Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    PRIN PREAJMA
    Posts
    1,248
    Posts Thanks / Likes

    Default dm 800 - hdmi sd alt format decât panoramic (tot full screen) ?

    Problema e simplă - am cuplate 2 cabluri (unul hdmi iar celălalt scart). La programele hd nu se pune problema - sunt redate corect prin hdmi. În ceea ce priveşte programele sd, dacă folosesc acelaşi cablu hdmi formatul devine automat panoramic la televizor, ceea ce e destul de neplăcut întrucât în multe filme sau emisiuni imaginile sunt turtite. Am testat toate versiunile, pilar, just scale etc. dar niciuna nu scotea formatul pe care îl doream. Prin urmare la aceste programe mă văd nevoit să recurg de multe ori la vizionarea pe scart ca să nu mai fie lucrurile "turtite". Folosesc un sony bravia şi îl setez la imagine pe "inteligent" - ceea ce înseamnă tot un fel de format panoramic, dar mai restrânge imaginea pe laterale şi o redă oarecum mai normal (tot full screen). Bineînţeles că pe hdmi nu am acces la setările astea din televizor. Există vreun add-on sau vreun fel pentru a seta imaginea aşa cum doresc pe hdmi şi cum de altfel se poate pe scart?

    "Say hello to my little friend"

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu exista. eu fac zoom din telecomanda tv-ului.
    350 kg de scule!

  3. #3
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu mai folosi modul "inteligent". Optiunea pillarbox din DM iti pune dungi negre pe lateral a.i. imaginile in format 4:3 sunt redate corect. Daca nu-ti place asta, n-ai ce face decat sa astepti "putin", pana ce toate posturile vor emite in 16:9.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Cluj
    Posts
    219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chooleen View Post
    Nu mai folosi modul "inteligent". Optiunea pillarbox din DM iti pune dungi negre pe lateral a.i. imaginile in format 4:3 sunt redate corect. Daca nu-ti place asta, n-ai ce face decat sa astepti "putin", pana ce toate posturile vor emite in 16:9.
    Din pacate ultima imagine GP la care se poate alege optiunea pillarbox, este 3.7.Imaginile aparute ulterior, nu mai au aceasta optiune.
    Eu am ramas la GP 3.7 tocmai din cauza,ca poate sa redea corect formatul 4:3.

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    te inseli winnetou67 . toate imaginile de la GP au aceasta optiune. pe samsung merge super ok , tv-ul fiind setat in 16:9.

  6. #6
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Era si un plugin de auto-resolution .....

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Cluj
    Posts
    219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armand25 View Post
    te inseli winnetou67 . toate imaginile de la GP au aceasta optiune. pe samsung merge super ok , tv-ul fiind setat in 16:9.
    Ai dreptate, intr-adevar toate imaginile GP au aceasta optiune cu conditia sa fie instalate in flash.Eu aveam GP 3.7 in flash si am incercat celalalte imagini care au urmat, in memory stick, si acolo nu se putea seta pe pillarbox, din cauza asta am tras concluzia gresita ca imaginile care au venit dupa GP 3.7, nu au aceasta optiune. Dupa interventia ta pe forum, am instalat GP 4.0 in flash si m-am convins ca ai dreptate.

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    PRIN PREAJMA
    Posts
    1,248
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ********* View Post
    Era si un plugin de auto-resolution .....
    Într-adevăr aşa este. Am testat şi acel plugin săptămânile trecute dar nu a fost de folos din păcate.

    "Say hello to my little friend"

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu nu prea inteleg ce inseamna sa afiseze corect formatel de 4:3 pe un televizor 16:9? E clar ca singura varianta corecta este cu bare pe margine, restul de optiun vor modifica intr-un fel sau altul modul de afisare al continutului 4:3. Eu sincer m-am obisnuit sa vad altfel oamenii, in rest cand sunt pe un canal in format 16:9 imi aduc aminte ca asa ar trebui sa vad tot timpul. Asta e daca televizoarele noastra au avansat mai repede decat televiziunea la care ne uitam.
    DM800 HD PVR, IPBOX900HD, DM500, OPTIBOX500, Antena Aluminiu 1,2, Multifocus 1,1

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    PRIN PREAJMA
    Posts
    1,248
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Evident că un format 4:3 nu poate fi afişat corect pe un televizor 16:9 decât cu dungi negre. Aşa cum spuneai şi tu este vorba de opţiunile care modifică într-un fel sau altul imaginea în format 4:3. Formatul automat panoramic în 16:9 turteşte foarte mult imaginea transmisă în 4:3 şi o deformează rău de tot astfel încât pare absurd să urmăreşti o emisiune în acest fel. Totuşi, mai există opţiuni care într-un fel "îndulcesc" redarea unei imagini 4:3 pe tot ecranul (deci fără dungi verticale pe margini). Evident că este un compromis iar imaginea este de asemenea turtită, dar nu atât de mult - prin urmare devine oarecum suportabilă. Despre astfel de opţiuni vorbeam eu.

    "Say hello to my little friend"

  11. #11
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    N-ai ce face. Te lupti cu morile de vant.
    Citisem mai demult ca nu stiu ce televizor intindea imaginea 4:3 doar de pe lateral ca s-o faca 16:9, cumva progresiv, asa incat pe centru, unde de regula sunt prim planurile, imaginea ramanea aproape de formatul initial. Poate are TV-ul tau o astfel de optiune "inteligenta".
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Exista optiunea nonlinear care asta face: intinde imaginea pe laterale mai mult...dar tot nu mi se pare o optinue viabila.
    DM800 HD PVR, IPBOX900HD, DM500, OPTIBOX500, Antena Aluminiu 1,2, Multifocus 1,1

  13. #13
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    de exemplu televizorul meu Grundig Vivance 32" stie si modul 14:9 ...numai bun sa arati acceptabil o imagine in 4:3 !

  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    PRIN PREAJMA
    Posts
    1,248
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai bine să pun şi nişte poze ca să explic la ce mă refer. Scuze pentru calitatea lor proastă. Toate sunt făcute pe scart, pentru că pe el se pot face setările astea. Pe hdmi ele erau trecute automat în formatul "panoramic".
    Aşadar poza 1 are format panoramic iar imaginea e ceva mai turtită decât aş vrea eu:

    Următoarea imagine e cu setarea "inteligent" aplicată. E o imagine oricum mai suportabilă şi de dorit deşi poate din poza mea nu par diferenţe (a se vedea sigla şi în specal litera T unde a ajuns precum şi distanţa dintre braţele persoanei şi marginile laterale ale televizorului):

    A treia poză e tot pe formatul panoramic şi se poate vedea de aproape cât de deformate sunt personajele (sau poate că era de la dosarele x ):

    Şi din nou setarea "inteligent" aplicată - o poză mai în detaliu:

    "Say hello to my little friend"

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @zzzzzz la tv nu umblii jane))
    numai la setarile de la dm:P)))
    am acelasi tv

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top