Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
 1. #1
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  Oradea
  Posts
  2,539
  Posts Thanks / Likes

  Default CNA-ul moldovenesc interzice ProTV Chişinău

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova a refuzat sa prelungeasca licenta ProTV Chisinau.

  Anuntul a fost facut pe site-ul televiziunii, fiind urmat de raspunsul CCA, care sustine ca declaratia institutiei media "urmareste sa provoace opinia publica".

  Intr-o declaratie plasata pe site-ul postului de televiziune, directorul ProTV Chisinau, Catalin Giosan, spune ca CCA invoca pentru decizia sa pretinse incalcari ale reglementarilor in domeniu legate de lipsa programelor de stiri pentru persoanele cu deficiente de auz, volumul de publicitate si inlocuirea unui jurnal de stiri realizat de ProTV Bucuresti.

  Catalin Giosan spune ca refuzul CCA este nejustificat si precizeaza ca argumentele prezentate sunt total nefondate si nu pot constitui temei pentru negarea dreptului legal de a se prelungi licenta postului de televiziune.

  "Pe parcursul a zece ani, ProTV a respectat cu strictete legislatia Republicii Moldova, precum si toate conditiile licentei", se spune in declaratia postului de televiziune.

  "ProTV va ataca in instanta refuzul CCA de a prelungi licenta si declara ca va folosi toate caile legale pentru a-si proteja drepturile si interesele in Republica Moldova", se mai spune in declaratie.

  Unul dintre membrii CCA, Corneliu Mihalache, spune insa ca declaratiile ProTV Chisinau "sunt nefondate, nu corespund realitatii si urmaresc sa provoace opinia publica".

  "ProTV a cerut CCA sa-i fie prelungita automat licenta de emisie, iar autoritatea in domeniul audiovizualului a refuzat, deoarece Codul Audiovizualului nu prevede acest lucru. CCA i-a sugerat ProTV Chisinau sa respecte procedura legala de prelungire a licentei, adica sa astepte pana cand va fi anuntat un concurs pentru frecventa pe care emite in prezent ProTV Chisinau", a explicat Mihalache.

  Juristul CCA Marcel Otel a declarat, potrivit portalului UNIMEDIA, ca ProTV nu a respectat toate prevederile Codului Audiovizualului. "De exemplu, la data de 9 noiembrie 2006, buletinul de stiri de la ora 17:00 era totalmente numai cronica criminala. De asemenea, la data de 16 iunie 2008, s-a stabilit difuzarea publicitatii ce contravine cu legea cu privire la publicitate", a spus Marcel Otel.

  La sfarsitul lunii octombrie, presedintele Comisiei parlamentare pentru drepturile omului Stefan Secareanu, vicepresedinte al PPCD, formatiune ce se declara in parteneriat cu Partidul Comunistilor, a cerut organelor de drept si de control financiar sa investigheze activitatea postului de televiziune ProTV Chisinau, acuzandu-l de prezentarea unor informatii denaturate, care ar periclita securitatea statului.

  In plus, Secareanu a cerut sa fie facute publice datele privind proprietarii postului TV, iar intr-una din sedintele Parlamentului din noiembrie Secareanu a cerut sa fie masurat nivelul radioactiv in zona unde isi are sediul ProTV, pe motiv ca locatarii au reclamat ca in acel perimetru "se ingalbenesc si cad frunzele".

  Partidele din opozitie s-au pronuntat in favoarea postului de televiziune ProTV Chisinau, declarand ca autoritatile moldovene pun la cale eliminarea acestuia de pe piata mediatica moldoveneasca, la fel cum au procedat si cu TVR1.

  Sursa: Ziare.com


 2. #2
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  Oradea
  Posts
  2,539
  Posts Thanks / Likes

  Default PRO TV ncaieră Ministerul de Externe romn cu Chişinăul

  MAE a transmis un mesaj foarte dur la adresa autorităţilor de la Chişinău, care ncalcă dreptul la liberă exprimare prin refuzul de a prelungi licenţa PRO TV Chişinău.

