Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema cu 12,527 GHz DIGI-TV

    De vreo 2 zile nu mai pot viziona Antena 3, am obsv ca toate programele care sunt pe frecventa 12.527 nu mai merg. Am dus recieverul (HSS-5160) la alta antena, unde merge bine si i-am facut un SW-Update la versiunea 1.03, am scanat din nou si merge. Cand il conectez insa la antena mea tot nu vrea sa imi redea nimic pe frecventa aia. La antena nu s-a umblat, nu s-a miscat de ea. Sa fie frigul din zilele trecute de vina? Au fost vreo -10 grade, desi daca stau sa-mi amintesc, a fost frig si inainte sa se "blocheze" frecventa asta pe antena mea..Antena e Gibertini 100 Alu, are vreo 2 ani, LNB-ul e un MTI-Blueline la aceiasi vechime. Am aruncat un ochi la antena, nu e nimic ruginit, totul e super-curat, am deconectat cablul, verificat, totul in regula.. Oricum, celelalte programe merg OGLINDA..Are cineva vreo idee?

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cam ciudat ce spui tu . oricum daca nu vrea si nu vrea, trebuie sa reglezi antena din nou , sa schimbi cablul si in ultima instanta lnb-ul .

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    596
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Schimba LNB,cred ca nu merge pe frecventa inalta.
    Un LNB nu costa o avere.

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cablul nu am cum sa-l schimb, e tras prin peretii casei -din constructie. O sa incerc varianta cu LNB-ul. Ciudat este insa ca un reciever HSS 1160 merge perfect..

    PS, de azi vad ca si 12.723 face probleme, adica Antena1,HBO,Cinemax.. lipsa semnal. Asa pur si simplu peste noapte..

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    127
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gigi-sat View Post
    Schimba LNB,cred ca nu merge pe frecventa inalta.
    Un LNB nu costa o avere.
    si eu am aceeasi problema, toate programele de pe TP 4 (parca) nu merg...asta cu un hyundai 1120, antena de 80 si un LNB vechi de vreo 6 ani; am schimbat lnb-ul cu un alps nou si programele se vad dar semnalul si qalitatea scad drastic, de la 85-98 % la 25-60%..asa ca l-am pus pe cel vechi inapoi...
    imi poate spune cineva ce caracteristici trebuie sa aibe LNB-ul?

    o zi buna,
    claudiu
    nici viitorul nu mai e ce-a fost!

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am un MTI-Blueline de 0,2 dB, a mers (sau mai merge) perfect timp de ceva peste 2 ani. Doar ca acum am probleme cu TP-4 si TP-2. Vreau sa cred ca nu e de la LNB, dar cine stie? Daca-l schimb si tot nu merge poate ca tre reglata antena din nou. Ceea ce ar fi ciudat, ca doar nu trage nimeni de ea peste noapte astfel incat s afie nevoie de un reglaj nou..

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Subscriu / aceeasi problema pe TP-ul cu Antena1. Se "vindeca" la "cald" - adica - ieri si astazi, cand s-a incalzit afara, totul ok.

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hmm... interesanta teorie cu TP-ul pe care e Antena 1..ieri a fost intr-adevar mai cald si mergea, iar acum este mult mai frig decat ieri si nu mai merge TP-ul respectiv..Sa fie coincidenta sau..?

    Sau sa fie recieverul atat de sensibil la fluctuatii de temperatura etc? Cu HSS 1160 nu am avut niciodata probleme, dar cu 5160..numa necazuri..

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by buburuza View Post
    Hmm... interesanta teorie cu TP-ul pe care e Antena 1..ieri a fost intr-adevar mai cald si mergea, iar acum este mult mai frig decat ieri si nu mai merge TP-ul respectiv..Sa fie coincidenta sau..?

