Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Bucuresti
  Posts
  576
  Posts Thanks / Likes

  Default Idei de alimentare a interfetei Phoenix din portul USB

  Pentru posesorii de interfete Phoenix, prezint niste idei de alimentare din portul USB. Despre ce e vorba:
  Varianta nr.1 (cu rosu):
  - Daca adaptorul USB to Serial (RS232) poate fi desfacut, in sensul ca se poate ajunge la montajul propriu-zis (unele sunt cu plastic turnat si este greu de ajuns la montaj) atunci se identifica prin masurarea cu un aparat punctul de intrare dinspre calculator al tensiunii de alimentare de +5 volti. Se identifica locul de unde unde pleaca spre mufa de iesire corespunzator pinului 9. Daca dinspre montaj vine la acesta vreun circuit, acesta poate fi intrerupt, nefiind necesar pt functionarea interfetei. Intre aceste doua puncte se face o punte (strap). In acest fel, la iesirea adaptorului, pe pinul 9, vom avea +5volti. La interfata Phoenix, se conecteaza o dioda (1N4148, de exemplu, dar merge cam orice dioda redresoare) intre pinul 9 al mufei seriale si punctual efectiv de alimentare cu 5 volti al interfetei (dupa eventualul stabilizator de 5 volti incorporate) cu terminalele dispuse ca in figura. Tensiunea efectiva de alimentare a interfetei va fi de circa 4,5 volti. Aceasta varianta este cea mai ca lumea, pentru ca rezultatul este o interfata care arata exact ca una adevarata USB, fara alimentare exterioara si fara alt cablu suplimentar. Exemplu:  Varianta nr.2 (cu verde):
  - Daca adaptorul poate fi desfacut dar nu se poate face strap-ul descris mai sus (din diferite motive, primul fiind din cauza constructiei adaptorului), atunci se poate trage un fir exterior suplimentar, pe care se inseraza diode, pana la punctual efectiv de alimentare al interfetei. Rezultatul este acelasi.

  Varianta nr. 3 (cu albastru):
  - Daca adaptorul nu poate fi desfacut, sau nu exista adaptor, dar se doreste alimentarea din portul USB, atunci se poate folosi partea cu mufa USB de la un cablu USB, iar la capatul celalalt se poate pune o mufa de alimentare corespunzatoare celei de la interfata. Este bine sa se monteze si in acest caz, in serie, dioda respectiva. Exemplu:


  Toate cele 3 variante, nu exclud posibilitatea alimentarii, in continuare, ca alternativa, si din alimentator separat.

  Daca subiectul prezinta interes, voi incerca, in masura posibilului, sa raspund la intrebari pe aceasta tema.
  DM800, DM7020, DM500S, KSC-570, SRT4355EVO, Conserve diverse, SkyStar 2 Rev 2.6, Offset 1.2, H-H Strong, Twin Inverto 0.3, 53E - 30W, etc....

 2. #2
  Târnacopist Expert
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  /home/satwien/
  Posts
  6,001
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Foarte interesant postul!
  Pozele au fost editate si de spaniolul, dar le-am pus eu mai sus, pentru a fi mai usor de urmarit in cele scrise.

 3. #3
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Bucuresti
  Posts
  576
  Posts Thanks / Likes

  Thumbs up Se poate si prin cablul serial....

  Putem extinde un pic cu alimentarea interfetei Phoenix si prin cablul serial, pentru a face sa dispara al doilea cablu, atunci cand este incomod (remarca: e valabil pt pc-uri, bineinteles ca teoretic e posibil sa se faca operatia la orice scula):

  http://www.4shared.com/file/83788166...lu_serial.html

  Doua variante:
  1. In mufa cablului serial dinspre PC, se identifica pinul 9, se dezlipeste firul care vine la pinul 9, si se prelungeste cu un fir care vine de la +5volti din PC (firul rosu din mufele de HDD/CD/DVD)
  2. O varianta mai eleganta, dar numai pt cei care au ceva cunostinte in domeniu. Se identifica pinul 9 la mufa serial din PC (e mai usor cand mufa seriala este in slot, si mai greu cand este pe motherboard). Se conecteaza la pinul 9, +5volti, dupa ce in prealabil ne asiguram ca de acolo nu mai pleaca vreun traseu inspre placa de baza.
  DM800, DM7020, DM500S, KSC-570, SRT4355EVO, Conserve diverse, SkyStar 2 Rev 2.6, Offset 1.2, H-H Strong, Twin Inverto 0.3, 53E - 30W, etc....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top