Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default Acces la DreamBox prin internet remote ?

    Se poate sa ma leg ,de exemplu, de la servici pe minireteaua pe care o am acasa si sa pot rula la servici Dreambox Control Center ca si cum as fi acasa?

    Situatia e urmatoarea:
    -Acasa am o retea LAN cu doua PC-uri si un Dreambox la care le-am alocat IP-uri statice legate la un router ADSL cu teava clicknet cu IP dinamic (IP pe care-l pot afla oricand din contul dyndns.)
    -La servici , retea LAN cu teava prin router cu IP static.

    Nu vreau acces punctual, adica doar la un PC sau router. Vreau sa fiu pur si simplu integrat in reteaua de acasa cu calculatorul de la servici.

    Se poate asa ceva?
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    40km NW de Bucuresti
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default 2 dreambox-uri, control prin inernet

    Salutare!

    Sunt cam in aceeasi situatie ca cea de mai sus. Vreau sa am acces prin internet la doua dm-uri de acasa aflate in spatele unui router.
    Care este solutia cea mai sigura fara a folosi functia dmz a router-ului catre un dm? Am dhcp static pentru fiecare dm, deci dream-urile au ip fix in reteaua locala. Router-ul este un Lynksis wrt54gl cu soft dd-wrt si internet RDS. As vrea sa am acces cu dcc la fiecare dm.
    Ce setari trebuie sa fac pentru a avea acces separat la fiecare dm?

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Timis
    Posts
    363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by EXCALIBUR View Post
    Salutare!

    Sunt cam in aceeasi situatie ca cea de mai sus. Vreau sa am acces prin internet la doua dm-uri de acasa aflate in spatele unui router.
    Care este solutia cea mai sigura fara a folosi functia dmz a router-ului catre un dm? Am dhcp static pentru fiecare dm, deci dream-urile au ip fix in reteaua locala. Router-ul este un Lynksis wrt54gl cu soft dd-wrt si internet RDS. As vrea sa am acces cu dcc la fiecare dm.
    Ce setari trebuie sa fac pentru a avea acces separat la fiecare dm?
    Asa ceva am reusit sa controlez dm de la altcineva dar nu al meu.
    Am pus la configurare dns-ul, portul 16001, root si parola.
    Ma pot conecta sa vad liniile, si de la el vad cum merge serverele mele.
    Trebuie sa ma duc la el sa vad cum e configurat routerul.
    La mine am incercat tot felul de setari si nu merge.
    Cam asta am reusit.
    DM 8000, card Focus OSCAM,120 dish, H-H Strong,

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se verifica intai in router daca remote acces e activat...apoi se deschide orice browser de internet si se scrie: http://dns adressort cccam(16001)......pentru a intra in dreambox se pune portul 12000 ( sau depinde ) ....trebuie sa fie port deschis in router catre respectivul dreambox.
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pt. utilizari/functii uzuale se deschid porturi in router care sunt redirectionate din acesta apoi spre IP-urile interne ale fiecarui device in parte ce vrem a-l controla.
    pt. cei mai pretentiosi care au dd-wrt, se poate tunela orice trafic prin SSH (Secure Shell) care e un protocol criptat folosind user/pass sau keye privata de accces care serverul o trimite clientului la fiecare autentificare, comunicarea dintre acesta si server fiind apoi criptata!
    astfel ISP-ul nu poate sti ce anume trimiti/primesti tu prin acele pachete de date.
    mai multe detalii aici http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php...e_Command_Line

    Living an analog lifestyle in a digital world

  6. #6
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bun dar un programe de remote nu va convine? Lucrati de la servici pe un pc de acasa si de acolo pe dream. Nu e mai simplu?
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  7. #7
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu View Post
    Se poate sa ma leg ,de exemplu, de la servici pe minireteaua pe care o am acasa si sa pot rula la servici Dreambox Control Center ca si cum as fi acasa?

