Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Nemtzică Expert
  Join Date
  Jan 2004
  Location
  "...cu peronu´ pe partea stîngă !"
  Posts
  3,431
  Posts Thanks / Likes

  Default ROMANIA ARE NEVOIE DE STADIOANE NOI SI PERFORMANTE !

  In sfirsit se misca ceva, nu in ultimul rind pt.ca Basescu este un microbist infocat :

  Stadionul Naţional va fi gata în 2006!

  Executivul a emis abia săptămâna trecută Hotărârea de Guvern prin care se alocau 80 de miliarde de lei din fondurile Loteriei Române pentru refacerea Stadionului Naţional din cadrul CSNB “Lia Manoliu”. “Mâine (n.r. - azi) urmează ca Hotărârea să apară în Monitorul Oficial şi imediat se vor achita facturile către constructor”, spune Alexe Gavrilă, secretar general la ANS. Lucrările sunt întârziate cu o lună şi jumătate, astfel că vor fi finalizate abia la începutul lunii noiembrie. “După aceea mai avem nevoie de mai bine de 30 de miliarde pentru partea a doua a proiectului. Vom iniţia o nouă acţiune legislativă, prin care Guvernul să ne dea şi ceilalţi bani”, mai spune Gavrilă. Cum iarna îşi va intra în drepturi, Stadionul National va fi gata abia in promavara anului viitor .

  (c) Prosport

 2. #2
  Nemtzică Expert
  Join Date
  Jan 2004
  Location
  "...cu peronu´ pe partea stîngă !"
  Posts
  3,431
  Posts Thanks / Likes

  Default Re: ROMANIA ARE NEVOIE DE STADIOANE NOI SI PERFORMANTE !

  Buldozerul birocratic

  CONSTRUCŢIE. În acest moment, Stadionul Naţional din Complexul “Lia Manoliu” se află în stadiul de şantier. Începute pe 25 iulie, lucrările de modernizare şi refacere la Stadionul Naţional din Capitală au intrat în impas din cauza lipsei de finanţare. Pe 4 august, un Comunicat de presă emis de Agenţia Naţională a Administraţiei Fiscale anunţa că Guvernul a aprobat, printr-o “hotărâre”, deblocarea a 80 de miliarde de lei vechi pentru acest proiect.Banii urmau a fi asiguraţi din fondurile Loteriei Române, regie ce urma să suporte şi refacerea, în valoare de 25 de miliarde de lei, a Stadionului Tineretului. Numai că de la intenţie până la finalizare este cale lungă. Deşi lucrarea trebuia terminată până pe 2 septembrie 2005, până în acel moment nu apăruse în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern care ar fi permis Loteriei să onoreze facturile înaintate de ANS. “A fost vorba despre o neînţelegere. În luna iulie a fost semnat un memorandum de către toate instituţiile care aveau legătură cu acest proiect, de la ANS până la Ministerul Finanţelor şi la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului. Pe 4 august, când s-a anunţat emiterea Hotărârii de Guvern, a fost obţinută decât semnătura primului ministru. După aceea, Ministerul Finanţelor a mai obţinut nişte semnături de la alte ministere şi a introdus actul normativ la aprobare abia săptămâna trecută. Mâine (n.r. - azi) ar trebui să apară în Monitorul Oficial”, spune secretarul general al ANS, Alexe Gavrilă (foto dreapta), el însuşi încurcat de hăţişul incredibil al birocraţiei române care a făcut ca timp de o lună hârtiile să se plimbe de la un birou la altul.  Întârziere de o lună şi jumătate
  Lucrările la Stadionul Naţional au început la finele lui 2004, dar s-au împotmolit din cauza lipsei de finanţare, cât şi a faptului că între timp s-a schimbat conducerea ANS. Noul preşedinte, Florian Gheorghe, a luat contractele la puricat, acesta găsind mai multe nereguli în ceea ce priveşte atribuirea proiectului. După o renegociere cu firma Swietelski, ANS a reuşit să coboare preţul întregii lucrări la 116 miliarde de lei vechi (cu 11 miliarde de lei mai puţin decât suma iniţială). Dacă fondurile vor fi deblocate imediat ce Hotărârea de Guvern va apărea în Monitorul Oficial, atunci prima parte a lucrărilor, cele situate în limita sumei de 80 de miliarde de lei, va fi finalizată până la începutul lunii noiembrie. “Imediat vom declanşa procedura de aprobare a unui nou act normativ pentru restul de 36 de miliarde de lei. Chiar dacă intrăm în iarnă nu vor fi probleme, pentru că în ultima sumă intră centrala termică şi pista de atletism. Gazonul va fi montat în prima parte”, a mai spus Alexe Gavrilă. În aceste condiţii, naţionala de fotbal a României va putea juca pe cea mai mare arenă a ţării abia în primăvara anului viitor. Doar dacă, între timp, nu vor mai apărea alte piedici birocratice...

  Trei ani de amăgiri
  Prima oară când s-a pus pe tapet refacerea gazonului de la Stadionul Naţional a fost în 2002, după meciul de fotbal dintre România şi Norvegia (scor 0-1), jucat pe noroiul din Ghencea. Premierul de atunci, Adrian Năstase, a promis că prima reprezentativă va avea la dispoziţie, în primăvara lui 2003, un teren perfect la meciul cu Danemarca. Lucrarea a fost atribuită lui Adrian Oprişan, fratele baronului de Vrancea, Marian Oprişan. Tricolorii au jucat însă pe nisip, gazonul fiind însămânţat prea târziu. Au trecut de atunci aproape trei ani şi Stadionul Naţional arată în continuare ca o ruină.

  (c) Prosport

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. am si eu nevoie
  By dragosh in forum Placi DVB
  Replies: 2
  Last Post: 6th December 2006, 19:49
 2. Replies: 3
  Last Post: 10th September 2006, 07:44
 3. De ce are nevoie Max TV ?
  By iordache in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 9
  Last Post: 17th March 2006, 08:38
 4. Views of Romania - Nunti traditionale din Romania
  By saed in forum RDI - Satelit
  Replies: 11
  Last Post: 27th February 2006, 15:41
 5. Nevoie de ajutor a.s.a.p
  By ultraradeon in forum RDI - Satelit
  Replies: 2
  Last Post: 5th January 1970, 00:22

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top