub birou e cam nasol sa vada telecomanda.Pentru edificare daca vrei am o poza .

  3. #3
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aia am vazut...cu senzoru' lipit de mufa...m-i se pare cam prost gandita.Dar se rezolva lejer cu un prelungitor.
    Intrebarea mea mai mare e daca reactioneaza repede la comenzi...
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  4. #4
    Andrey14
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    telecomanda asta o am eu.. de care ai zis tu.. din cate vezi nu mai e cu cablu.. are un senzor infrarosu care se pune pe com.. si merge ca la televizor..
    trebuie sa instalezi WinLIRC apoi sa ai configuratia de butoane .. care o poti gasi si pe un cd cu drivere de la technisat (4.3.0). dupa ce ai instalat si testat telecomanda cu WinLirc.., o poti folosi, cu ajutorul unui plugin pentru winamp, media player, etc. si setezi fiecare comanda pentru un buton...

    sper ca am ajutat cu ceva...

    bafta

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Oki...am priceput...e "buna la toate"...suna bine!
    dar...merge instant?Si nu incurca butoanele?
    Intreb asta deoarece am o telecomanda de la un tv-tuner clasic, si aia merge si in reluare si mai si incurca butoanele si mai si interfereaza cu cea de la receiver
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  6. #6
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mm7163
    Este foarte simplu de facut , ai aici totul explicat : http://www.skystar2.go.ro/howto/winlirk/winlirk.htm

    Piesele costau acum vreo 2 ani jumate cam 60.000 lei si montajul 10 minute.

    Succes , functioneaza 100% .

  7. #7
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    SUPER TARE FRATE!

    O sa incerc schema aia!

    Mersi fain!
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    144
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu mi-am facut un receptor de ala IR pe COM si merge ok. Problema e ca am incercat sa-l prelungesc cu un fir si nu mai mergea. Asa ca am ramas la ideea originala in montaj paianjen si lipit de mufa. Asa merge ok si cam vede din toate pozitiile. Toata faza e sa fie bateriile la telecomanda mai tari. Am folosit winlirc si o telecomanda de la un receiver analogic mai vechi...

  9. #9
    4x4 Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    1,398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salutare!

    Am si eu un ss2 si o placa video cu TV-out
    Am scos semnalul cu ajutorul unui tuner in reteaua de cablu din apartament ca sa pot vedea programele la mai multe televozoare.
    Acuma incerc sa gases un sistem de telecomandare a calculatorului din alta camera.
    Stie cineva urmatoarele?:

    1. Cat se poate prelungi cablul de la receiverul de infrared?
    2. POt pune 2 receivere IR in 2 porturi seriale care sa actioneze pe un singur girder sau winlirc?
    3. A testat cineva un sistem de telecomanda pe wireless?
    4. Alta varianta la problema mea.


    Multam

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. in cazul legaturilor prin port serial distanta poate fi destul de mare (10-50m)
    2. daca softul permite, nu este nici o problema (de ex. in girder trebuie sa incarci 2 plugin-uri, unul pentru fiecare port - nu stiu daca este posibil, acum nu am girder-ul instalat), eventual poti incerca sa folosesti 2 softuri (ex. girder ptr. un port, winlirc ptr. celalalt)
    3. eu nu
    4. se poate construi o schema de genul: receptor IR intr-o camera - tras cablu in camera cealalta - emitator IR, dar este mai complicat, trebuie alimentare.
    Daca te intereseaza aceasta varianta, poti incerca schema:
    http://jap.hu/electronic/ir.gif

  11. #11
    BISS friend Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Ro
    Posts
    313
    Posts Thanks / Likes

    Default Alte variante...

    Mai fratilor, inainte de a fece telecomanda sau de a o cumpara, tineti cont ca se poate comanda placa ss2 si cu o alta telecomanda, de ex cea de la tunerul Winfast Deluxe {sau oricare alt tuner tv , depinde ce aveti fiecare}. Pt asta aveti nevoie doar de programul UICE. Este foarte usor de configurat.
    Succes!
    La mine cu AltDvb merge beton.

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Romania
    Posts
    73
    Posts Thanks / Likes

    Default prelungitor

    se gaseste de cumparat o chestie denumita prelungitor de infrarosu, e din 2 piese, cu baterii si se foloseste la prelungirea semnalului infrarosu in alta camera...
    Skysat2
    nu am fost creati ca sa fim insule

  13. #13
    4x4 Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    1,398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Caut azi un "prelungitor " din asta si incerc cu 2 receptoare pe 2 com-uri , si cu 2 plugin-uri la girder sau cumva. Daca reusesc reziliez contractul cu "TV cablu".

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Chestia e ca daca nu ai mai multe tunere atunci pe toate TV-urile o sa vezi cam acelasi program... bun pentru "roaming" prin camere da' inutil daca vrei sa vizionezi programe diferite...

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bucharest
    Posts
    45
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pls. Pls. Pls.

    Care este solutia tehnica (ce alte echipamente mai trebuie) prin care avand doar o placa skystar 2, o placa video cu iesire svideo sa pot memora posturile tv in televizor si sa le pot schimba de acolo ?

    Multumesc

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Key Telecomanda
    By dannic in forum RDI - Satelit
    Replies: 3
    Last Post: 28th May 2006, 07:54
  2. Key Telecomanda
    By joliyyy in forum RDI - Satelit
    Replies: 3
    Last Post: 27th May 2006, 18:31
  3. telecomanda
    By vs2709 in forum Placi DVB
    Replies: 2
    Last Post: 25th September 2005, 01:07
  4. telecomanda.
    By multysat in forum Shop
    Replies: 0
    Last Post: 24th July 2005, 21:28
  5. Telecomanda ss1
    By doctorul in forum Placi DVB
    Replies: 4
    Last Post: 20th October 2003, 10:53

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top