Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    2hacku
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default Probleme cu receptia

    Echipamentul meu: Dish: 1.1m(offset)+LNB(Gold 0.3db)+Skystar2.

    Problema: nu reusesc sa pozitionez antena pe Hispasat. Nu am nici o problema de la 28E(Eurobird) pana la 5W(Telecom 2C). De la 5W incolo nu mai "prind" nici un satelit. Am incercat o gramada de pozitii(am umblat si la elevatie). Care poate fi cauza? Am o padure in fata, dar este la mare distanta si nu cred ca este in calea undelor. Care poate fi problema?

    Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Timisoara
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai o cursa doar de vreo 30 de grade aia inseamna ca antena nu e reglata bine. Deci trebuie sa mai insisti macar asa sa prinzi de la 42E Turksat si pana la 30W Hispasat, ca sa nu spun mai mult
    TM-Ant. Kovosat 1.4M, LNB MTI 0.8dB, Echostar AD-3600-IP VIACCESS, FreeCAM 2-20, Season Interface, Digisat Pro, Satlook Micro+, etc.

  3. #3
    2hacku
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Nu am incercat mai la stanga de 28E(de altfel nu mai pot sa misc antena inspre stanga prea mult deoarece nu am deschidere de 360 antena fiind pe un fel de balcon). Am sa incerc totusi. Concret, cum pot sa reglez mai bine antena? La ce sa umblu? Elevatie, azimut?

  4. #4
    MuSic & So mucH MoRe! Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Svishtov
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Le iei pe rand:
    1. Te duci pe Arabsat (daca esti in Buc.) o reglezi foarte bine si pe TP-urile mai slabe atat ca azimut cat si ca elevatie.
    2. Apoi iti vor intra toti satelitii pana unde ai dechidere si evident care se vad in Romania (sud) cu diametrul tau.
    Bafta!
    DVB-S:
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
    Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
    Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
    Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
    DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
    Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
    DVB-T:
    TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Pitesti
    Posts
    289
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si nu in ultimul rand verticalitatea suportului (conteaza extrem de mult).
    KSC-570[12.01.A5]/Invacom 0,3dB/1,4m Al/ SRT V-50/ 18'/vizibilitate 62E-30W/ lat. 44.85N, long. 24.87E + DolceTV cu antena lui Digi. NOU! Acum cu montura polara ca sa vad 16E-ul!

  6. #6
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai cred ca de acolo si vine eroarea... daca nu e perfect vertical, antena nu se inscrie decat partial pe orbita satelitilor
    Eroarea nu este foarte mare, daca totusi ai receptie buna de la 28'E la 5'W
    Cu rabdare multa se poate rezolva.
    Mai poate fi o cauza... sa fie perfect vertical pilonul dar montura sa nu fie prinsa si ea perfect la verticala, din suruburi, sau ce sistem de prindere are (vorbesc de monturile clasice, nu H-H) sau chiar o mica eroare cauzata de un reglaj defectuos la declinatie.
    Nu ne-ai zis ce montura ai... H-H sau clasica?

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  7. #7
    2hacku
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Instalatia este facuta "artizanal". Am pus si o poza. S-ar putea sa nu fie perfect verticala bara. Conteaza si un grad? Am sa verific cu un poloboc, insa si acesta cred ca are o mica marja de eroare.



    Recent am mutat parabolica in exteriorul balconului, pentru ca erau sanse ca stalpul din dreapta sa fi blocat undele.

  8. #8
    MuSic & So mucH MoRe! Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Svishtov
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tu iti bati joc de noi?
    Daca asta este bara dreapta, inseamna ca noi suntem niste cretini care pierdem vremea pe aici cu sfaturi...
    Numai bine...
    ps. Mai citeste pe forum si nu mai pune intrebari daca nu ai respectat regulile de baza minime in ceea ce priveste instalatia de rec. satelit!
    Ca nu suntem la scoala ajutatoare...
    DVB-S:
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
    Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
    Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
    Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
    DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
    Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
    DVB-T:
    TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

  9. #9
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    AUU... ma dor ochii cand vad pilonul ala
    E clar ca nu e la verticala... conteaza enorm si ''un grad''
    Repede cu polobocul pe el nu are eroare polobocul, cred ca toti folosim asa ceva
    Nu imi dau seama foarte bine, dar cred ca si putin din acoperis e in calea antenei
    Incearca sa o scoti mai in afara si sa cumperi o montura H-H... s-ar putea sa ai rezultate vizibil mai bune

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  10. #10
    Keep believin` Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    46.91°N 25.36°E
    Posts
    1,689
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si acoperisul fura, 100%, pune suportul la verticala cu polobocul si vezi minunea!
    1.6 Offset Al, Invacom 0.3dB, VBOX 2 Moteck, DVB: Pinnacle PCTV-Sat, act. 18'' , 75°E <> 30°W , DM500s / Focus KSF100 / 2x DigiTV 1160NA / 1x Humax Digi-plus / 0.3dB Gold+0.8m Offset / BOOM TV

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania
    Posts
    505
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu nu vad nici o montura polara in poza...
    _________________
    DM500, Kathrein 910 UFS.

  12. #12
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu a zis ca are montura... eu l-am intrebat ce montura tip de montura are (nu pomenise nimic... nici ca are, nici ca nu are)
    Dupa cum se vede, nu are...

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  13. #13
    2hacku
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Cand am facut poza am tinut aparatul putin inclinat. Stalpul nu este atat de inclinat cum apare in poza(probabil ca nu este nici perfect vertical). Am mutat antena putin mai in exterior pentru a evita eventuale obstructii cauzate de acel stalp din dreapta si de acoperis - cred ca acum stalpul este si mai drept decat era - totusi, nu e perfect vertical. Abia in weekend merg acolo si voi fixa stalpul intr-o pozitie perfect verticala. Mai am o nelamurire: in fata antenei, la o distanta destul de mare exista o padure. Cum verific "ochiometric" daca padurea nu incurca receptia? Am atasat o poza cu cele doua variante. Mi-a explicat skycleaner si daca am inteles bine ar fi vorba de varianta A. Scuzati calitatea desenului dar stau destul de prost la capitolul desen.


  14. #14
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asta te poate ajuta: http://www.satlex.de/ro/elobst_calc.html

    Semnalul vine si se reflecta asa:
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. C-band
    By rz + in forum RDI - Satelit
    Replies: 767
    Last Post: Today, 02:26
  2. M-am jucat de-a receptia mobila
    By satenicu in forum Terestrial & DVB-T
    Replies: 3
    Last Post: 18th July 2006, 03:26
  3. Probleme cu receptia dm500s tuner Alps
    By adned in forum DREAMBOX
    Replies: 2
    Last Post: 16th March 2006, 14:41
  4. Probleme cu receptia ORF (Strong 4x55E)
    By eddy_jozsa in forum RDI - Satelit
    Replies: 14
    Last Post: 24th September 2005, 02:17

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top