  Refuzul autorităţilor Republicii Moldova de a prelungi licenţa postului PRO TV Chişinău face parte dintr-o serie de acţiuni destinate ngrădirii libertăţii de exprimare n Republica Moldova, a declarat vineri purtătorul de cuvnt al MAE, conform unui comunicat remis cotidianul.ro.
  Ministerul Afacerilor Externe şi exprimă surprinderea şi preocuparea faţă de refuzul autorităţilor din Republica Moldova de a prelungi licenţa postului PRO TV Chişinău. O asemenea măsură este n totală contradicţie cu cerinţa respectării libertăţii de expresie, cu normele şi cu valorile Uniunii Europene, la care Republica Moldova aspiră să adere, se arată n comunicatul transmis de MAE.

  Ministerul de Externe romn consideră de altfel că această măsură face parte dintr-o serie de acţiuni destinate să ngrădească libertatea de exprimare n Republica Moldova, n contextul apropierii alegerilor parlamentare din 2009: stoparea retransmisiei televiziunii publice romne, refuzul acreditării unor corespondenţi de presă, limitarea accesului opoziţiei la mijloacele media de stat, presiuni exercitate asupra mass-media.

  MAE reaminteşte şi că prin concluziile Consiliului Afaceri Generale din 13 octombrie 2008, concomitent cu exprimarea disponibilităţii de aprofundare a relaţiilor UE - R. Moldova, cei 27 au transmis şi un mesaj clar n sensul că ritmul şi calitatea reformelor din Republica Moldova, inclusiv implementarea angajamentelor asumate n domeniul libertăţilor fundamentale, vor determina evoluţia viitoare a relaţiei acestui stat cu Uniunea Europeană.
  Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova a anunţat joi că nu va prelungi licenţa PRO TV Chişinău, invocnd pentru această decizie pretinse ncălcări ale reglementărilor n domeniu legate de lipsa programelor de ştiri pentru persoanele cu deficienţe de auz, volumul de publicitate şi nlocuirea unui jurnal de ştiri realizat de PRO TV Bucureşti.

  Cătălin Giosan, directorul postului de televiziune, citat de NewsIn, spune că refuzul CCA este nejustificat şi precizează că argumentele prezentate sunt total nefondate şi nu pot constitui temei pentru negarea dreptului legal de a se prelungi licenţa postului de televiziune.
  Partidele din opoziţie din Republica Moldova s-au pronunţat n favoarea postului de televiziune PRO TV Chişinău, declarnd că autorităţile moldovene pun la cale eliminarea acestuia de pe piaţa mediatică moldovenească, la fel cum au procedat şi cu TVR 1.

  PRO TV Chişinău este recunoscut de către analiştii din domeniul mass-media ca fiind unul dintre puţinele posturi echidistante şi nepartizane din Republica Moldova. Aceştia leagă atacurile la adresa PRO TV Chişinău de apropierea alegerilor parlamentare din primăvara anului 2009 şi de faptul că la 21 decembrie licenţa postului de televiziune expiră.

  Sursa: Cotidianul.ro


 3. #3
  Strajernic Expert
  Join Date
  May 2007
  Posts
  3,939
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Daca erau destepti puneau in functiune un emitator de mare putere in DVB-T la granita cu moldoveni si terminau cu ei...

 4. #4
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Exact la asta ma gandeam si eu...si faceau pipi pe CaCA-ul moldovenesc
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 5. #5
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2008
  Posts
  49
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ei au un singur scop, sa inchida aceasta televiziunea pro romana inainte de alegerile din Republica Moldova, astfel sa lase partidele democatice fara dreptul la replica electorala... Iar unica telviziune ce va dicta felul alegerilor va ramane TV Moldova...

 6. #6
  om fain' Expert
  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Dublin
  Posts
  4,392
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by Militianu View Post
  Daca erau destepti puneau in functiune un emitator de mare putere in DVB-T la granita cu moldoveni si terminau cu ei...
  Si dupa aia il scoteau ca post ilegal pe teritoriul Rep. Moldova,care va fi prins merge la mititica,cum era europa libera pe timpul lui raposatu...

