Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 41
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    979
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema tuner dm 800

    Salut,

    Am remarcat o chestie stranie: daca dau pe C+HD Polska, din pachetul Cyfra+, merge un timp scurt, apoi dispare semnalul (altminteri, pe toate celelalte transpondere, e semnal garla, la 1,85m offset, in Bucuresti). Daca misc un pic antena, uneori regasesc programul, iar merge scurt si dispare. Am observat asta si in zile fara pic de vant, iar celelalte programe raman la semnal constant. Problema e valabila doar pt pachetul polonez, atat sd cat si hd (mai ales hd!).Inca si mai curios, pe dm 500, polonezii se vad stabil (bineinteles, acolo vorbim strict de sd), idem si pe sky star hd.
    Mentionez si faptul ca folosesc ultima versiune de Nabilosat Black Hole si ca, in plus, am un cooler extern care evita supraincalzirea tunerului.
    Ce pot sa fac?!
    Multumesc anticipat pt orice idee!
    Multumesc,
    Scorpio


    VU+ Solo 2/ parabola 1,8m / offset 1.85m / Bucuresti

  2. #2
    sunt varza Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Smile tuner

    La mine a fost o problema cu diseqc 1.1 dupa care am avut si aceasta problema (in cazul meu Hotbird 13e) si tot asa disparea semnalul si iar aparea. Am schimbat LNB-ul si este OK acum. El merge foarte bine pe SD si pe alte DM dar nu pe DM800. Am testat si eu toate imaginile (am acum Nabilo 0.6 si bootloader #67) si este OK. Fara cooler ajunge in jur 50-52 C.
    Incearca sa schimbi LNB-ul prima oara ,daca nu ai diseqc.
    salut
    dreambox 800HD
    dreambox 500
    sunray SR4 X2
    offset 1.8m 6XLNB

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default diseq

    Salut,

    si eu am observat ca se intampla unele mici ciudatenii cu diseq 1.2, dar nu cade semnalul daca sunt pe un anumit program, doar la inceput e problema daca deschide sau nu, dar dupa trecerea de pe un transponder pe altul, isi revine.(ca imgine folosesc ultimul nabilo)
    Legat de incalzirea DM 800, pot sa va spun ca nu am cooler,iar temperatura nu depaseste 31 grade si se incalzeste mai tare DM500 decat el. Va sfatiesc sa puneti niste "picioruse" de 1,5 cm si nu se va incalzi(sa nu discutam de cand este in stand-by).

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by porcusor View Post
    Salut,

    si eu am observat ca se intampla unele mici ciudatenii cu diseq 1.2, dar nu cade semnalul daca sunt pe un anumit program, doar la inceput e problema daca deschide sau nu, dar dupa trecerea de pe un transponder pe altul, isi revine.(ca imgine folosesc ultimul nabilo)
    Legat de incalzirea DM 800, pot sa va spun ca nu am cooler,iar temperatura nu depaseste 31 grade si se incalzeste mai tare DM500 decat el. Va sfatiesc sa puneti niste "picioruse" de 1,5 cm si nu se va incalzi(sa nu discutam de cand este in stand-by).
    @porcusor ti-ai luat dm 800?

  5. #5
    Mgar de marc Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Scorpio View Post
    Salut,

    Am remarcat o chestie stranie: daca dau pe C+HD Polska, din pachetul Cyfra+, merge un timp scurt, apoi dispare semnalul (altminteri, pe toate celelalte transpondere, e semnal garla, la 1,85m offset, in Bucuresti). Daca misc un pic antena, uneori regasesc programul, iar merge scurt si dispare. Am observat asta si in zile fara pic de vant, iar celelalte programe raman la semnal constant. Problema e valabila doar pt pachetul polonez, atat sd cat si hd (mai ales hd!).Inca si mai curios, pe dm 500, polonezii se vad stabil (bineinteles, acolo vorbim strict de sd), idem si pe sky star hd.
    Mentionez si faptul ca folosesc ultima versiune de Nabilosat Black Hole si ca, in plus, am un cooler extern care evita supraincalzirea tunerului.
    Ce pot sa fac?!
    Multumesc anticipat pt orice idee!
    eu cred c iti fur polonezi semnalul

    s nu mai incep alt thread am si eu o chestie aiurea:

    dup ce opresc dm in standby si-l pornesc din nou imi d tune error si la semnal totul 0
    dac schimb pe alt program de pe alt satelit si m intorc imediat inapoi merge

    nu-i dau de cap nici s vreau
    s fie din settings ?
    car bouquetele cu mine de ani de zile, sant inc de pe un dream 7020

    ce este interesant este c a mers o vreme bine pan am rescanat odat nu stiu ce satelit si de atunci numai tune error
    adevrul este inventia unui mincinos

