Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 60
  1. #1
    Junior Member Friend
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    29
    Posts Thanks / Likes

    Default PlayStation 3 PlayTV

    Tocmai am achizitionat un DVB-T pentru PlayStation si am constatat urmatoarele probleme:

    - Pe PROTV si TVRHD nu am imagine si nici sunet.
    - Pe TVR1 si TVR2 nu pot sa inregistrez pentru ca nu exista EPG. Selectia programului pentru inregistrat se face din EPG.

    A mai testat cineva?
    Intr-o prezentare din franta spune ca PlayTV este HD dar la noi nu merge. Este din cauza PS3 sau din cauza transmisiei? Adica transmisia (codecul) de la noi este diferita de cea din Franta?

    Si pentru TVR-uri se poate sa avem si noi un EPG? Sa ne zica noua unde sa facem modificarile si le facem noi daca nu exista o persoana disponibila la SNR sau TVR care sa bage programul....

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    560
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by adriananton View Post
    Tocmai am achizitionat un DVB-T pentru PlayStation si am constatat urmatoarele probleme:

    - Pe PROTV si TVRHD nu am imagine si nici sunet.
    - Pe TVR1 si TVR2 nu pot sa inregistrez pentru ca nu exista EPG. Selectia programului pentru inregistrat se face din EPG.

    A mai testat cineva?
    Intr-o prezentare din franta spune ca PlayTV este HD dar la noi nu merge. Este din cauza PS3 sau din cauza transmisiei? Adica transmisia (codecul) de la noi este diferita de cea din Franta?

    Si pentru TVR-uri se poate sa avem si noi un EPG? Sa ne zica noua unde sa facem modificarile si le facem noi daca nu exista o persoana disponibila la SNR sau TVR care sa bage programul....
    Acest DVB-T este MPEG4?, daca nu atunci nu poti sa prinzi programe HD

  3. #3
    Junior Member Friend
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    29
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acest DVB-T este o cutie care se conecteaza la USB-ul PS3. Nu cred ca are legatura cu cutia ci mai degraba cu softul. Acea cutie ca toate DVBT pe usb nu fac decat sa receptioneze datele si le trimite prin usb la pc. Acolo intra decoderul si tranforma datele in imagini. Daca la PC instalezu un codec si faci setari la PS3 trebuie sa astepti update de la Sony.

    Cam asa vad eu...

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1,272
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca nu e tuner dvb-t hd nu merg prog hd ,e la fel ca si la tv, daca tv e fullhd si are tuner dvb-t nu poti vedea prog hd terestre

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bucharest
    Posts
    74
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este MPEG-2 deci nu vede nimic HD! Aici manual:
    http://uk.playstation.com/media/1215...TV_ENG_V11.pdf

    Din pacate nu prea ai ce face cu el! Am si eu un TV portabil si ma uit la el ce frumos e!

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    București
    Posts
    185
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mesteru222 View Post
    daca nu e tuner dvb-t hd nu merg prog hd ,e la fel ca si la tv, daca tv e fullhd si are tuner dvb-t nu poti vedea prog hd terestre
    OMG :P
    cand o sa inteleaga oamenii ca la dvb, hd sau sd tine numai de soft. iar la televizoare softul depinde de piata. de exemplu in romania si anglia unele televizoare stiu hd (h264) altele nu, insa nu scrie pe cutie; pe cand in franta cele care stiu se si lauda ca atare: tnt-hd.

    adriananton: da frate, ai dreptate, tzine de softul de la Sony.
    PlayTV e unul din produsele pe care Sony nu le baga in fata cu tarie pentru ca nu se bazeaza pe ele (e facut ca sa fie si sa iasa bine la comparatia cu Xboxu'). E lansat oficial numai in anumite tari, etc.
    Yo l-am vazut in anglia, unde dvb-t se keama Freeview si e exclusiv SD, drept urmare pe cutie scria ca stie Freeview si enumera canalele.
    Acum, daca tu zici ca e si in franta, si ar stii HD, ar trebui sa il "convingi" in setarile de pe PS3 ca esti in franta cand dai scan.

