Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    82.7° N 114.4° W
    Posts
    991
    Posts Thanks / Likes

    Default Instalare antena TRIAX + Inverto twin monoblock

    Cand omu nu are ce face, isi cauta de lucru si cum 19.2 est se prinde acum si cu antena UIF, m-am gandit ca n-ar fi rau sa-mi schimb noname-ul meu de 0.9 cu un TRIAX TDS110 + Inverto TWIN monoblock 6 grade + motor Opticum 2800.

    Scopul meu era sa prind 19.2 si 13 fara sa fiu nevoit sa mai mut antena si suplientar sa prind "LuxeTV" de pe 28.2 EST.

    Problemele au inceput imediat dupa ce am scos antena pe geam deoarece:
    - nu reusesc sa prind in acelasi timp 19.2 si 13
    - semnalul pe 13e este mai slab ca cel pe care il aveam pe antena de 0.9
    - aseara aveam semnal 15dB pe Astra iar azi dimineatza era 0dB. Dupa un restart al DM-ului si-a revenit.

    Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
    1. Cum configurez DM 800 sa foloseasca LNB-ul monoblock + motor?
    2. Cum pot sa stiu ca semnalul pe care il primesc este din LNB-ul fixat in focar principal sau secundar?
    3. am citit pe un forum ca monoblock-ul inverto este de 6 grade doar daca este pus pe o antena de 80cm. Este adevarat?


    Thanks

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cateva precizari. Cum te uiti la monobloc din spatele antenei, LNB-ul din stanga este conectat intern in monobloc la Diseq1 iar cel din dreapta la Diseq2. Iti recomand sa fixezi in centrul antenei LNB-ul din stanga (Hot Bird) iar LNB-ul din dreapta va fi atunci pe Astra 19°E. Monoblocul de 6° este intr-adevar de 6° pentru antene de 70 - 90 cm, dar la 110 cm ar fi cam de 4°, dar totusi poti sa prinzi cei doi sateliti la limita de compromis. Adica vei receptiona pozitiile 14°E si 18°E, ceea ce inseamna semnal mai slab (sau chiar deloc) pe Hot Bird si Astra. Eficienta nu va fi mai mare decat la o antena de 80 cm. Daca vrei sa beneficiezi din plin de avantajele antenei de 110 cm, trebuie sa montezi doua Twin LNB separate si doua comutatoare Diseq.

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    82.7° N 114.4° W
    Posts
    991
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am inteles. Avand in vedere ca ieri am pierdut cateva ore sa scot antena de 110 pe un geam de 100 si am reusit sa nu o scap, mi-ar fi greu si riscant sa o mai bag in casa ca sa fac configuratii suplimentare.

    Acum as vrea sa folosesc doar LNB-ul aflat in focar principal (cel din dreapta cum te uiti din spatele antenei). Se poate sa-l inchid de tot pe cel din focar secundar ca sa fiu sigur ca pozitionarea o fac doar pe cel principal ?
    Intreb asta deoarece:
    - am dat o scanare pe Astra mi-a gasit si niste TP-uri de pe 23 est; probabil ca aveam 23.5 in focar principal si astra in secundar
    - pe HB am semnal de 8dB iar pe antena noname aveam de 13-14dB; am impresia ca eu receptionez HB cu LNB-ul din focar secundar.

    Ce setari trebuiesc facute in DM ?

    Thanks

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ibiza View Post
    Se poate sa-l inchid de tot pe cel din focar secundar ca sa fiu sigur ca pozitionarea o fac doar pe cel principal ?
    Daca vrei sa-l folosesti pe cel din dreapta in focar principal, trebuie sa setezi in receiver Diseq 2 (sau Diseq B, depinde ce receivere folosesti, daca ai doua), Daca il montai in centru pe cel din stanga, atunci nu mai trebuia neaparat sa-l setezi in menu pe Diseq1 fiindca orice receiver se duce default pe Diseq1.

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    82.7° N 114.4° W
    Posts
    991
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai idee pe DM800 cum se numeste aceasta setare?
    Am vazut ca toneburst se poate seta: none/A/B. Asta trebuie sa modific in B?

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In menu Reception Settings, Mode Diseqc A/B, la Port A alegi HotBird iar la Port B alegi Astra.

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    82.7° N 114.4° W
    Posts
    991
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Configuratia asta imi da batai de cap.

    Pornesc DM-ul si am semnal pe Astra. Mut pe HB si am semnal si acolo.
    Ma intorc inapoi pe Astra si nu mai am semnal. Dupa ce dau un restart la DM sau ma joc un pic prin setup-ul tunerului, semnalul revine.

    Am aceasta problema de cand am schimbat antena + LNB-ul. Oare trebuie facut ceva special daca am si motor si un LNB monoblock?

    Ma gandesc sa schimb LNB-ul monobloc cu unul simplu.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top