Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    26
    Posts Thanks / Likes

    Question probleme receptie TVR HD BUCURESTI

    Salutari am deschis topicul asta..nestiind ca aici e topic dedicat HDTV....
    aSa ca incerc sa pun si aici discutia...eventual moderatoreii poate o pot muta....

    http://www.rdi-board.com/showthread....106#post603106

    Pt cine nu are rabdare sa dea o fuga pe celalat link...preiau mesajul meu aici...

    de curand am achiziotant o aneenta de la ADELAIDA...
    http://www.adelaida.ro/product_info....oducts_id=3904

    Sper sa nu fie luata ca reclama nici pro nici contra...
    Problema mea e ca nu pot receptiona decat ProTVHD..care oricum il pot receptiona si cu o banala sarma..
    In rest nu prind nimic...
    E dretp ca nu am alimentant-o ...inca nu am alimentator...de 12v...pt amplificator....
    Sper ca azi sa il pot procuira....dar...sa nu prind chiar nimic?

    A doua problema....cum pot sa insumez semnalul cu cel de la antena clasica....si cum pot sa il splitui inainte pt a putea folosi antena si pt un tuner reciever....radio....
    Toate cele bune si HELP ME....

    DAnny

  2. #2
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut in ambele cazuri deocamdata raspunsurile sant cam = 0 , de ce ?
    fiindca ca si mine probabil ca stai prin sud , sud-est , sud-vest-ul bucurestiului unde se poate receptiona deocamdata doar protv hd , tvr hd avand doar emitatorul din herastrau (din cate stiu eu) nu bate pe tot bucurestiul in domeniul dvb-t , eventual sa incerci cu antena instalata pe bloc sau la o inaltime de peste 10m daca stai la casa
    poate anul asta va da drumul la emisie pe canalul 59 si sa speram ca va acoperi mai bine bucurestiul
    legat de a 2-ua prb. ridicata de tine cu insumarea , depinde de cat de puternic ai semnalul de la protv hd fiindca insumat se pierde din semnal si daca ai semnalul mai puternic pe analogic rezultatul va fii = 0 pe receptia dvb-t
    personal am folosit un sumator mm-200 de la antech98 la insumarea semnalului dvb-t cu cel de cablu analogic , rezultand doar prg. de cablu , protv hd pierzandu-se la insumare
    tot atat de adevarat este ca nu am folosit amplif. pe partea de dvb-t , poate in cazul asta sa rezulte ceva , deci ai un model de sumator si vezi intai ce rezultate ai la insumarea celor 2 semnale (dvb-t si analogic) si apoi va fii mai usor cu distributia folosind un amplif de banda larga cu 2 sau "n" iesiri , problema se pune la insumare si ce rezulta ca semnal dupa insumare

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    560
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    salut in ambele cazuri deocamdata raspunsurile sant cam = 0 , de ce ?
    fiindca ca si mine probabil ca stai prin sud , sud-est , sud-vest-ul bucurestiului unde se poate receptiona deocamdata doar protv hd , tvr hd avand doar emitatorul din herastrau (din cate stiu eu) nu bate pe tot bucurestiul in domeniul dvb-t , eventual sa incerci cu antena instalata pe bloc sau la o inaltime de peste 10m daca stai la casa
    poate anul asta va da drumul la emisie pe canalul 59 si sa speram ca va acoperi mai bine bucurestiul
    legat de a 2-ua prb. ridicata de tine cu insumarea , depinde de cat de puternic ai semnalul de la protv hd fiindca insumat se pierde din semnal si daca ai semnalul mai puternic pe analogic rezultatul va fii = 0 pe receptia dvb-t
    personal am folosit un sumator mm-200 de la antech98 la insumarea semnalului dvb-t cu cel de cablu analogic , rezultand doar prg. de cablu , protv hd pierzandu-se la insumare
    tot atat de adevarat este ca nu am folosit amplif. pe partea de dvb-t , poate in cazul asta sa rezulte ceva , deci ai un model de sumator si vezi intai ce rezultate ai la insumarea celor 2 semnale (dvb-t si analogic) si apoi va fii mai usor cu distributia folosind un amplif de banda larga cu 2 sau "n" iesiri , problema se pune la insumare si ce rezulta ca semnal dupa insumare
    Eu am folosit sumator cu amplificare pe dvb-t si rezultaul este la fel ca la tine, adica se pierde dvb-t si ramane cel analogic

  4. #4
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu in zona de N-NE nu am probleme decat cu TVR HD pentru ca receptia o fac cu o banala sarma mai ales pe timp de ploaie in rest este OK. Cum au spus si ceilanti colegi daca nu ai vizibilitate spre emitator si antena nu este la o inaltime mare, pa TVR HD.

