Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default Fara publicitate la orele de maxima audienta din 5 ianuarie 2009

  Posturile publice de televiziune din Franta nu vor mai difuza publicitate dupa ora 20:00, incepand din data de 5 ianuarie 2009, conform unei decizii adoptate, marti, de conducerea grupului de televiziune publica France Televisions, anunta AFP. Masura face parte dintr-un amplu proces de reforma in audiovizual, plan anuntat acum un an de presedintele Nicolas Sarkozy si care a declansat un val de dispute politice dupa ce a fost prezentat oficial in urma cu sase luni.

  Decizia a fost luata de Consiliul de Administratie al France Televisions cu noua voturi pentru, doua impotriva si o abtinere. Guvernul ii ceruse, in prealabil, presedintelui France Televisions, Patrick de Carolis, sa anunte el insusi sistarea publicitatii intre orele 20:00 si 06:00, incepand din 5 ianuarie, insa de Carolis a preferat sa transfere responsabilitatea acestei decizii catre Consiliul de Administratie.

  Motivul pentru care guvernul a facut aceasta cerere consta, potrivit presei franceze, in teama ca opozitia va tergiversa in continuare adoptarea in parlament a unui proiect de lege privind televiziunea publica. Proiectul a fost adoptat vineri de Adunarea Nationala, insa nu si de Senat, care ar urma sa-l ia in discutie incepand din 7 ianuarie.

  Pentru a compensa pierderile cauzate de eliminarea partiala a publicitatii, statul francez a garantat France Televisions 450 de milioane de euro, prin Legea Finantelor pentru 2009. Adunarea Nationala a decis deja sa introduca doua taxe pentru a acoperi aceasta suma - una aplicata furnizorilor de internet si una aplicata televiziunilor private, in functie de veniturile din publicitate pe care le inregistreaza acestea.

  Potrivit planului de reforma in audiovizualul francez, publicitatea ar urma sa dispara complet de pe posturile publice de televiziune din aceasta tara in 2011.

 2. #2
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Oct 2006
  Posts
  462
  Posts Thanks / Likes

  Question

  Dar vor avea voie de pilda TV5 sa faca publicitate/promo-uri emisiunilor proprii? Asta nu cred ca are cum sa fie interzis...
  People tell they're sorry when the evil is already done

 3. #3
  Member Mentor
  Join Date
  Jul 2006
  Location
  Timisoara, RO
  Posts
  986
  Posts Thanks / Likes

  Default

  @KB, si nu o sa va plictisiti?

  Acuma serois, acei bani ce proveneau din reclame ar trebui recuperati de undeva. Mai multi bani de la stat, taxa tv marita (presupun ca exista).

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top