Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Ploiesti
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default Unlock STRONG 4xxx flash !!!

    Salut !
    Poate cineva sa-mi spuna la ce ajuta "Unlock STRONG 4xxx flash ! " ?. Ar fi bine daca s-ar da si o procedura de folosire. Eu tot trag speranta ca as putea debloca un srt4155Ev(s-a blocat la o pana de curent in timpul unui restore de Concorde) cu acest soft. Va multumesc anticipat !
    Supermax 6000CI Plus

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Unlock !

    Acel fisier se transmite prin intermediul unui JTAG pentru a valida accesul in scriere la flash ! Problema ta se rezolva cu JTAG la Prosat Cluj sau de catre altii care au mai facut-o !

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Ireland
    Posts
    58
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Buna

    Sa inteleg ca fara acest unlock nu putem downloada o imagine noua?

    Dar un patch?

    Cum vine din fabrica, lock sau unlock?

    Merci
    Florin

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Nu este o regula ...

    Nu este o regula ferma ! din motive de protectie ... zone din flash se pot declara RO ( read only ) de ex: bootloaderul .... daca vrei sa scrii integral flash-ul trebuie sa-l declari RW ( read write ) integral ! asta face acel fisier ! in esenta nu are vreo legatura cu scrierea unui patch ... este un procedeu de ultima instanta ... cand nu mai se poate face nimic altceva ( receiver blocat ) se mai poate incerca asta .... Procedeele de instalare patch sau firmware fac in mod automat astfel de manevre ...

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Ploiesti
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Unlock !

    Quote Originally Posted by mihaip
    Acel fisier se transmite prin intermediul unui JTAG pentru a valida accesul in scriere la flash ! Problema ta se rezolva cu JTAG la Prosat Cluj sau de catre altii care au mai facut-o !
    Multumesc pentru raspunsul prompt si la obiect ! Imi este destul de greu sa ajung la Cluj si sincer sa fiu este o provocare. O sa incerc sa studiez procedura de jtag. Pentru toate exista un inceput. Schema de JTAG am gasit, mai ramane sa studiez cu atentie ce anume trebuie sa intruduc si cum. Este un receptor mai mult de test, pe care am tot incercat variantele de Concorde. Sper sa gasesc pe forum o procedura riguroasa !
    Supermax 6000CI Plus

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Romania Linga Rio
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acuma este foarte usor cu programul jtag_up.exe.
    Astazi am pus la siteul....
    http://www.croteam-sat.org/aploud/in...G%20RECEIVERS&

    Detecteaza automat protesorul Sti55XX si Flashuri 1M,2M.
    Sterge fara Unlock.bin


  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    los Angeles LA
    Posts
    406
    Posts Thanks / Likes

    Default o posibilitate

    daca receptorul tau recunoaste portul serial . atunci poti ]ncerca sa incarci soft original cu INTEGRA , chiar si din mai multe incercari cred ca se poate , spun asta pt ca eu am avut aceeasi problema, cu acelasi receptor .
    flaschul l-am blocat si eu la un 4125 dar l-am blocat cu un soft de 4155 care are o capacitate ( 2M ) si intradevar a fost nevoie de cluj
    strong 6xxx , progdvb , dreambox dm 500 s , lazer fta plus, kaon , ss2 , echolite 790 etc.

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default 4xxx

    am incercat sa scriu 4125 si imi da o eroare la adresa

    Error writing flash at address 7FE00000 ACK = 00000100
    Se pare ca de citit il citeste bine
    Trebuie ceva modificat ?Adaugat in sistem vreun dll?

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Romania Linga Rio
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Adevarat acuma am incercat cu un Strong-4125E si nu sterge si nici nu scrie.
    Se poate ca flash-ul este de 28F... nu 29F(W)XXX
    Am inercat cu un Hirschmann csr-40-Fta
    Sti5518-DVC ca la Strong-4125
    dar Flash M29W160 citeste serge si scrie.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    pe aici pe undeva
    Posts
    109
    Posts Thanks / Likes

    Default Pentru meseriasi!

    Nu am vrut sa deschid un nou topic, as dori sa ma ajutati cu o problema. Am un Strong 4120 cu patch-ul de pe sectiunea strong files, cu keys la zi, imi deschide TPS, SRG, Eurosport, insa nu reusesc deloc sa deschid POL*SAT, stiu ca e o anumita procedura pentru a face AU pe pol*sat, pe ce canal trebuie lasat si cat timp sau exista o alta "smecherie"!? Va multumesc mult!
    Get rich or die tryin'

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Ploiesti
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Unlock STRONG 4xxx flash !!!