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    24
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu stau in Berceni si am o antena de camera d-aia telescopica in V de vreo 300 de mii (de pe aleea cu castani... cei din Berceni stiu unde e ) care are o chestie pe post de amplif si prind fara probleme TVR HD.

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by micu_vali View Post
    Eu am folosit sumator cu amplificare pe dvb-t si rezultaul este la fel ca la tine, adica se pierde dvb-t si ramane cel analogic
    Pai sumatorul folositi-l dupa receptorul DVB-T,inainte de a intra in TV insumati-l.Ca din receptor iese semnal analog pantru TV si cu semnalul analog de la antena clasica,nu se va mai pierde semalul digital.
    Asta in cazul receptoarelor DVB-T independente,la TV-urile cu tuner DVB-T inclus,nu stiu cum se poate ca nu am asa ceva.
    Last edited by Mayerling; 14th January 2009 at 13:21.
    .

  7. #7
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cerni View Post
    Eu stau in Berceni si am o antena de camera d-aia telescopica in V de vreo 300 de mii (de pe aleea cu castani... cei din Berceni stiu unde e ) care are o chestie pe post de amplif si prind fara probleme TVR HD.
    tu esti foarte aprope de emitatorul de la Piata Sudului, adica pilonul rosu..
    de aia prizi cu orice..
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    560
    Posts Thanks / Likes

    Default

    de la emitatorul din herastrau nu se mai vede in corbeanca

  9. #9
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mark21 View Post
    tu esti foarte aprope de emitatorul de la Piata Sudului, adica pilonul rosu..
    de aia prizi cu orice..
    Mark, TVR HD emite din Herastrau si nu de la Big Berceni inca !

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Militianu View Post
    Mark, TVR HD emite din Herastrau si nu de la Big Berceni inca !
    hai sa facem pariu?
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  11. #11
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    OK.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Valenii de Munte, 100 Km Nord de Bucuresti
    Posts
    364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa este. TVR HD este emis de la emitatorul Herastrau. Eu stau in Valenii de Munte, Prahova. Deci la 100km de Bucuresti si receptia posturilor emise de la Herastrau se face fara probleme. Am o antena UIF Alcad cu preamplificator. Se receptioneaza foarte bine TVR 1, TVR 2, TVR HD.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Valenii de Munte, 100 Km Nord de Bucuresti
    Posts
    364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Emitatorul Herastrau emite pe canal 54 cu putere 1,5 sau 2 KW
    Emitatorul Berceni va emite pe canal 59 cu putere 200 W

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    26
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation salutari

    Nu stiu de ce , dar nu am primit nici un mesaj din cele pre care l-eati scris voi pe aici..
    Va multumesc pt ajutorula cordat..
    Deci...

    Cerni...eu stau pe langa Spitalul de copii Budimex...deci ..sunt f aprope de releul de la big...dar degeaba..ala nu emite. Tu pe unde stai?

    Mayerling: Receptorul meu e un TVTuner de pc...deci semnalul nu am cum sa il insumez decat inainte...
    Eventaul exsta vreo posibilitate de switch intre antene de prinrt-un comutator?
    Mark21: Ma repet desi stau f aprope de "Pilonul" de la Big-Berceni...ala nu emite deocamdata..el putin....asa ca...

    So.. in afara de TVRHD care nu am semnal inca..si in afara de PROTVHD , dece nu mai prind alte canale de tv...stiu ca mai erau si alte canale...

    Cerni.,..tu ce canale prinzi?

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Valenii de Munte, 100 Km Nord de Bucuresti
    Posts
    364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In acest moment de la Emitatorul Herastrau se transmite numai TVR1, TVR2 si TVRHD.
    Au mai fost transmise antena1, antena3, realitatea si national tv dar au fost scoase in momentul introducerii TVR HD. La emitatorul Berceni s-au facut probe cu pachetul de inceput. Adica: tvr1, tvr2, antena1, antena3, realitatea si national tv. Insa nu stiu ce va transmite cand va fi pus in functiune. Eu am receptionat cu aceeasi instalatie si probele facute dar la limita de receptie. La 200W ce sa-i ceri mai mult?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top