    mai sunt doua kestii de tinut cont:
    - Sony Europa e in UK, unele produse sunt dezvoltate dupa piata de acolo si doar traduse pentru restul Europei. In america & japonia sunt alte standarde la tv digital, deci produsul a fost facut de Sony Europa, most likely.
    - ProTVHD si TVRHD au sunet mpeg1 (L1/2), iirc. Prin vest sunetul e mpeg2 (L1/2) din cate stiu eu. (dar asta e o diferenta minora)

    E posibil ca in viitor (poate abia dupa 2012), Sony sa mai imbunatateasca softul de la PlayTV. Sau dupa ce face si Microsoft ceva similar pentru Xbox360.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    București
    Posts
    185
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Raf74 View Post
    Este MPEG-2 deci nu vede nimic HD! Aici manual:
    http://uk.playstation.com/media/1215...TV_ENG_V11.pdf

    Din pacate nu prea ai ce face cu el! Am si eu un TV portabil si ma uit la el ce frumos e!
    http://fr.playstation.com/media/1215...YTV_FRE_V6.pdf
    aceleasi specificatii de la francezi. Din pacate nici pomeneala de TNT (television numerique terestre) si cu atat mai putin HD. Dupa cum se vede la pagina 5, manualul e tradus si atat. Este asa cum am banuit, dezvoltat pentru UK si distribuit si in fr, de, it, es. De exemplu MHEG-5 este sistemul interactiv de la Freeview, si n-are nici o relevanta pentru francezi.

  8. #8
    Junior Member Friend
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    29
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aici, francejii (cu j) spun ca este HD. Cel care vorbeste este cam asa:

    "Marcus interview Arnaud chef produit hardware de la PlayStation. Dans cette présentation le monsieur de chez Sony affirme que le Tuner TNT de la PS3 est compatible avec TV HD. Ce qui est totalement faux dans la mesure ou le PlayTV ne décode pas le MPEG4."

    http://www.youtube.com/watch?v=T6EDk3Rdn64

  9. #9
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default info

    salut , florinsasu nu ai dreptate cu aceasta afirmatie : "cand o sa inteleaga oamenii ca la dvb, hd sau sd tine numai de soft"
    ai 2 exemple de tv lcd mai jos si facand exceptie de diagonala amandoua sant hd avand ca rezolutie 1920 x 1020 , numai ca pe partea de intrare/receptie difera , citeste ultima rubrica din caracteristicile celor 2 modele la "ACORD" si ai sa observi diferenta HARDWARE :

    - http://www.sony.ro/product/t32-w-ser...TechnicalSpecs si

    - http://www.sony.ro/product/t32-l-ser...TechnicalSpecs

    daca nu ai observat-o uite aici ce contine in plus KDL-32W4000 fata de KDL-40L4000 :

    - "Tuner TV High Definition (MPEG 4) - H.264 (cu operatori acceptaţi) DA" , deci cum este afirmatia ta in comparatie cu cele de mai sus ?

    a si inca ceva de cand un proc fabricat/conceput sa decodifice NUMAI MPEG2 , poate sa decodifice si MPEG4 (vezi specificatiile tunerului) , deci la un tv lcd cu receptie hd (tuner hd) pe langa tuner care sa stie/identifice receptia atat a semnalului sd cat si hd mai trebuie si un proc decodor pt. semnalul MPEG4 , altfel rezultatu-l = 0 , alta componenta HARDWARE

  10. #10
    Junior Member Friend
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    29
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt 2 lucruri separate. Ce spui tu de TV-uri este cam asa. TV este echipat cu un procesor pentru decodarea imaginii. Daca e un "pentium 2" sigur ca nu are putere sa decodeze MPEG4 ci doar MPEG2 si de aceea nu merge prin upgrade de soft.

    Pentru PS3 chestia e alta. Procesorul se afla in PS3 si face fata cu brio la decodare HD (1080p) din alte surse (avi, mpeg, etc), tocmai ca are decoder software pentru aceste tipuri de codecuri, decoder care foloseste PROCUL PS3.

