Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13

Thread: problema retea

  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania
    Posts
    276
    Posts Thanks / Likes

    Default problema retea

    De azi dimineata am o problema ciudata la dm 500. Ma conectez f greu la el prin ftp si deasemenea addon il fac f greu.Prima data am crezut ca e ceva la cablu l-am schimbat si aceasi problema ruterul e ok pt k mai am un dbox2 legat lan care nu are probl,deasemenea wirelesul merge. Am avut image de la nabilo 0.8,am dat flash erase si am rescris acelasi image dar cu acelasi rezultat, am pus apoi gemini 4.50 la inceput sa comportat la fel apoi dupa mai multe tentative de conectare cu total comander s-ia dat drumu brusc a mers cateva ore si acum a revenit cu aceasi problema. Nu mai pot intra prin ftp in el si isi ia greu ip prin dhcp dupa circa 1min. Sa fie o probl la placa de retea?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania
    Posts
    276
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acum nu m ia nici ip prin dhcp dar led-urile verzi ard 2 permanent si unul palpaie(din dreambox),deasemenea si in ruter palpaie becul de la portul lan

  3. #3
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pune o img noua prin null modem cablu, s-ar putea sa se rezolva problema
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu are dreamul nimica, opreste firewall in pc, ca nu esti la NASA si incearca dupa.




  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania
    Posts
    276
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Img nou am pus prin cablu nul modem am dat si vreo 3 flash erase inainte de fiecare rescriere si cu aceasi probl am pus si nabilo si gemini,amcablu are un metru,in timp ce dboxul e legat lan cu un cablu de 15m si nu are probl,firewal e off de cand lumea si nu am nici un antivirus activat

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by titolazio72 View Post
    Img nou am pus prin cablu nul modem am dat si vreo 3 flash erase inainte de fiecare rescriere si cu aceasi probl am pus si nabilo si gemini,amcablu are un metru,in timp ce dboxul e legat lan cu un cablu de 15m si nu are probl,firewal e off de cand lumea si nu am nici un antivirus activat
    Daca te-ai convins ca firewall este oprit si-n router si-n pc su zic sa incerci pe cablul dbox-ului.....poate fi cablul de vina, ala cel putin esti convins ca-i bun.
    Ia-o prin eliminare.




  7. #7
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce valoare are ping-ul catre DM500?

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania
    Posts
    276
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din pacate cu am scris m sus am facut un cablu nou de retea l-am mufat l-am verificat e ok si face aceasi probl,ciudat e ca dk ai dau restart cu dhcp bifat isi ia ip de la retea ,dk scriu eu un ip aiurea si-l salvez,apoi rebifez dhcp si ai dau save nu mai imi ia ip imi da 10.0.0.97

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania
    Posts
    276
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci dupa restart si-a luat ip cu dhcp,i-am dat ping results 100% loss

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by skkip3r View Post
    Nu te-am intrebat daca este bun cablul ci doar ce lungime are. Am avut acceasi problema si am rezolvat-o punand un swich langa dream. Citisem mai de mult, nu mai stiu pe unde, ca DM500 are placa de retea foarte slaba iar daca acel cablu e mai lung de 5 - 6 metri conexiunea va fi instabilia. La mine, cel putin asa a fost.
    Ce ai auzit ai auzit rau, de peste 3 ani folosesc un cablu de retea mai lung de 25m si nu am avut nici o problema, in schimb la un alt dream un cablu mai scurt de 10m mi-a mancat zilele....l-am mufat, l-am remufat...cand mergea, cand nu mergea, desi eram sigur ca-i bun l-am schimbat si de atunci n-am mai avut probleme.




  11. #11
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by titolazio72 View Post
    Deci dupa restart si-a luat ip cu dhcp,i-am dat ping results 100% loss
    Incearca si un "Factory reset" la Dream, in paralel cu un "Hard reboot" pentru router. Ai grija ca o sa pierzi toate setarile si din dream si din router.
    Daca tot asa face, cauta un router de imprumut ca sa elimini si varianta asta.
    Varianta la care ma gandesc e sa pui porcaria aia de modem de la RTC in mod bridge si sa muti toate functiile routerului pe o scula adevarata.

    Daca nici asa nu merge, imi pare sa-ti spun ca ai probleme cu placa de retea din dream. De fapt, problema nu este asa de grava, se remediaza lipind un condensator pe placa, dar nu stiu sa-ti spun mai multe. Incearca cu Google, o sa gasesti solutia.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania
    Posts
    276
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi mult pt ajutor,am gasit care cred ca e problema,in primul rand dreamul nu are nimic l-am legat direct la placa de retea din laptop si merge brici,ciudat e ca dboxul nu are nici un fel de problema cu lanul la ruter dar acum sant sigur ca problema e ruterul care e un d-link pe care am dat o gramada de bani o sa-l resetez sa vad cum o sa fie

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Debifeaza dhcp si pune-i , manual,ip-ul pe care i l-ai atribuit atunci cand ai configurat total commanderul, sau dcc-ul.Oricum, fara dhcp bifat.
    Sunaray SR4, Dreambox DM 800 HD PVR, Dreambox 500 s, antena 1,2 m, montura H-H

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top