Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default Se poate face captura video prin USB?

    Salut, am camera video cu hdd 40gb si full hd.
    Exista un soft cu care sa pot face captura USB direct din hardul camerei?
    Pot trage fisierele pe calculator dar softul pe care il am Ulead video studio nu imi recunoaste formatul fisierelor (MPEG TS File) si am neaparat nevoie pt. reeditare.Am incercat sa convertesc fisierele respective in avi, mpeg dar calitatea scade foarte mult.
    Deci vreau sa fac captura direct din cam.

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu cred ca te referi la captura in adevaratul sens al cuvantului, fiindca fisierele oricum iti intra in calculator. Cred mai degraba ca ai nevoie de un codec pentru camera ta. Nu ai primit un CD cu ea? Daca nu, intra pe pagina producatorului si ar trebui sa gesesti driverele pentru ea.

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Softul care a venit cu camera nu ma satisface pt. ca are un buton pe Dockingstation pe care daca apas si imi face din 13 GB de pe HDD 4 dvd-uri.

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma lovesc de alta problema acum.
    Trag inregistrarile in HDD-ul computerului, le bag in Pinnacle Studio 12 si ii dau drumul sa scrie pe dvd. Dupa ce ca dureaza in jur de o ora toata procedura, se pierde din claritatea filmului (acesta fiind original FULL HD iar convertit si scris pe dvd arata ca un VCD) iar sonorul imi ramane cca 2 sec. in urma.

  5. #5
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by K-storu View Post
    Ma lovesc de alta problema acum.
    Trag inregistrarile in HDD-ul computerului, le bag in Pinnacle Studio 12 si ii dau drumul sa scrie pe dvd. Dupa ce ca dureaza in jur de o ora toata procedura, se pierde din claritatea filmului (acesta fiind original FULL HD iar convertit si scris pe dvd arata ca un VCD) iar sonorul imi ramane cca 2 sec. in urma.
    Pai daca nu umbli-n setari... Probabil alea-s setarile default ale lui Pinn.Studio. No offence, dar nu e un soft pentru amatori. Adica tu cind scrii pe DVD cu un soft gen Pinnacle Studio faci conversie (ca sa fiu mai precis DOWN-conversie, adica scazi de la 1920x1080 la 720x576 din start, ca ala e un DVD-PAL standard) si ardere de disc.
    Ce pot eu spune: presupun ca e vorba de un format proprietar (adica fisier vizibil doar cu softul celor care au facut camera video, fisiere cum au Canon ori Sony) - deci ala va trebui convertit in vob-uri pt. a fi vazut de DVD player. In consecinta nu mai fa recording la 1920x1080 (full HD, cum zici tu) daca vrei sa transformi ulterior intr-un format acceptat de DVD player. Vei renunta la calitate si vei pierde mult timp cu reconversia. Incearca sa faci captura direct la o rezolutie mai mica si sa transformi dupa aia. Si nu lasa setarile default, asigura-te ca se face conversie in vob-uri PAL (720x576).

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am facut un print screen cu setarile:



    Dar de ce imi ramane sonorul in urma tot nu sant lamurit

  7. #7
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Fa o proba cu softul asta:
    http://www.coene-net.com/index/Conve...DVD-2.2.3.258/
    Face doar conversie, DVD-ul il arzi dupa aia cu ce program vrei tu. Ma intereseaza la ce calitate ti-l face si daca elimina delay-ul audio (care vine din pierdere de cadre).

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ca sa le vezi la calitate maxima, trebuie sa le editezi la rezolutia lor maxima. Cred ca trebuie sa le convertesti initial in AVI (sau QT sau mpg2 sau mpg4) si apoi sa bagi materialul in programul de editare pe care il vrei.
    Ca idee vezi intai ce formate accepta programele tale si apoi vezi ce poti exporta din softul camerei la rezolutie HD.
    Daca vrei sa vezi apoi pe DVD nu are nici un rost sa inregistrezi HD, decat daca vrei sa faci poate zoom in imagine.

  9. #9
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nea Castore, zi-ne ce-ai facut cu TS-urile alea, nu ne lasa-n suspans. Ca tu ai obiceiul sa deschizi un topic si dupa aia sa nu mai dai pe-acolo. And we hate that.

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mestere, nu pre am avut timp...am sa ma apuc mai pe seara sa vad ce iese si iti zic.
    O zi buna!

  11. #11
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hgfdgfui View Post
    Nea Castore, zi-ne ce-ai facut cu TS-urile alea, nu ne lasa-n suspans. Ca tu ai obiceiul sa deschizi un topic si dupa aia sa nu mai dai pe-acolo. And we hate that.
    Salut,
    Am incercat si cu softul respectiv. Acum merge bine sonorul dar imi face monoblocuri la cadrele filmate mai in viteza (miscare)

  12. #12
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by K-storu View Post
    Salut,
    Am incercat si cu softul respectiv. Acum merge bine sonorul dar imi face monoblocuri la cadrele filmate mai in viteza (miscare)
    Naspa. Trebuie mers pe calea cea grea, pe care, daca vrei s-o testezi, cred ca o vom putea detalia. Aceasta presupune, inainte de conversia in DVD, demuxarea fisierului TS (separare video/audio si prelucrare separata a ambelor).

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    488
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Fa si tu o filmare in HD (maxim de calitate) dar care sa nu depaseasca 1 G.Du-te apoi la www.transfer.ro si da o adresa de mail care vrei tu,faci upload la fisierul care l-ai filmat si pune linkul care ti-l dau ei, ca sa-l putem lua si noi ca sa facem niste probe.

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    somewhere in romania
    Posts
    35
    Posts Thanks / Likes

    Smile incearca cu altceva

    am facut si eu exact ca tine dar in schimb am folosit pt editare ulead 11,de aici www.h33t.com si pt scriere dvd pinac.
    la mine a ramas calitatea de full hd.ceva nu faci bine cu programul,zilele urmatoare fac teste si te anunt cum sa faci sa fie bine.
    Plecat cu roaba la plimbare

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top