    Deci foarte simplu poate sa se faca tot prin soft-ul de la PS3 decodarea PROTV, TVRHD, etc.

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    560
    Posts Thanks / Likes

    Default

    PS 3 va reda (decoda) inclusiv BLU-RAY, dar nu v-a decoda emisie HD terestra sau satelit sau cablu. Am pus intrebarea aceasta la SONY romania si raspunsul a fost scurt: PS 3 nu are DVB-T HD incorporat.
    Poate in viitor (adica cateva luni daca va fi cerere, ceea ce este discutabil cand ei se axeaza pe tv cu dvb-t hd incorporat si pe blu-ray al carui pret a scazut semnificativ)

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    560
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Introducere în opțiunile video pe PLAYSTATION3


    PLAYSTATION3 poate fifolosit nu numai pentrujocuri ci și pentruvizionarea video mulțumită puternicului Blu-ray Disc Player şi cu un hard disk de 80GB (HDD).

    PLAYSTATION3 are înăuntru un Blu-ray Disc player. Vizionați filmele dvs. preferate în format High Definition (pănă la 1800 pixeli în funcție de televizorul dvs.) Cu capacitatea mare a fiecărui BD care vă permite să înregistrați pănă la trei ore video fişiere în format HD și în plus pănă la nouă ore înformat Standart Definition (SD), pe dublul Blu-ray Disc înregistrările dvs. nu vor fi întrerupte de necesitatea de a schimba discul.


    Discrația virtuală nu începe și nu se termină doar cu excepționalui Blu-ray Disc Player. Fiind sufletul distracției dvs. multimedia acasă, PS3 este și un loc perfect pentru păstrarea, ordonarea și savurarea unui număr mare de fişiere video digitale. Memorați filmurile digitale pe hard diskul sistemului PLAYSTATION3 și descărcatăți noidate din PLAYSTATION®Store, inclusiv și traileri ale unor filme și jocuri în format High Definition.


    Puteți să vedeți fişiere video, păstrate pe PS3 prin PSP (PlayStation Portable) cu ajutorul funcției Remote Play. Adunați o bibliotecă voluminoasă de distracții virtuale amețitoare pe PS3 și uitați-vă pe ele din altă parte prin PSP.

    Aceste data sunt Prezentate de SONY

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    București
    Posts
    185
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    salut , florinsasu nu ai dreptate cu aceasta afirmatie : "cand o sa inteleaga oamenii ca la dvb, hd sau sd tine numai de soft"
    ai 2 exemple de tv lcd mai jos si facand exceptie de diagonala amandoua sant hd avand ca rezolutie 1920 x 1020 , numai ca pe partea de intrare/receptie difera , citeste ultima rubrica din caracteristicile celor 2 modele la "ACORD" si ai sa observi diferenta HARDWARE :

    - http://www.sony.ro/product/t32-w-ser...TechnicalSpecs si

    - http://www.sony.ro/product/t32-l-ser...TechnicalSpecs

    daca nu ai observat-o uite aici ce contine in plus KDL-32W4000 fata de KDL-40L4000 :

    - "Tuner TV High Definition (MPEG 4) - H.264 (cu operatori acceptaţi) DA" , deci cum este afirmatia ta in comparatie cu cele de mai sus ?

    a si inca ceva de cand un proc fabricat/conceput sa decodifice NUMAI MPEG2 , poate sa decodifice si MPEG4 (vezi specificatiile tunerului) , deci la un tv lcd cu receptie hd (tuner hd) pe langa tuner care sa stie/identifice receptia atat a semnalului sd cat si hd mai trebuie si un proc decodor pt. semnalul MPEG4 , altfel rezultatu-l = 0 , alta componenta HARDWARE
    Imi pare rau insa voi merge chiar mai departe si voi spune ca un tuner NU decodeaza MPEG2, sau MPEG4 sau whatever. Un tuner face ce zice si numele, se "asheaza" pe un canal in frecventa si, fiind digital, face disponibil un bitstream, in particular un stream de transport MPEG2.
    Dupa asta vine un parser de MPEG2 (system level) si sparge muxul in canale si porma fiecare canal in video, audio, etc. (elementary stream level)
    Abia apoi vine decodorul de video, care poate fi hard (un chip) sau soft. Numai la acest nivel se poate vorbi de mpeg-2 si mpeg-4avc.

