Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    jungla amazoniana
    Posts
    919
    Posts Thanks / Likes

    Angry problema de tensiune

    cum pot anula tensiunea de alimentare la un receptor dolce vreau ca numai unul din 7 sa alimenteze lnb-ul, imi arde amplificatorul satelit care este montat imediat dupa lnb...
    Exista mai multe lucruri in Cer si pe Pamant decat vom sti vreodata!
    Antena 2,2 al dintr-o bucata, lnb flansa invacom quad, 2 motoare azimut si elevatie,receptor echostar AD3000IP.
    http://www.radiovis.de/

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    jungla amazoniana
    Posts
    919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu stie nimeni cum anulez tensiunea de lnb fara sa desfac conserva dolce
    Exista mai multe lucruri in Cer si pe Pamant decat vom sti vreodata!
    Antena 2,2 al dintr-o bucata, lnb flansa invacom quad, 2 motoare azimut si elevatie,receptor echostar AD3000IP.
    http://www.radiovis.de/

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai putea folosi splitere care au power pass doar pe o iesire
    boy2good

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate spun o tampenie, dar am vazut pe Lyngsat ca TP-urile de Dolce sunt numai pe vertical, asa ca o alta metoda ar fi sa pui receiverele in loop, asta bineinteles daca au asa ceva receiverele de la Dolce, si in felul asta numai primul receiver va alimenta LNB-ul.
    Alta metoda ar fi sa renunti la amplificator, eu am un cablu de vreo 70 de metri intre antena si receptor (fara amplificator), si nu sunt pierderi majore (dar antena e supradimensionata pentru a avea un semnal mai stabil in conditii meteo nefavorabile). Amplificatorul anuleaza pierderile de pe cablu, dar nu aduce imbunatatiri notabile semnalului receptionat. Mai bine montezi o antena mai mare.
    Ar trebui sa dai mai multe detalii despre "instalatie", cum sunt montate cele 7 receivere, ce fel de LNB e etc.

    Toate cele bune.

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    jungla amazoniana
    Posts
    919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1 Antena este de 1,2 ofset montata la sange.
    2 cablul este de proasta calitate in toata casa
    3 cu amplificatorul imi face semnalul maxim in toate camerele
    4 dupa o saptamana de la montaj sa ars ampliful(PCT) cunoscatorii stiu, am schimbat cu amplif triax sa ars in o ora
    Exista mai multe lucruri in Cer si pe Pamant decat vom sti vreodata!
    Antena 2,2 al dintr-o bucata, lnb flansa invacom quad, 2 motoare azimut si elevatie,receptor echostar AD3000IP.
    http://www.radiovis.de/

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by multysat View Post
    1 Antena este de 1,2 ofset montata la sange.
    2 cablul este de proasta calitate in toata casa
    3 cu amplificatorul imi face semnalul maxim in toate camerele
    4 dupa o saptamana de la montaj sa ars ampliful(PCT) cunoscatorii stiu, am schimbat cu amplif triax sa ars in o ora
    dupa cum imi dau eu seama tu ai un singur lnb,un amplificator si de acolo ai impartit semnalul prin splitere la 7 receptoare dolce.dupa cate stiu din practica mai mult de 2 receptoare pe un spliter nu merg deoarece al treilea se tot intrerupe.poti incerca sa inlocuiesti spliterele cu splitere fara powerpass.conditii:sa fie pana in 2 ghz si sa nu aiba bobina la masa(verifici cu aparatul de masura sa nu fie scurt pe intrare sau iesire).
    boy2good

  7. #7
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    te-ai uitat in meniu , nu ai optiunea lnb off ?

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by multysat View Post
    cum pot anula tensiunea de alimentare la un receptor dolce vreau ca numai unul din 7 sa alimenteze lnb-ul, imi arde amplificatorul satelit care este montat imediat dupa lnb...
    Pai spune cum sunt legate receptoarele la LNB, prin loop sau splitter? In ambele cazuri nu are cum sa se arda amplificatorul, doar nu se insumeaza tensiunile... La LNB va ajunge in cel mai rau caz tensiunea de pe H, adica 18V.

  9. #9
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by boy2good View Post
    ai putea folosi splitere care au power pass doar pe o iesire

    solutia sigura este sa folosesti un spliter activ cu power pass pe o singura iesire . am facut o gramada de instalatii de acest gen cu max 8 receptoare si nu am avut niciodata probleme.

  10. #10
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by multysat View Post
    nu stie nimeni cum anulez tensiunea de lnb fara sa desfac conserva dolce
    Pui un condensator in serie...

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    jungla amazoniana
    Posts
    919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    deci sunt conectate in stea, toate cablurile , le-am verificat nu sunt in scurt m-am uitat in meniu si nu are optiunea off tensiune lnb, am gasit ceva dar spune lipsa banda jos
    o sa vad maine cand ma duc iar la om acasa sa vad ce si cum se intampla, daca mai aveti idei ....
    am verificat si spliterul dar este adus de cei de la dolce si este power pass 5-2250mhz
    Exista mai multe lucruri in Cer si pe Pamant decat vom sti vreodata!
    Antena 2,2 al dintr-o bucata, lnb flansa invacom quad, 2 motoare azimut si elevatie,receptor echostar AD3000IP.
    http://www.radiovis.de/

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    jungla amazoniana
    Posts
    919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sa rezolvat, am gasit primul receptor care era linga spliterul stelar avea in scurt tunerul, omul nu avea de unde sa stie ca nu il folosea foarte des dar il lasase de mult timp pornit dar cu tv-ul oprit in camera in care se afla intra numai cu oaspeti, am mutat ampliful de linga lnb inaintea intrarii in spliter, totul este ok
    am semnal super pe toate receptoarele( a crescut un pic si zgomotul se vede bine pe analizorul cu spectru
    Exista mai multe lucruri in Cer si pe Pamant decat vom sti vreodata!
    Antena 2,2 al dintr-o bucata, lnb flansa invacom quad, 2 motoare azimut si elevatie,receptor echostar AD3000IP.
    http://www.radiovis.de/

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top