Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default O problema destul de mare pentru un strong 4355 evo

    Salutare prieteni. Sunt, de vreu n an de zile utilizator al unui strong 4355 evo. De curand (acum 2 zile) l-am paciut cu ultimul racnet de concorde (ala postat la www.********.com pe 8 august parca). Totul este foarte bine din punctul meu de vedere: receiverul trece foarte fain de la un post la altul (ma refer la cele codificate) fara imagini nashpa si pierderi de cadru. Insa am inceput sa am o chestie funny: frecventele mai mari de 11750 nu merg de nici o culoare. Sa fiu mai precis mergeau la inceput, dar dintr-o data nu le mai vede. Nu mai are semnal pe fercventele respective. Daca detasez si reatasez cablul ce vine de la antena, cateva secunde reaparae semnalul dupa care dispare din nou. este ca si cum ar intra in functiune o protectie. Sa fie din receiver sau de la partch? Nu as vrea sa schimb patchiul pentru ca imi place f tare cum merge la switchul intre programe si in plus are si 6 campuri favorite. Basca ca mi se pare ca imaginea este mai clara acum. Probabail ca au revazut ceva din algoritmul de lucru. Daca stiti, care stiti, poate imi dati si mie o idee ce sa fac. Cred si sper sa nu fie din receiver. De mentionat ca la receiver la iesirea de loop am conectata un skystar 2. SI nici cu asta nu vad posturile peste 11750 Mhz. Mentionez ca testul cu placa de satelit am facut-o cu receiverul oprit (ledul rosu aprins).Am descurcat eu multe, dar acum nu prea stiu de unde sa o iau. Va multumesc anticipat

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Romania
    Posts
    597
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este posibil sa ai probleme cu LNC-ul...schimba-l...spun asta pt.ca si eu am patit-o odata cu un LNC care imi facea exact la fel...

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Evident ...

    Evident pana de LNC !

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default noi lamuriri,

    dupa postarea anuntului la cateva zeci de minute si avand receptorul oprit (butonul rosu aprins_ mi-a revenit semnalul pe skystar 2 si amers fara pb. Am aprins receiverul pe cine fx si dupa cateva minute s-a repetat faza. La alte cateva zeci de minute si-a dat drumul din nou si am cautat pe Intelsat OTV. Si a mers ireprosabil (ca altfel imi canta tata serenade.... ). Nu stiu ce sa mai cred. Azi nu am apucat sa verific amanuntit. Mentionez ca inainte de patchiul asta se comporta f bine cu vechiul concorde. Se poate ca acest patch sa faca stricaciuni hardware (supraalimentari, comutari defectuoase, etc)? Eu unul nu prea cred....Multumesc mult de ajutor!

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    HD
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut si eu am sistem aproximativ la fel deci un skystar 2 ,strong 6155 Ev si pozitioner diseqc.
    __Intradevar sunt si niste probleme care nu ar trebui sa fie. de exemplu cand am calcul pornit si skystarul trimite o tensiune de 13-14 respectiv 17-18 volti care determina polaritatea vertical sau orizontal, semnal de 22 Khz pt a comuta banda josa 10,7Ghz la 11,9Ghz maxim la cea inalta 11,5Ghz la 12,75Ghz, Strongul ar trebui sa fie imun la aceste comenzi cata vreme este pornit pt ca logic el detine comanda si nu ar trebui sa-l afecteze tensiunea de la skystar 2.
    __In cazul acesta trebuie sa scoti cablul ce merge spre skystar si o sa-ti mearga strongul bine asta numai daca nu ai probleme cu convertorul sau cu receptorul care nu stie sa comande tot timpul Eu am si acel pozitioner care porneste numai atunci cand primeste tensiune de la skystar 2 sau strong eventual din telecomanda lui astfel incat mi-am dat seama ca de fiecare data skystarul trimite tensiune fara sa pornesti ceva ce apartine de el ci doar ca ai pornit calcul si asa se explica acele probleme care apar deoarece strongul nu stie sa ignore semnalele ce provin de la mufa de out.
    __Daca vrei sa scapi de aceste probleme cand pornesti calcul porneste pt cateva secunde ProgDvb sau ce folosesti apoi inchidel, abia atunci skystarul se inchide deci nu mai scoate acea tensiune si atunci strongul nu mai este deranjat in nici un fel.
    __Cam asta este si ar mai fi mult de povestit dar poate plictisesc pe cineva! sper sa-ti fie de folos

