Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,472
    Posts Thanks / Likes

    Talking retea 3 dreambox

    as dori sa fac o retea de 3 dreamboxuri in casa , sub un router wifi cu un abonament la un DHT autohton. as vrea sa le scot toate 3 pe net cu posibilitate de local in share (cccam)

    multumesc pentru info:P)

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    395
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai un dream obligatoriu are localul , deci acolo se vor pune liniile F si un C:ipdream din al2lea , ptr . al doilea e bine sa aduni numai C-uri si al treilea , sa fie numai C: ip:dream1 si atat !

    poate mai este si alta metoda ! sau un ubuntu nu strica !


  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    26.12°E / 44.42°N
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sinangel View Post
    as vrea sa le scot toate 3 pe net
    adica toate pe un acelasi ip public? daca da, pe porturi diferite

    dream1 - ip_local1:port1 ---fwd--> ip_public:port1
    dream2 - ip_local2:port2 ---fwd--> ip_public:port2
    .
    .
    .
    dreamn - ip_localn:portn ---fwd--> ip_public:portn

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Milano sau Timisoara, nu-s sigur
    Posts
    793
    Posts Thanks / Likes

    Default :)

    Quote Originally Posted by sinangel View Post
    as dori sa fac o retea de 3 dreamboxuri in casa , sub un router wifi cu un abonament la un DHT autohton. as vrea sa le scot toate 3 pe net cu posibilitate de local in share (cccam)

    multumesc pentru info:P)

    Eu vad 3 solutzii :

    1) NexCS server pt cardul local , de la care imparti la cele 3 dreamuri cu CCcam cardul local. Peersii nu o sa iti vada cardul din hop1 dar cei educati vor intelege ca il vede Newcs.

    2) Daca DTH-ul nu este DIGI TV atunci uite si solutzia :

    http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=84679

    Dar cred ca vei stresa tare de tot cardul daca il forjezi in 3 servere deodata....Daca sunt multi care trag de pe el vei avea freeze la greu !

    3) Server pe pc dedicat - preferabil sub linux- pt cardul local. Poate duce o multime de peersi , are putere de calcul si memorie destula, nu e limitat ca si dreamul, poti gestiona mai bine ce se intampla cu serverul.
    Sugestie: poate ii adaugi o placa DVB -S si vezi si la el tot ce vrei.
    Uite si o statie care s-ar preta la asa ceva:
    http://www.bluecommunications.ro/pdf/spec_D10_en.pdf

    Tu la ce te-ai gandit
    Last edited by Alextm; 30th December 2008 at 14:36.
    DM 800 HD . DM 500 . O oala de 0.9 m

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Milano sau Timisoara, nu-s sigur
    Posts
    793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ovidiumarius View Post
    Ar mai fi o solutie dar costisitoare si anume cardul in smart wi iar in receptoare carduri client.
    .
    Adica solutzia nr 2 :
    vezi http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=84679


    @ovidiuMarius?
    Tie cum iti merge face freeze cand e forjat cardul
    DM 800 HD . DM 500 . O oala de 0.9 m

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,472
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cel mai bun raspuns @Alextm :P) solutiile 2 si 3.
    mai ales 3:P)

    numai ca faza e ca nu am server am numai un laptop pe care sincer nu la folosi non-stop.
    sa iau un "Shuttle barebone" nu prea ii vad utilitatea....

    se uita un aspect totusi ...trebuie sa fie wifi! si aici intervine @imedb:P)

    las threadul deschis mai cautam solutii si piese , nu vreau sa sar inca sa cumpar ...mai am 2 zile pana la anu:P)

    ideea is on!

