Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    1966dan
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Post Dreambox DM 500s si internetu?

    buna as vrea sa imi spuna cineva cum pot sa fac conexiunea intre Dreambox si internet .Am intrenet de la romtelecom am un modem "speedtouch" si as vrea sa stiu cum se face si cum care poate sa ma ajute multumesc

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by 1966dan View Post
    buna as vrea sa imi spuna cineva cum pot sa fac conexiunea intre Dreambox si internet .Am intrenet de la romtelecom am un modem "speedtouch" si as vrea sa stiu cum se face si cum care poate sa ma ajute multumesc
    Pui un router si gata. Vezi sectiunea dedicata la Crypto - Dreambox.
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53°E - -30°W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  3. #3
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai depinde ce modem ai? Daca ai modem USB nu e bun trebuie sa il schimbi cu unu care are LAN, asta in cazul in care nu vrei sa ti un calculator permanent pe post de router. Daca ai cu modem cu LAN si are o singura iesire, iti trebuie un switch prin care sa cascadezi modemul iar din switch pleci la dream si la calculator. Setarile de retea in dream le lasi pe DHCP.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    365
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai modem cu o iesire (516) si vrei sa folosesti si calculatorul in acelasi timp cu dream 500, trebuie sa iti cumperi un swich.Din swich legi cu cablu de retea dream 500.
    Daca ai modem cu 4 iesiri (546), legi direct dream 500 cu cablu de retea.
    Daca vrei si sharing atunci,trebuie sa configurezi si modemul.

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sa nu se uite ca un modem nu tine loc de router , iar fara router ioc shar# , in afara de cazul in care vrei sa folosesti un pc pe post de router. Cea mai simpla configuratie ar fi sa investesti intr un dsl modem/router care iti ofera tot ce ai nevoie pentru shar#

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by vicalino1 View Post
    sa nu se uite ca un modem nu tine loc de router , iar fara router ioc shar# , in afara de cazul in care vrei sa folosesti un pc pe post de router. Cea mai simpla configuratie ar fi sa investesti intr un dsl modem/router care iti ofera tot ce ai nevoie pentru shar#
    m-ai gandeste-te odata kand faci afirmatia asta: ]sa nu se uite ca un modem nu tine loc de router
    Dreambox_82

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    365
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by vicalino1 View Post
    sa nu se uite ca un modem nu tine loc de router , iar fara router ioc shar# , in afara de cazul in care vrei sa folosesti un pc pe post de router. Cea mai simpla configuratie ar fi sa investesti intr un dsl modem/router care iti ofera tot ce ai nevoie pentru shar#
    Nu-l pune sa cheltuiasca degeaba.Modemul de la romtelecom este de ajuns pentru net si sharing.Nu trebuie sa foloseasca nici un pc pe post de router.

  8. #8
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by vicalino1 View Post
    sa nu se uite ca un modem nu tine loc de router , iar fara router ioc shar# , in afara de cazul in care vrei sa folosesti un pc pe post de router. Cea mai simpla configuratie ar fi sa investesti intr un dsl modem/router care iti ofera tot ce ai nevoie pentru shar#
    Daca nu ai habar de ce vorbesti in dodi sa ametesti omul? modemurile de la RTC au router incorporat in el deci poate face sharing bine mersi daca face setarile corecte in modem!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top