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    100
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hidric View Post
    eu cred c iti fur polonezi semnalul

    s nu mai incep alt thread am si eu o chestie aiurea:

    dup ce opresc dm in standby si-l pornesc din nou imi d tune error si la semnal totul 0
    dac schimb pe alt program de pe alt satelit si m intorc imediat inapoi merge

    nu-i dau de cap nici s vreau
    s fie din settings ?
    car bouquetele cu mine de ani de zile, sant inc de pe un dream 7020

    ce este interesant este c a mers o vreme bine pan am rescanat odat nu stiu ce satelit si de atunci numai tune error

    si eu am aceeiasi problema. dar numai de cand am pus gemini 4.00. in conseciinta cred ca trebuie sa asteptam urmatorul gemini ))

    salutari

  7. #7
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Settings-urile sunt varza .

  8. #8
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by johny77 View Post
    si eu am aceeiasi problema. dar numai de cand am pus gemini 4.00. in conseciinta cred ca trebuie sa asteptam urmatorul gemini ))

    salutari
    Si eu am gemini si la fel face.Este alta imagine mai buna?

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default diseq

    da...gelu_dh...se mai innoieste omul

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation :(

    salut

    la dm800 al meu cand fac zapping deodata am tune failed...si trebuie sa restartez....asta de cand cu gemini 4.0.0.......

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am gemini in flash si nabilo pe stick, am constatat ca pe gamini dupa vreo 20 de ore de functionare se blocheaza in sensul ca pe ecran apare negru desi la partenerii de sh pe cccam nu e nicio problema, daca bootez cu nabilo pot sa stau zile la rand fara nicio problema.

    Mentionez ca am pus deasupra pe dm doua coolere mici care fac ca aparatul sa fie rece-rece permanent.
    Gigel


  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am instalat si eu pe cateva dm 800 noi gp 4.0 si intradevar aveam lipsa semnal dupa cateva schimbari de canale . dupa cateva restarturi situatia se remediaza si nu mai sunt probleme.

  13. #13
    Banned Mentor
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Unknown
    Posts
    819
    Posts Thanks / Likes

    Smile Salutare!

    Dreambox-ul800 cat si imaginea GP4.00 nu au absolut nimic, problema este de la settings-uri. Eu mi-am editat si compilat singur un settings si merge, ca de obicei, tipla si cu GP4.00.

    P.S.
    Tipla=de la ff bine in sus

    O zi faina !

  14. #14
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by polly75 View Post
    Dreambox-ul800 cat si imaginea GP4.00 nu au absolut nimic, problema este de la settings-uri. Eu mi-am editat si compilat singur un settings si merge, ca de obicei, tipla si cu GP4.00.

    P.S.
    Tipla=de la ff bine in sus

    O zi faina !
    Ai face un bine enorm sa ne dai si noua acele setinguri .

  15. #15
    Mgar de marc Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by johny77 View Post
    si eu am aceeiasi problema. dar numai de cand am pus gemini 4.00. in conseciinta cred ca trebuie sa asteptam urmatorul gemini ))

    salutari
    nu este sigur de la image ( 100 la 100 )
    acum stiu si de cand nu mai merge
    am importat setingurile din dm7020 in un 800 la care fcea tunerul fitze
    dup un save in 800-le la si un nou import in noul 800 a mers un timp si dup un f.tai mai indelungat cu importul a inceput problema
    tin minte c in dreamboxedit nu mai reconstea nimic si in opendreamedit le-a recunoscut, dup care am turnat setingurile in noul box de mai multe ori, bla, bla, bla


    trebuie s recunosc s nu am fcut nimic s rezolv problema pt. c intre timp m-am obisnuit s dau un click mai mult
    adevrul este inventia unui mincinos

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top