Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default Doi iepuri dintr-un foc?

    As dori sa stiu daca merge cu acelasi lnb sa prind 7g est si 9g est? Deoarece am la ora actuala pe antena urmatoarea configuratie ;4w.1w,5e=lnb central,7e (acest lnb l-as muta pe 8 sa prind daca se poate 7 e si 9 est) ,13e.16e,19 e.A incercat careva ca sa nu ma chinui degeaba acu pe frig? Sau rezulta un semnal prea slab la o antena 1,36x1.20 avand lnb-ul central pe 5 e?Nu as vrea sa mai misc antena sa dereglez celelalte lnb-uri si sa le pozitionez altfel.Lnb-ul de pe 7 est este alps si as avea loc de miscare caci de pe 7 e am loc pana la urmatorul lnb care e pe 13.Multumesc.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Este exact ceea ce am facut acum de sarbatori . Cu un off-set de 50X60 am incercat sa beneficiez de hd-uruile de pe Hello HD (9E)care au fost free si turcaletii de pe 7E (Ligtv). Am pus antena pe 8E si cu aceasta antenutza am reusit sa obtin semnal util (cam 41-45%) atat pe 9E cat si pe 7E. Prima data nici nu am realizat ca se poate asa ceva. Eu incercam sa am semnal cat mai bun pe 9E dar .. apoi am selectat 7E si .. nu-mi venea sa cred. Pana s-a deschis LigTv credeam ca pur si simplu imi da doar semnal dar .. nu ca se si deschide. Atunci am avut placuta surpriza de a constata ca receptionez ambii sateliti dintr-un foc.
    Concluzia, cu o antena ceva mai omeneasca GARANTAT poti realiza acest lucru fara teama de pierdere de semnal pe vreme mai putin prielnica.
    Din pacate eu am mutat acum antena (din pacate nu am cu ce deschide hd-urile ca-s codate acum) si nu as putea sa mai dau alte valori de semnal de pe acesti doi sateliti.
    Succes!


    Quote Originally Posted by gelu_dh View Post
    As dori sa stiu daca merge cu acelasi lnb sa prind 7g est si 9g est? Deoarece am la ora actuala pe antena urmatoarea configuratie ;4w.1w,5e=lnb central,7e (acest lnb l-as muta pe 8 sa prind daca se poate 7 e si 9 est) ,13e.16e,19 e.A incercat careva ca sa nu ma chinui degeaba acu pe frig? Sau rezulta un semnal prea slab la o antena 1,36x1.20 avand lnb-ul central pe 5 e?Nu as vrea sa mai misc antena sa dereglez celelalte lnb-uri si sa le pozitionez altfel.Lnb-ul de pe 7 est este alps si as avea loc de miscare caci de pe 7 e am loc pana la urmatorul lnb care e pe 13.Multumesc.

    Cheers BADE !



  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gelu_dh View Post
    As dori sa stiu daca merge cu acelasi lnb sa prind 7g est si 9g est? Deoarece am la ora actuala pe antena urmatoarea configuratie ;4w.1w,5e=lnb central,7e (acest lnb l-as muta pe 8 sa prind daca se poate 7 e si 9 est) ,13e.16e,19 e.A incercat careva ca sa nu ma chinui degeaba acu pe frig? Sau rezulta un semnal prea slab la o antena 1,36x1.20 avand lnb-ul central pe 5 e?Nu as vrea sa mai misc antena sa dereglez celelalte lnb-uri si sa le pozitionez altfel.Lnb-ul de pe 7 est este alps si as avea loc de miscare caci de pe 7 e am loc pana la urmatorul lnb care e pe 13.Multumesc.
    Salut,
    Merge fara probleme la mine cu lnb mai slab (zic eu) Digiline si intra chiar bine. Eu folosesc un Triax td110 cu configuratia 5w+4w, 1w, 5e, 7e+9e (in focar principal), 13e, 16e, 19.2e. Nu ar trebuii sa ai probleme.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cauza pentru care merge fara probleme este ca cei doi sateliti nu emit in aceeasi banda de frecvente, pentru evitarea interferentelor. Primul (7°E) emite in banda 10,7 - 11,7 GHz, al doilea (9°E) in banda 11,7 - 12,1 GHz.
    Deci cu o antena pozitionata pe 8°E merge brici.

  5. #5
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu foloseam 4.8 est cu 7 est si mergea perfect .

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ********* View Post
    Eu foloseam 4.8 est cu 7 est si mergea perfect .
    cred ca fac si eu schema asta la toroidala, sa mai eliberez un port in diseq, ca am lnb si pe 5,7,9 est. pe 5 chiar nu e nimic hd,..si pe 9 est mai e cate o fata pe ftv hd:d
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top