Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12

Thread: Problema cu H-H

  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema cu H-H

    Pe un sistema format din DM800 cu H-H, din dimineata asta antenna nu mai pleca acolo unde o comandam. Am incercat ai manual pas-cu-pas si pe automat, degeaba, fara niciun efect pozitiv.
    Pentru ca DM800 il am abia de o saptmana, am presupus ca e din cauza lui, am rescris imaginea cu unele mai noi, degeaba.
    Cum inca n-am apucat sa ma despart de DM500, l-am scos din cutia pregatita pentru livrare si l-am pus la treaba, nimic, nimic.
    Antena este pe bloc pe care s-a construit mansarda acoperita cu azbest, pilonul antenei trece printr-o foaie de azbest si iese deasupra acesteia, Aici unde sunt eu este zapada de vreo 15 cm si dimineata am vazut ca erau -14 grade Celsius, accesul pe bloc este foarte greu pana nu pleaca zapada.
    Pentru ca pe unele tp-uri parea sa am semnal, am incercat sa vad pe satelit a ramas antena si constat ca e blocata cam pe 7W (satelit care pentru mine nu prezinta niciun interes). Incerc cu DM 500 sa misc antena manual spre est orispre vest, nu am niciun raspuns cat de mic, antena nu se mai misca de la 7W. Deconectez Dm500 de la curent si-l reconectez dupa vreo doua ore, surpriza placuta, antena se duce pe 1W, satelit pe care facusem reboot ultima oara pe vremea cand era totul ok. Credeam ca s-a rezolvat problema, dau comanda, antena merge la 13E si credeam ca e bine, din pacate nu era asa, de acolo iar nu mai pot ajunge nicaieri. Scot din priza, dupa vreo 2-3 minute reconectez iarasi, antena pleaca la 1W.
    Are cineva vreo idee ce s-a intamplat cu H-H la mine, exista vreo solutie de remediere a acestei probleme care sa nu impuna urcarea pe acoperis ?
    Multumesc.
    Gigel


  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gigelsat View Post
    Pe un sistema format din DM800 cu H-H, din dimineata asta antenna nu mai pleca acolo unde o comandam. Am incercat ai manual pas-cu-pas si pe automat, degeaba, fara niciun efect pozitiv.
    Pentru ca DM800 il am abia de o saptmana, am presupus ca e din cauza lui, am rescris imaginea cu unele mai noi, degeaba.
    Cum inca n-am apucat sa ma despart de DM500, l-am scos din cutia pregatita pentru livrare si l-am pus la treaba, nimic, nimic.
    Antena este pe bloc pe care s-a construit mansarda acoperita cu azbest, pilonul antenei trece printr-o foaie de azbest si iese deasupra acesteia, Aici unde sunt eu este zapada de vreo 15 cm si dimineata am vazut ca erau -14 grade Celsius, accesul pe bloc este foarte greu pana nu pleaca zapada.
    Pentru ca pe unele tp-uri parea sa am semnal, am incercat sa vad pe satelit a ramas antena si constat ca e blocata cam pe 7W (satelit care pentru mine nu prezinta niciun interes). Incerc cu DM 500 sa misc antena manual spre est orispre vest, nu am niciun raspuns cat de mic, antena nu se mai misca de la 7W. Deconectez Dm500 de la curent si-l reconectez dupa vreo doua ore, surpriza placuta, antena se duce pe 1W, satelit pe care facusem reboot ultima oara pe vremea cand era totul ok. Credeam ca s-a rezolvat problema, dau comanda, antena merge la 13E si credeam ca e bine, din pacate nu era asa, de acolo iar nu mai pot ajunge nicaieri. Scot din priza, dupa vreo 2-3 minute reconectez iarasi, antena pleaca la 1W.
    Are cineva vreo idee ce s-a intamplat cu H-H la mine, exista vreo solutie de remediere a acestei probleme care sa nu impuna urcarea pe acoperis ?
    Multumesc.
    N-ar strica un reset la motor.Si eu i-am dat sorei mele,vechiul meu motor SM12 D parca (ma rog,tipul nu are importanat),si l-am configurat cu vechiul meu New Vawe 9000.Cand si-a cumparat Echolite 791,parca a intrat dracii-n motor.Mergea numai anapoda.Vreo doua zile am tot facut naveta la sora-mea sa-l reglez din nou.Pana nu i-am dat reset si am memorat din nou pozitiile cu Echolit-ul,n-am avut pace,acuma nu mai am probleme.
    S-ar putea la fel,ai avut memorate cu DM 500 si acuma cu 800-le sa nu-i convina.Ma rog,e o parere,poate nu se aplica in cazul tau,ce am patit eu.
    Dar oricum,ca sa-i dai reset,tot trebuie sa urci sus la motor.Eu asa am facut,am apasat peste 2 sec pe reset si am deconectat cablul de la receiver pentru vreo 2 minute.L-am legat la loc,i l-am pus pe pozita sudica (in prealabil setelitul ala am setat la receiver),l-am memorat si apoi cu Astra 19,2 si cu Intelsatul,acuma merge "brici".
    .

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, m-am gandit la ceea ce spui tu insa acum am pe motor Dm500, aparat cu care a fost oK aproape 2 ani.
    Gigel


  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gigelsat View Post
    Da, m-am gandit la ceea ce spui tu insa acum am pe motor Dm500, aparat cu care a fost oK aproape 2 ani.
    Dupa reset si cu 800-le o sa mearga bine,garantez pentru asta.
    .

