Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default DREAMBOX 500 cu placa de retea dusa

    Stie cineva ce se poate face cu el ?
    Se poate repara (nu mai are garantie) ?
    @MrMxyzptlk stii ceva in plus? poate imi dai ceva amanunte din experienta ta, merci
    baFTA
    un server cteva receivere si ceva pasiune...

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai da. am trimis inapoi la Peru in TM, acum 1 luna. Saptamana asta am vb. cu tipul de la Peru, mi-a zis ca placa este dusa, au fost comandate piese de schimb din Germania si ca teoretic se va rezolva saptamana asta. Deci se poate repara, o sa va dau mai multe detalii cand primesc inapoi Dreamboxul.

  3. #3
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Mr...

    o camandat probabil o alta placa sau iti vor da altu nou pentru ca eu am sunat la peru si au zis ca sa revin in 2 saptamani ca ei nu au pe stoc deci ce zici tu se potriveste.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  4. #4
    Keep believin` Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    46.91N 25.36E
    Posts
    1,689
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus
    @Mr...

    o camandat probabil o alta placa sau iti vor da altu nou pentru ca eu am sunat la peru si au zis ca sa revin in 2 saptamani ca ei nu au pe stoc deci ce zici tu se potriveste.
    ma gandesc ca ei schimba doar chipul ethernet.
    1.6 Offset Al, Invacom 0.3dB, VBOX 2 Moteck, DVB: Pinnacle PCTV-Sat, act. 18'' , 75E <> 30W , DM500s / Focus KSF100 / 2x DigiTV 1160NA / 1x Humax Digi-plus / 0.3dB Gold+0.8m Offset / BOOM TV

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pe foarte multi iam auzit cu problema asta,da numai la dream500 restul sunt ok.nici un dream 7000 nu am auzit sa aiba probleme la placa de retea,insa au probleme cu bootloaderul,iar 7020 tot la retea nu cred ca este bun driverul,cand se conecteaza cand nu.
    350 kg de scule!

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @MrMxyzptlk
    Ce ai rezolvat cu dreambox-ul Cred ca si la mine s-a dus placa.

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da s-a rezolvat. nu mi-au zis nimic, pur si simplu au schimbat si gata. insa am asteptat mai mult de 1 luna ca sa se schimbe. piesele se comanda din Germania si de aceea aceasta asteptare mare ...

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Somewhere!
    Posts
    379
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cum v-ati dat seama ca s-a dus placa?
    cred ca am si eu aceeasi problema?
    routerul meu nu mai vede dreamul

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    427
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut eu am avut ocazia sa utilizez 4 bucati dm500 cu primul am avut probleme cu senzorul infra restul merge brigi si acum, nu v-ati gandit ca problema ethernetului poate aparea din cauza celorlalte echipamente la care le conectati? sau folositi separatoare? nu cred....

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nick1968
    cum ne-am dat seama? nu a mai vazut PC-ul ... conecteaza la PC cu un cablu crossover, setarile sa fie corecte, si daca Windows XP lasa inactiv placa de retea a PC-ului inseamna ca ceva este "stricat". eu mai intai am schimbat placa de retea din PC si cand m-am convins ca problema de la Dreambox (am mai incercat sa conectez la un alt Pc) am dus-o inapoi in garantie.

    Z0ltan: problema la mine se pare ca a fost din cauza unor diferente de tensiune ...

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Somewhere!
    Posts
    379
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mersi @ MrMx....
    nu e placa la mine.
    nu stiu de ce nu pot sa ma conectez la internet cu dreamul, desi daca ii dau ping de pe PC, acesta vede dreamul.
    am conectie la internet prin router.
    nu stiu care o fi problema de nu pot sa fac update de pe internet cu addons (am gemini 2.20 ) si nici mount la hdd nu pot sa fac.
    ma ajuta careva.
    am uitat sa spun ca am un d500S cu tuner alps.
    multumesc anticipat.

  12. #12
    Keep believin` Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    46.91N 25.36E
    Posts
    1,689
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @nick1968

    Fa in asa fel:

    Conecteaza pc-ul la router printr-un cablu de retea.
    Conecteaza dreamul la router printr-un alt cablu de retea. (presupun ca routerul are cel putin 4 porturi de LAN si unul de WAN. Pe cel de WAN vii cu cablul de la internet provider.

    Pe router configurezi asa:

    WAN IP : IP_UL_DAT_DE_PROVIDER, sa zicem 193.230.xxx.xx
    WAN NETMASK: NETMASKUL_DAT_DE_PROVIDER, 255.255.255.0 probabil
    WAN GATEWAY: GATEWAYUL_DAT_DE_PROVIDER.
    WAN DNS: DNS_PROVIDER

    Daca providerul de net iti da IP automat prin DHCP e si mai simplu ii dai la router sa ia IP automat (Dynamic IP over DHCP)

    Pe partea de LAN configurezi routerul asa:

    IP: 192.168.0.1
    NETMASK: 255.255.255.0

    Pe PC configurezi asa:
    IP: 192.168.0.2
    NETMASK: 255.255.255.0
    GATEWAY: 192.168.0.1
    DNS: 192.168.0.1

    Pe DREAM configurezi asa:
    IP: 192.168.0.3
    NETMASK: 255.255.255.0
    GATEWAY: 192.168.0.1
    DNS: 192.168.0.1

    (daca la partea de lan ai in router DHCP, activeaza-l si va da ip-uri automat la tot ce conectezi pe el, asa ca si pe dream vei bifa DHCP si va lua automat IP.

    Cam asa va arata:

    1.6 Offset Al, Invacom 0.3dB, VBOX 2 Moteck, DVB: Pinnacle PCTV-Sat, act. 18'' , 75E <> 30W , DM500s / Focus KSF100 / 2x DigiTV 1160NA / 1x Humax Digi-plus / 0.3dB Gold+0.8m Offset / BOOM TV

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Somewhere!
    Posts
    379
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multumesc frumos @airboy, am reusit pina la urma sa -l conectez la net.
    ramine problema cu mount-ul, nu reusesc nici cum.
    am creat un nou user dream, am pus IP-ul computerului, i-am dat sa citeasca pe hdd, am pus username-ul dream si parola si raspunsul este acelasi failed to munt...
    o fi de vina zone alarm?

    are cineva vreo idee?
    orice ajutor e bine venit

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 3rd October 2006, 01:11
  2. alt dvb 2.0 in retea
    By tase1963 in forum Placi DVB
    Replies: 3
    Last Post: 4th February 2006, 16:47
  3. retea
    By cleo in forum DREAMBOX
    Replies: 0
    Last Post: 18th September 2005, 19:07
  4. ss2 in retea
    By eol63 in forum Placi DVB
    Replies: 3
    Last Post: 19th April 2004, 22:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top