    Sau sa fie recieverul atat de sensibil la fluctuatii de temperatura etc? Cu HSS 1160 nu am avut niciodata probleme, dar cu 5160..numa necazuri..
    Nu e teorie,e practica.La frig se produce fenomenul de contractie.Si asta duce la deformari si dereglaje.Verifica si regleaza din nou antena.
    Eventual verifica nivelul semnalului si cand merge si cand nu merge acel transponder.Ca sa te convingi ca mai trebuie umblat la reglajele antenei.Succes.
    .

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    127
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Mayerling View Post
    Nu e teorie,e practica.La frig se produce fenomenul de contractie.Si asta duce la deformari si dereglaje.Verifica si regleaza din nou antena.
    Eventual verifica nivelul semnalului si cand merge si cand nu merge acel transponder.Ca sa te convingi ca mai trebuie umblat la reglajele antenei.Succes.

    problema este ca pe TP-ul respectiv arata semnal / calitate destul de buna, peste 70%
    asta cum se mai explica?

    claudiu
    nici viitorul nu mai e ce-a fost!

  11. #11
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by buburuza View Post
    Hmm... interesanta teorie cu TP-ul pe care e Antena 1..ieri a fost intr-adevar mai cald si mergea, iar acum este mult mai frig decat ieri si nu mai merge TP-ul respectiv..Sa fie coincidenta sau..?

    Sau sa fie recieverul atat de sensibil la fluctuatii de temperatura etc? Cu HSS 1160 nu am avut niciodata probleme, dar cu 5160..numa necazuri..
    verifica sa nu ai apa in bratul antenei . cand ingheata adio semnal ....

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Surpriza! Pare-se ca s-a cam rezolvat "de la sine". M-am gandit sa desurubez mufa din priza de SAT din perete. Era chiar foarte bine stransa. Am desurubat-o, m-am uitat cum arata, arata bine, am insurubat-o la loc, la fel de strans, si dintr-o data..BANG! intra Antena 3 si toate celelalte canale care nu imi intrau. Deci nu am facut nimic la mufa decat am scos-o din priza de SAT, m-am holbat la ea si am pus-o la loc.

    NU cred ca vreau sa inteleg ce s-a intamplat.. Mai ales ca nu a umblat nimeni acolo (locuiesc singur, pisica n-am, plantele nu se pricep nici ele la mufe..) si brusc si dintr-o data n-a mai fost semnal, ca dupa o simpla scoatere din mufa sa mearga iar..

    Oricum MULTUMESC tuturor de sfaturile date, si mai ales ca sunteti foarte rapizi in raspunsuri si in a ajuta omul. Revin cu placere pe forumul asta ptr ca in comparatie cu altele aici macar primesti raspunsuri prompte si foarte rapid si nu baliverne ca in alte parti. Inca o data mersi fain si noroc in anul nou tuturor!

    PS, am verificat daca este apa in brat, dar nu e. E insa bine de stiut ca si asta ar afecta semnalul.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mie mi-a spus cineva de la Peruvision (probabil ca insusi patronul) ca nu mai comercializeaza mufe F cu acea garnitura de cauciuc in interior, pentru ca multi instalatori s-au plans ca din cauza acelei garnituri, si a condensului care ramane in interiorul mufei intre firul central, garnitura si masa, se pierde semnalul. Nu stiu cat de adevarat este, insa probabil ca exita un sambure de adevar in povestea asta.
    Toate cele bune.

  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu am garnitura la mufa care e pe antena, in schimb e un invelis de cauciuc tras peste mufa si care acopera si mufa antenei, si continua vreo 3 cm pe cablu in jos. Am verificat si acolo de umezeala dar nu era nimic. Iar la doza in perete, nici acolo nu este vreo garnitura.

    Iar cat despre acea "resetare" sau refresh de care zice @cosin, cred ca o accept ca explicatie, ca alta nu am. Desi mi se pare ciudat ca intr-o zi nu merge un TP iar peste noapte cedeaza altul. O sa incerc de pe-acum incolo sa folosesc mufa F drept reset-switch

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top