 7. #7
  Banned Teacher
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Pitesti ROMANIA
  Posts
  390
  Posts Thanks / Likes

  Default intr-un an 2 CCA moldovean v-a disparea

  stati calmi.in maxim 2 ani CCA-ul moldovean v-a disparea .motivul simplu.pai odata cu interzicerea TVR 1 si acum a protv chisinau pe teritoriul moldovean practic existenta acestui consiliu nu se va mai justifica.ce v-a mai monitoriza?sigur Tele-Radio moldova nu va avea cum ca este postul de stat sustinut de presedintele republicii.nu cred ca guvernul moldovean va pune fonduri salariale unui consiliu care nu isi va ma justifica existenta.nu trebuie sa ii vaitam noi pe moldoveni daca ei asta isi doresc, o singura televiziune oficioasa.Problema este la noi acum.Sa nu cumva sa se molipseasca si ai nostrii sa se puna pe inchis televiziuni.

 8. #8
  Strajernic Expert
  Join Date
  May 2007
  Posts
  3,939
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Atat le trebuie....

 9. #9
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Wallis And Futuna Islands
  Posts
  2,234
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Statul Roman este prost! ar trebui sa interzica orice colaborare cu guvernul Gunoi din Moldova.Intrarea cetatenilor doar cu viza si sa puna emitatoare DVB-Tcum s-a mai spus.

 10. #10
  Inimos din cale afara Expert
  Join Date
  Feb 2005
  Location
  in my own mind
  Posts
  10,542
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by tylk View Post
  Statul Roman este prost! ar trebui sa interzica orice colaborare cu guvernul Gunoi din Moldova.Intrarea cetatenilor doar cu viza si sa puna emitatoare DVB-Tcum s-a mai spus.
  ...statu roman i-o curva si un gay asa ca o sa linga si cur de moldovean si putza de europa ca asa ii iel obijnuit...
  Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

 11. #11
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2006
  Posts
  400
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by skycleaner View Post
  ...statu roman i-o curva si un gay asa ca o sa linga si cur de moldovean si putza de europa ca asa ii iel obijnuit...
  Din pacate ai mare dreptate. Niciodata nu am inteles de ce-s astia atat de pupincuristi cu moldovenii. De parca ar avea ceva avantaje.......

 12. #12
  Senior Member Expert
  Join Date
  Feb 2007
  Location
  Prahova
  Posts
  1,162
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by super1 View Post
  Din pacate ai mare dreptate. Niciodata nu am inteles de ce-s astia atat de pupincuristi cu moldovenii. De parca ar avea ceva avantaje.......
  din cauza ca ne intereseaza ce se intampla la ei cred ca se comporta asa ... ia sa nu ii bagam deloc in seama si sa intrerupem orice colaborare cu ei si asa la cat de dobitoci le sunt conducatori ( se spune ca avem conducatori pe care ii meritam ) nici nu merita sa aibe statul roman vreo relatie cu ei .

 13. #13
  Junior Member Master
  Join Date
  Apr 2004
  Posts
  95
  Posts Thanks / Likes

  Default Oare cele de mai sus sunt motivele reale?

  In ceea ce ma priveste recunosc ca nu sunt un mare fan al PRO TV.
  Nu cred ca buletinele de stiri PRO TV contin materiale care sa deranjeze puterea actuala de la Chisinau.La stirile PROTV RO calupul politic ocupa un spatiu destul de mic si sunt prezentate mai mult sub aspectul " monden". Mai degraba cred ca are legatura cu asta.
  http://www.cotidianul.ro/concediatii...mat-67609.html.
  Cred ca se cam goleste sacul si in trustul MEDIAPRO.
  Da bine sa te retragi in plina glorie.

  E o parere personala.

 14. #14
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Aboard the Destiny
  Posts
  3,184
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by *Victor* View Post
  ...

  In plus, Secareanu a cerut sa fie facute publice datele privind proprietarii postului TV, iar intr-una din sedintele Parlamentului din noiembrie Secareanu a cerut sa fie masurat nivelul radioactiv in zona unde isi are sediul ProTV, pe motiv ca locatarii au reclamat ca in acel perimetru "se ingalbenesc si cad frunzele".

  ....
  Bon, care va fii urmatoarea masuratoare? Cerem masuratori imediate, pentru ca in zona de unde emite ProTV nu ploua si cade ceva alb, foarte frig? Imediat se va da vina pe ProTV Chisinau ca se schimba anotimpurile ...

 15. #15
  om fain' Expert
  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Dublin
  Posts
  4,392
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Eu zic ca la ei e exact cum era la noi acum 20 de ani ... asa ca luati aminte,aviz moldovenilor,ca banuiesc ca sint si pe aici,sa nu ma intelegeti gresit....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top