Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    PRIN PREAJMA
    Posts
    1,248
    Posts Thanks / Likes

    Default DM 800 - cum setez switch-ul diseqc?

    Am 2 antene: una fixă iar cealaltă motorizată cu actuator şi comandată din poziţioner. Se pot seta ambele antene să meargă pe acest switch diseqc? La dm 500 era posibil - setam antena fixă pe lnb 0 iar apoi toţi ceilalţi sateliţi îi puneam pe lnb 1. De asemenea şi la kaon mergea treaba asta. Din păcate la dm 800 nu reuşesc să setez corespunzător. Există în acest moment opţiunea asta?
    Folosesc gemini 3.9.0.

    "Say hello to my little friend"

  2. #2
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cam in acelasi stil merge si pe DM800. Alege modul Advanced si acolo alegi LNB1 si LNB2 pentru cele 2 antene. Pui satelitul dorit pentru antena fixa (de ex. LNB2) si restul de sateliti pe LNB1, DiSEqC 1.2. Pentru comutarea din switch folosesti AA si AB. Nu toate switch-urile lucreaza bine, deci, daca vei avea probleme dupa setarea corecta a antenelor, poti sa iei in calcul si asta.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    PRIN PREAJMA
    Posts
    1,248
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Mulţumesc pentru ajutor. Într-adevăr nu toate switch-urile lucrează bine. Pe cel nou (un emp 4-1) luat de o lună nu am reuşit. A trebuit să îl pun pe celălalt vechi (tot emp dar 2-1) şi a mers pe setările AA şi BB.

    "Say hello to my little friend"

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    PRIN PREAJMA
    Posts
    1,248
    Posts Thanks / Likes

    Default reply

    Din păcate switch-ul vechi a mers doar o jumătate de zi iar apoi a picat pur şi simplu. Oricum el avea probleme. Acum nu mai pot face diseqc pe niciun switch. L-am testat pe cel nou şi reuşesc maxim o antenă să o fac meargă, pe cealaltă nerecunoscând-o. Am pus acest switch pe kaon şi a mers imediat fără probleme. Când am testat iar pe dm 800 tot nu a vrut. Am dat cam toate variantele la setări, am pus diferite imagini dar problema rămâne. Cred că acest receptor are un bug aici - ori hard, ori soft.

    "Say hello to my little friend"

  5. #5
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iti pot confirma ca switch-ul EMP Centauri 4/1 DiSEqC 2.0 P.164-IW nu merge bine pe DM800. Cel cu 2/1 merge destul de bine, desi mai rar apar mici probleme. La cat costa unul, cred ca nu e o problema sa-ti iei unul nou. Poti incerca si cu un Spaun, dar nu garantez ca scapi de probleme. E clar ca la mijloc e si ceva de la DMM, dar sa speram ca se vor rezolva aceste probleme in timp.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    PRIN PREAJMA
    Posts
    1,248
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Într-adevăr, cel cu 4 intrări e modelul indicat de tine şi nu a mers niciodată pe dm 800 deşi este practic nou-nouţ (pe dm 500 şi kaon a funcţionat fără probleme).
    Am testat din nou în dimineaţa asta pe cel vechi (tot emp centauri dar cu 2 intrări) şi iar nu a vrut să meargă. Prin urmare, neavând nimic de pierdut am trecut la metode mai puţin ortodoxe: am dat de câteva ori cu el de pământ iar apoi l-am desfăcut şi am râcâit în interiorul cutiuţei cu o şurubelniţă pe lângă mufa cu pricina ceea ce părea să fie o negreală nu ştiu de unde apărută. Cum l-am conectat din nou s-a făcut imediat lumină şi merge foarte bine din nou.
    Eu am vrut să cumpăr spaun sau altă firmă mai serioasă, dar la Peruvision nu aveau decât emp.
    Ceea ce mi se pare interesant este şi preţul care m-a şocat - cel nou cu 4 intrări costă puţin peste 20 ron ial pe cel vechi cu 2 intrări am dat acum câţiva ani o sumă ce mi s-a părut destul de mare la vremea aia - peste 60 de ron. Pare foarte bine lucrat ăsta cu 2 intrări, iar procesorul din interior este atmel. Rămâne de văzut dacă va mai face probleme în continuare.
    Ca de obicei Chooleen mi-ai dat răspunsuri foarte obiective şi îţi mulţumesc încă o dată pe această cale.

    "Say hello to my little friend"

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top