    P.S.: mersi @*********:P)

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu zic sa-ti faci un server pe un pc chiar sh dar capabil sa mai mearga 7/24. Trebuie sa fie un brand name. Gama de hw pe care iti va merge bine este destul de variata asa ca nu va fi o investitie importanta. Pe el poti pune cardul cu unphoenix dar mai bine cu un Smargo ( cam scump) . Pune linux pe el , ce-ti sta la indemina si-l poti folosi si ca router pentru cele trei dreambox. Pentru detalii rog PM
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Milano sau Timisoara, nu-s sigur
    Posts
    793
    Posts Thanks / Likes

    Default ...

    Daca alegi solutzia @imeDB - care e cea mai facila- fara costuri suplimentare poti rula pe unul din dreamuri Newcs in paralel cu CCcam .
    NewCS va functziona ca server si pt celelalte 2 dreamuri. Asa ca nu vei avea nevoie de un computer dedicat pt server-il poti instala pe un dream.

    PS- daca ai nevoie de ajutor la configurarea retelei WiFi da-mi un PM si te ajut. Sunt tatal retzelelor
    Alex
    DM 800 HD . DM 500 . O oala de 0.9 m

  9. #9
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aberante solutii dati pentru marunta problema pe care v-a pus-o omul . Ma mir ca nu i-ati propus sa inchireze de la NASA un server .

    Se dau :
    3 Dreamuri , router wifi , card local si cccam .

    Se cere :
    Dreamurile sa iasa pe net si sa fie vazut cu card .

    Solutia :
    1) Banuiesc ca sunt Dreamuri 800 , se leaga pe wifi in felul urmator :
    -instalezi modulele kernel RT73 sau ZD1211B in Gemini prin butonul bleu "Extras - Kernel modules"
    -montezi o cheie USB WiFi (exemplu D-Link DWL-G122 , care merge cu kernelul ZD1211B , sau D-LINK 111 care merge cu RT73)
    Dreamurile le legi in retea locala (192.168.1.2/3/4) cu iesire pe net , cum ai deja un DM800 , stii si cum merge pe net .

    Primul Dream va fi "serverul" cu cccam in care va sta cardul , iar cele 2 dreamuri vor fi clienti locali ai Dreamului 1 .

    Configurarea o gasesti in cccam.cfg .

    De functionat functioneaza 100% iar timpul de lucru necesar este de 5 minute .

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai incercat vreodata sa vezi cu cit mai bine merge un PC SH rezonabil cu un smargo sau mai multe ca server sharing decit un dreambox ? Din punct de vedere a timpului de raspuns, stabilitate, si temperatura card-ului ? Lasa receptorul sa faca ce stie mai bine si nu-i incarcati procesorul cu servere si alte chestii . Dar poate ca numai daca va scoate DM un embeded x86 cu ceva interfete de smartcard si-l va vinde cu 1000 euro ca server de sharing o sa fiti uimiti de inteligenta solutiei si cit de bun e .
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  11. #11
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Intreb si eu ca un profan: daca ai server pe PC si primesti carduri fara reshare, nu cumva in DM clienti nu mai ajunge nimic?
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  12. #12
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asta e optiunea ta. Poate eu vreu sa am doar carduri in hop1 si dau cardul doar la peers, nu si mai departe. E ceva rau in asta?
    Asta e o ipoteza, nu o luat ad literam.
    Just asking, don't shoot!
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    A zis cineva ca pe dream nu trebuie sa ai decit linia C: a serverului? Poti la carduri fara reshare sa pui linia C: pe dream (daca ai numai unul) . Liniile F: sa le ai pe server PC.
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  14. #14
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si am ajuns unde am vrut: deci se poate cu linii F pe PC server si linii C pe DM, dar cu conditia sa nu ai mai multe DM in casa.
    Sa inteleg ca, daca ai mai multe DM, ar trebui sa ai mai multe linii C similare pe care sa le imparti intre DM-uri, sau peers-urile sa-ti dea mai multe linii.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,472
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mersi @********* mersi @all cred ca totusi am sa fac cum a zis king.....asta oricum in ianuarie , pana atunci cautam un router valabil :P)
    ideile raman si sunt valabile ....topic still on!:P)

    La Multi Ani @all

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top