    Situatia e urmatoarea:
    -Acasa am o retea LAN cu doua PC-uri si un Dreambox la care le-am alocat IP-uri statice legate la un router ADSL cu teava clicknet cu IP dinamic (IP pe care-l pot afla oricand din contul dyndns.)
    -La servici , retea LAN cu teava prin router cu IP static.

    Nu vreau acces punctual, adica doar la un PC sau router. Vreau sa fiu pur si simplu integrat in reteaua de acasa cu calculatorul de la servici.

    Se poate asa ceva?

    Ceea ce vrei tu se numste VPN si se poate realiza cu un server linux sau nu numai....
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  8. #8
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Eu nu mai vreau. Threadul era deschis acum un an.

    Altcineva are problema asta.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  9. #9
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu View Post

    Eu nu mai vreau. Threadul era deschis acum un an.

    Altcineva are problema asta.
    misto, la data primului post nu m-am uitat
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  10. #10
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by EXCALIBUR View Post
    Salutare!

    Sunt cam in aceeasi situatie ca cea de mai sus. Vreau sa am acces prin internet la doua dm-uri de acasa aflate in spatele unui router.
    Care este solutia cea mai sigura fara a folosi functia dmz a router-ului catre un dm? Am dhcp static pentru fiecare dm, deci dream-urile au ip fix in reteaua locala. Router-ul este un Lynksis wrt54gl cu soft dd-wrt si internet RDS. As vrea sa am acces cu dcc la fiecare dm.
    Ce setari trebuie sa fac pentru a avea acces separat la fiecare dm?
    Se poate cu port forward fara probleme. De exemplu port-ul 888 care se vede din internet catre portul 23 al primului dream si portul 889 catre portul 23 al celui de al doilea dream (nu stiu sigur pe ce functineaza dcc dar cred ca pe portul de ftp) iar apoi dcc il setezi sa mearga pe portul 888 sau 889.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default Logmein

    Eu folosesc logmein: www.logmein.com. E un program care se incarca in calculator si pot sa vad calculatorul de acasa de oriunde as fi in orice browser de internet. E foarte bun ca nu mai deschid porturi suplimentare in router si pot sa lucrez la calculator ca si cum as fi acasa.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    40km NW de Bucuresti
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    Se poate cu port forward fara probleme. De exemplu port-ul 888 care se vede din internet catre portul 23 al primului dream si portul 889 catre portul 23 al celui de al doilea dream (nu stiu sigur pe ce functineaza dcc dar cred ca pe portul de ftp) iar apoi dcc il setezi sa mearga pe portul 888 sau 889.
    Multumesc pentru sugestii, dar nu am reusit inca sa fac sa functioneze.

    Nu gasesc in dcc unde sa schimb portul. Eu vreau sa am acces asupra dreambox-ului, adica sa pot modifica fisierele.
    In router la port forward am 4 spatii ce trebuie completate: aplication, port from, ip local, port to , si enable/disable port.
    In dcc am gasit doar Portadress for Web-Interface: 80
    Am incercat si cu Total Commander dar nu am reusit.

    Cum fac redirectionarea de la portul 888 sau 889 catre portul 23, sau nu trebuie catre 23?

  13. #13
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deschide in router portul 21.
    Si incearca sa te conectezi cu WinSCP sau cu orice alt client FTP ,FileZilla de exemplu.
    DM nu stie protocol securizat , asa ca daca reusesti sa te conectezi prin FTP vei cam fi in pielea goala cu DM expus protejat doar de parola.

    Am incercat si eu cu ceva timp in urma sa fac aceasta treaba, dar la mine erau blocate porturile 21,22 de la ISP si puteam sa fac transfer in router de la portul xxx catre IP-ul local pe portul 21 pana imbatraneam.

    Singura solutie era sa modific in DM alocarea portului default 21 in orice alt port de exemplu 212121 dar fisierul respectiv din DM nu se poate modifica.

    Sper ca m-am facut inteles
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top