    Din cauza de marketing si pentru a nu intra in detalii pentru populatie s-a inventat termenul de tuner mpeg2 si tuner mpeg4 sau tuner hd. Ah, ca poate intern televizorul X are un singur chip care le face pe toate, sa-i fie de bine. Treaba lor cum se descurca cu updateurile, porma. Insa chipul respectiv nu mai e un tuner, ci include un tuner.
    TOATE tunerele digitale produc un bitstream. Pentru toate sistemele de televiziune digitala acesta e de tipul MPEG2 (TS). Cu alte cuvinte, daca maine incepe televiziunea X sa emita un bitstream care nu e MPEG2 si e alt neam de mux, cu un tuner digital pe PC s-ar putea receptiona programele ei presupunand ca stim sa scriem niste filtre directshow custom, pentru muxul si streamurile televiziunii X.

    Acum, exista mai multe surse de generat confuzie:
    1. MPEG2 se poate referi la nivelul transport sau la decodorul de stream video sau audio.
    2. MPEG4 se refera NUMAI la decodorul de video. Si spus asa scurt: MPEG4 este incorect pentru ca streamul respectiv nu e de tip divx, ci h264. Deci corect e MPEG4 part10, AVC sau H.264.
    3. FullHD sau HD Ready n-au nici o legatura cu tipul tunerului de pe un TV. Aici e marea magarie, pentru ca multi clienti s-au pacalit cand au luat un tv "HashDe". Un HD Ready sau Full HD poate sa nu aiba tuner digital deloc! De aceea putem vedea FullHD scris pe camerele foto, si e corect.
    Cele doua embleme "HD" se refera la posibilitatea de afishare a imaginilor 720p si 1080i, respectiv 1080p, fara a preciza sursa lor (HDMI sau component sunt numai bune . Mai ales ca, in cazul tvurilor FullHD, nici n-ai de unde sa vii cu semnal 1080p pe unde radio. Din cate stiu eu, se emite 1080i (sau 720p/i).

  14. #14
    Junior Member Friend
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    29
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu as trage o concluzie. Sony este vinovat ca nu vrea sa faca softul sa mearga si la noi.

    Dar cum ramane cu EPG? Putem sa ajutam cumva ca pentru cele 3 canale cu programe sa avem si noi un EPG corect?

    Mai ales ca programul exista in format digital la DOLCE, DIGI, etc.

  15. #15
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    atunci eu vin si te intreb altfel :

    - de ce exista 2 tipuri de norme , atat dvb-t (dvb-t/t2) cat si in dvb-s (dvb-s/s2) ?

    si unde esta specificat destul de clar (mpeg4 si cum ii mai spui tu) , cel putin in dvb-s/s2 uite exemple :

    - http://www.lyngsat.com/hd/hotbird.html pt. dvb-s/s2 si

    - http://www.dvb.org/technology/fact_s...Sheet.0808.pdf , asta ca nu am stat sa caut o lista de prg. ca la dvb-s/s2

    deci considerand ca ai un tuner (selector) care stie numai dvb-s/dvb-t , practic poti sa-mi demonstrezi ca poate receptiona toate prg. dvb-s2 din lista de mai sus (in cazul dvb-t/t2 fiind mai la inceput nu prea am gasit/cautat lista de prg. dvb-t2) , ma multumesc momentan cu explicatiile pt. dvb-s2

    legat de playstation3 , personal consider ca degeaba are decodorul si codecurile si ce mai trebuie pt. decodarea mpeg4 , daca nu are si un tuner pt. a receptiona in standardul aferent dvb-t2

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top