Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    33
    Posts Thanks / Likes

    Default echo pt 4 sateliti

    buna, am pus o antena multifeed cu 4 lnb-uri si nu stiu sa fac setarile pt a vedea satelitii respectivi pe echsmart.Poate cineva sa ma ajute cum fac aceste setari in echo?

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai intai trebuie sa stii la ce porturi ale comutatorului sunt conectate LNB-urile (adica de exemplu Astra la 1, HotBird la 2... samd). Apoi te duci in menu-ul receiverului la setarea antenei si la Diseq alegi pentru fiecare satelit valoarea corespunzatoare.

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    33
    Posts Thanks / Likes

    Default configurare comutator diseq 4/1 pe un echo

    Quote Originally Posted by marinefish View Post
    buna, am pus o antena multifeed cu 4 lnb-uri si nu stiu sa fac setarile pt a vedea satelitii respectivi pe echsmart.Poate cineva sa ma ajute cum fac aceste setari in echo?

    Am reusit sa pun iar mai jos va dau(pt cine are probleme ca si mine) procedura:
    Ex: 1-lnb pe 19e,2-lnb pe 13e,3-lnb pe 9e si 4-lnb pe 7w
    a. se fac legaturile intre lnb -uri si comutatoare;
    trebuie notata ordinea si pastrata pt fiecare-numaratoarea la comutator A,B,C,D si avem astfel 19e-A,13e-B,9e-C si 7w-D;
    b. se intra in menu la rec-uri la Instalare+Configurare antena+Numele satelitului (se alege primul-19e)+Comutator Diseq+(la Concomitent se pune 1-'e primul satelit',iar la Unconcomitent nimic iar la Repetare se pune 0);
    c.pt al doilea satelit avem: menu+Instalare+Configurare antena+Numele satelitului(se alege 13e)+Comutator Diseq+(Concomitent se pune 2,Unconcomitent ramana gol,Repetare=0);
    tot asa se repeta pasii ca la pct-ul b sau c si pt ceilalti sateliti.
    Apoi se da cautarea programelor si de aici 'vizionare placuta'

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    33
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Mai intai trebuie sa stii la ce porturi ale comutatorului sunt conectate LNB-urile (adica de exemplu Astra la 1, HotBird la 2... samd). Apoi te duci in menu-ul receiverului la setarea antenei si la Diseq alegi pentru fiecare satelit valoarea corespunzatoare.
    Multumesc de ajutor

  5. #5
    Junior Member Master
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Craiova
    Posts
    79
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aceeasi problema am intampinat-o si eu. Nu stiu cum sa configurez in meniul "Ajustari Comutator Diseq" la un Echosmart 791. Am incercat mai multe variante printre care si cea data aici, si anume scris la Concomitent nr LNB de pe Diseq la fiecare satelit in parte, insa merge decat pe HB 13 E si 7E(doar TP cu polarizare verticala). Al treilea LNB orientat pe 0.8W nu il vede de niciun fel chiar daca e scris numarul intrarii LNB corect. Daca pun pe direct fiecare LNB in parte, apare semnalul atat la TP-uri polarizate vertical cat si la cele polarizate orizontal. Care sa fie problema ? Diseq, sau receiverul ?
    Am versiune de soft 3.36
    Last edited by Iulian Dj; 15th January 2009 at 22:37.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    154
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am configuratia 16-13-5-1-4-7-12,5 pe un echo 791, wavefrontier t90, switch Maximum si merge fara probleme.
    inainte am avut un switch 4/1 in configuratia 16-13-5-1, mergea fara probleme, cu setarile facute din meniul ANTENNA SETTINGS.
    softul e 3.33
    T90 + DM500 & Echosmart 791 16E-12.5W
    Gibertini 90 + Vantage 7100TS
    MaxTv de avarie.

  7. #7
    Junior Member Master
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Craiova
    Posts
    79
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by u196 View Post
    eu am configuratia 16-13-5-1-4-7-12,5 pe un echo 791, wavefrontier t90, switch Maximum si merge fara probleme.
    inainte am avut un switch 4/1 in configuratia 16-13-5-1, mergea fara probleme, cu setarile facute din meniul ANTENNA SETTINGS.
    softul e 3.33
    Si cum ai setarile facute ? Ai scris numarul LNB numai la Concomitent iar la Uncomitent si Repeta ai lasat liber ?
    Sti de unde pot sa fac si eu rost de versiunea soft 3.33 ?

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    154
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la COMITTED pui nr corespunzator intrarii din switch.

    UNCOMITTED si REPEAT le lasi asa cum sunt.

    dar, repet, ai grija la switch, sa fie bun. un switch de calitate care sa nu faca figuri la oscilatii de temperatura e "de baza" intr-o instalatie multifeed.

    nu te crampona de versiunea 3.33, merge si cu altele.

    succes!
    T90 + DM500 & Echosmart 791 16E-12.5W
    Gibertini 90 + Vantage 7100TS
    MaxTv de avarie.

  9. #9
    Junior Member Master
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Craiova
    Posts
    79
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by u196 View Post
    la COMITTED pui nr corespunzator intrarii din switch.

    UNCOMITTED si REPEAT le lasi asa cum sunt.

    dar, repet, ai grija la switch, sa fie bun. un switch de calitate care sa nu faca figuri la oscilatii de temperatura e "de baza" intr-o instalatie multifeed.

    nu te crampona de versiunea 3.33, merge si cu altele.

    succes!
    Multumesc. Ramane pt inceput sa fac un test cu alt LNB central in locul Solsat, + cele doua Digiline pe acelasi switch.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top