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu m-am lamurit inca ce se intampla, dar multumesc pentru sfaturi. Oricum acum se para ca nu mai sunt pb. Asta este.Oricum aproape is convins ca nu este nimic hardware. Acum am o alta intrebare: eu am o antena offset pa bloc (1,85m). Blocul este de 4 etaje+parter. Eu stau la parter, asa ca pierd o groaza de semnal de la antena pana jos la mine. Este vreo metoda prin care sa se reduca aceste pierderi? Din cate stiu eu un amplificator este cam inmposibil de folosit deoarece circula si curent pe cablul LNB receiver. Oricum cineva care stie, daca exista vreo metoda sa mi-o faca si mie cunoscuta. Multumesc anticipat. Cat despre cioncorde mie mi se pare ca este mai bun acum decat cel dinainte. Trece mult mai bine de la un program codat la altul, iar imaginea mi se pare mult mai clara si mai luminoasa. Mi se par sau asa este? Oricum dragilor se pare ca mai mult decat se putea la inceput decoda cu Striong 4355 EVO acu nu au aparut programe noi. Deci cred ca doar asta se poate. O ultima intrebare: Tequilla si pachetul D+ de pe astra (ala de se poate decodifica) ce semnal are pentru bucuresti. Eu, probabil datorita distantei mari receiver LNB nu reusesc sa vad nimic....). Deja v-am inebunit cu intrebari....Numai bine...

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    HD
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu iti recomand sa schimbi cablul coaxial cu unul de mai buna calitate exemplu cel de tipul RG-6U un cablu mai gros de 7-8 mm exterior si 1 mm firul activ din centru. De amplificator nu se pune problema cata vreme nu depasesti 20-30m, eu posed un amplificator pe care il tin in dulap deoarece nu e cazul sal folosesc cata vreme nu are ni un efect la o distanta mica eventual daca ar depasi 30-50 m poate mas gandi la el, LNB la randul lui are o anplificare destul de buna care asociat cu un cablu bun nu-ti va pune probleme.
    Concluzie atunci cand nu prinzi o anumita frecventa care altii cu aceeasi antena o prind trebuie sa reglezi antena mai bine respectiv LNB in focar ca si offsetul are un focar destul de important odata cu cresterea diametrului si nu in ultimul rand sa verifici suprafata ei poate e exfoliata ca ma gandesc la 1,85m o fi din fibra! si daca tot ai probleme e timpul de un LNB 0,3-0,5 db mai nou.

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default merci de lamuriri,

    Deci sa inteleg ca nu este atenuat semnalul daca distanta LNB receiver este pe undeva la 30 m? Atunci imi puteti spune cam cat este declinatia pentru Bucuresti? eu am considerat-o 6, 8 si ceva pana in 7. Nu reusesc deloc sa vad tequilla. Antena mea este 1,85 din tabla nu fibra, deci nu are ce sa fie exfoliat. In plus am pus-o pe bloc in primavara asta. Va pup.

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Deci ...

    1. indicatia de a opri SkyStar-ul in timp ce este pe Strong este OK ! poti avea comportamente ciudate si datorita dublei alimentari ( SS2 si Strong) si datorita reducerii semnalului util.
    2. Taquilla pe Astra nu mai merge ! a trecut intr-un "dialect" ciudat de SECA ! incearca pe Hispa unde este in N2 si merge cu siguranta ! numai semnal sa ai ... eu zic c-ar trebui sa ai !

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    HD
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca aici si vei afla aproape totul in legatura cu reglarea antenei
    http://www.satlex.ro/ro/azel_calc.html

  11. #11
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O problema exista cu concordul asta. La mine Strongul era pus pe loop-ul unui DM 500 si avea manifestari asemanatoare. Odata pus direct no problem.Am 2 antene si pe ambele se comporta la fel.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. PATCH D+ pentru STRONG 4155-4355 Evo
    By dragonlexus in forum SD Receivers
    Replies: 44
    Last Post: 8th March 2006, 13:59
  2. Patch nou Concord pentru Strong 4155-4355?
    By dragonlexus in forum SD Receivers
    Replies: 2
    Last Post: 21st November 2005, 13:29
  3. Replies: 3
    Last Post: 15th November 2005, 01:49
  4. Patch nou pentru Strong 4355 Evo sau doar update de key?
    By dragonlexus in forum SD Receivers
    Replies: 4
    Last Post: 12th March 2005, 15:11
  5. Patch nou pentru Strong 4355? Verifica cineva?
    By dragonlexus in forum SD Receivers
    Replies: 4
    Last Post: 27th February 2005, 19:41

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top