    Quote Originally Posted by gabrielbadea
    Salut !
    Poate cineva sa-mi spuna la ce ajuta "Unlock STRONG 4xxx flash ! " ?. Ar fi bine daca s-ar da si o procedura de folosire. Eu tot trag speranta ca as putea debloca un srt4155Ev(s-a blocat la o pana de curent in timpul unui restore de Concorde) cu acest soft. Va multumesc anticipat !
    A aparut aceeasi problema si tot cu un 4155 evo. Acum nu a mai fost nici o pana de curent. Am rulat programul de restore downlodat de pe sectiunea "strong" de pe acest forum. Am primit mesajul "ok finish" si acum receptorul cred duce dorul unui "jtag". Mentionez ca si ls primul receptor pana de curent a aparut dupa acelasi mesaj. Am mai rulat restore dupa concord , dar pentru 4125evo ( cu restorul special pentru 4125evo din acelasi loc). Nu cumva este o problema cu acest " restore " care se afla pe site ? daca gresesc eu undeva va rog sa ma contraziceti !
    Supermax 6000CI Plus

  12. #12
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Faci o grava confuzie !

    Faci o confuzie grava ! ai asimilat 4125 cu 4155/4355 ! asta ti-a fost fatal !
    Cele doua categorii difera , printre altele, prin dimensiunea Flash-ului 1Mb respectiv 2Mb !

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Ploiesti
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Faci o grava confuzie !

    Quote Originally Posted by mihaip
    Faci o confuzie grava ! ai asimilat 4125 cu 4155/4355 ! asta ti-a fost fatal !
    Cele doua categorii difera , printre altele, prin dimensiunea Flash-ului 1Mb respectiv 2Mb !
    Merci Mihai ! m-am gandit si eu la asta ! de obicei sunt f ordonat si am directoare separat pentru fiecare stb. Restorul l-am luat din directorul de 4155. Se poate sa-l fi pus la download gresit . Cred ca aici este greseala. Acum incerc sa identific portul jtag. Stiam de poza care ai afisat-o de pe oxygen dar este putin confuza pentru mine . am facut o interfata simpla jtag si am incercat sa ma conectez la o mufa tata gasita cu 20 de pini. recunosc ca este cam haotic. si nimic ! Ma poti ajuta ? te rog !
    Supermax 6000CI Plus

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Arad
    Posts
    463
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Faci o grava confuzie !

    Quote Originally Posted by gabrielbadea
    Quote Originally Posted by mihaip
    Faci o confuzie grava ! ai asimilat 4125 cu 4155/4355 ! asta ti-a fost fatal !
    Cele doua categorii difera , printre altele, prin dimensiunea Flash-ului 1Mb respectiv 2Mb !
    Merci Mihai ! m-am gandit si eu la asta ! de obicei sunt f ordonat si am directoare separat pentru fiecare stb. Restorul l-am luat din directorul de 4155. Se poate sa-l fi pus la download gresit . Cred ca aici este greseala. Acum incerc sa identific portul jtag. Stiam de poza care ai afisat-o de pe oxygen dar este putin confuza pentru mine . am facut o interfata simpla jtag si am incercat sa ma conectez la o mufa tata gasita cu 20 de pini. recunosc ca este cam haotic. si nimic ! Ma poti ajuta ? te rog !
    Instructiuni de folosire a Jtag-lui la Strong 4125 evo
    1 Deschide Jkey.dupa ce afost conectata interfata la portul IRD si pus jump 302 (cei 2 pini se pun in scurt)

    2Clic pe Development Panel si executa instructiunile ce se cer.


    3 Introdu la User Function –Address valoarea 80000000
    clic pe Load To..si selecteaza fisierul 28FxxxC3 si apoi clic pe Trigger User


    4Se inchide fereastra Development Panel si se da clic pe Flash Programing si executa instructiunile ce se cer.

    5 Selectezi la IRD model acc9800 si la Flash va apare TE28F800b3t dupa aceea sevor apare activate butoanele Erase , Read , Programing.


    Se da clic pe Erase si se asteapta confirmarea seda clic pe Programming se selecteaza fisierul
    Care contine flash-ulsi se asteapta pina se scrie 100%


    Dupa aceea se reporneste receptorul si trebuie sa mearga
    Not Me!

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Ploiesti
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am reusit ! Am reusit sa le readuc la viata. Multe multumiri lui mike77 ! Datorita shemei trimise de el care difera de ce am gasit pe net si a instructiunilor lui am rteusit sa le aduc la viata !
    Supermax 6000CI Plus

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Strong 4XXX
    By nickey4321 in forum SD Receivers
    Replies: 2
    Last Post: 11th November 2006, 07:47
  2. how to unlock flash m28w160ct by j-tag
    By newone in forum RDI - English
    Replies: 7
    Last Post: 16th April 2006, 03:12
  3. how to unlock te28f160c3 flash memory
    By randy in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 8th November 2005, 15:24
  4. UNLOCK STRONG 4xxx flash !
    By mihaip in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 14th June 2005, 16:13
  5. In cazuri disperate Strong 4xxx sau 6xxx ....
    By mihaip in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 9th May 2005, 07:44

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top