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Oare exista vreo metoda de reset fara a ajunge pana la H-H? Ma gandesc la o comanda sau tensiune prin cablu?
    Gigel


  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca si o alta varianta.Pui pe un satelit dm 500,apoi schimbi receptorul si pui pe acelasi satelit dm 800 memorezi de cateva ori acea pozitie,dar sa nu schimbi pe alt satelit.Pui din nou dm 500 mergi pe alt satelit decuplezi dm 500 si pui din nou dm 800 iara memorezi de cateva ori si tot asa cu toti satelitii apoi la urma s-ar putea sa mearga ok motorul cu dm 800.
    Eu am patit cu comutatorul diseqc 8 +1 tot o chestie care cred ca tot de memorie tine Pe dm 500 a mers toti satelitii iar cand am pus dm 800am zis sa schimb ordinea satelitilor.Pe care i-am schimbat si acestia au fost 2 nu mergea,am pus ordinea satelitilor ca si pe dm si a mers ok

  7. #7
    MuSic & So mucH MoRe! Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Svishtov
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salutare,

    Problema este simpla. Vechile pozitii s-au resetat si deci nu stie unde sa se duca motorul...adica el se duce dar aiurea intre sateliti.
    Incearca o memorare manuala - adica dute pe lyngsat vezi cele mai puternice TP-uri shi apoi usor din satelit in satelit memoreaza tot.

    Pana una alta si eu am problema pe HH cu DM 800 - memoreaza satelitii, se deplaseaza dar nu pica pe punct - adica pe orbita k lumea si terbuie sa-l mai bibilesc manual pana la semnalul optim...paraca sunt cu motorul de la parabloica...asta e.

    Bafta!
    DVB-S:
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
    Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
    Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
    Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
    DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
    Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
    DVB-T:
    TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gigelsat View Post
    Oare exista vreo metoda de reset fara a ajunge pana la H-H? Ma gandesc la o comanda sau tensiune prin cablu?
    La New Vawe am aceasta optiune"Reset all",dar nu a ajutat.Cu apasarea cu un obiect ascutit in locul de reset,si apoi decuplarea cablului,a dat rezultatul dorit.
    Si asa cum spune gelu_dh,am incercat si eu,am pus cand New Vawe-le,cand Echolite-ul,altenativ pentru fiecare satelit,si tot fara rezultat.
    Si ca o ciudatenie,pana la resetul acela din butonul de pe motor,de multe ori ma pomeneam ca nu am nici un semnal,ieseam in curte sa vad unde e antena,si era spre Est langa un burlan de scurgere de pe acoperis.Ii povestesc unui coleg ce am patit,se uita ala la mine,si zice :"-pai Burlan sta in partea aialalta !".Rasul curcilor,unde dai si unde crapa,el intelesese ca era spre unul Burlan (asa il cheama),tot un fost Renel-ist,care statea inspre partea opusa.
    .

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu zic sa o ei metodic
    1-verifica inca odata setarile de la gotox
    2-ce motor ai[daca ai opticum fa-i reset de la motor,cele doua butoane apasate simultan 10sec]
    3-rescaneaza satelitii,sau verifica daca se duce intii pe 0 apoi pe ceilalti sateliti apropiati la stanga si la dreapta pozitiei 0
    4-du-l la extreme si verifica daca este pe sateliti
    iarna cind frigul contracta teava se produc unele mici jocuri ce poate deplasa antena [suficient 1mm ca sa ai erori]deci urca pe bloc si strange din nou suruburile
    mult succes!
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  10. #10
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gigelsat View Post
    Oare exista vreo metoda de reset fara a ajunge pana la H-H? Ma gandesc la o comanda sau tensiune prin cablu?
    RESETAREA
    1. Asiguraţi vă că receptorul este pornit. LED ul verde este aprins.
    2. Cu ajutorul butonului manual rotiţi antena n poziţia 0.
    3. Cu un obiect corespunzător apăsaţi RESET timp de min.2 secunde. LED ul va clipi galben. Procedeul se va termina după ce LED ul va schimba n verde. Deconectaţi pentru cteva secunde cablul care vine de la receptor, apoi legaţi o la loc.
    .

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    150
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La multi ani !

    Pentru toti cei cu probleme de motoare HH, e bine de stiut ca pe durata sezonului rece, angrenajele lucreaza cu dificultate si solicita un efort crescut din partea motorasului. Aceasta se traduce intr-un consum crescut de curent, pe care nu toate receptoarele il pot suplini, mai ales daca programul pe care doriti sa-l vizionati se afla intr-un transponder cu polaritate verticala (14 V). De aceea iarna e bine sa memorati pozitiile satelitilor folosind doar transpondere polarizate orizontal(18V). Dupa ce ati deplasat antena in pozitia dorita puteti sa vizionati si celelalte programe din polaritatea verticala.
    Mult succes !

  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema s-a rezolvat 100% dupa ce am lasat antena (de fapt H-H) neconectata la receptor vreme de 24 de ore. Cand am conectat receptorul, antena se duce absolut normal pe oricare dintre satelitii doriti.

    Multumesc tuturor celor care aici sau pe privat au incercat sa ma ajute.
    Gigel


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top