Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    151
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme receptie digitv

    Buna la toata lumea.Am si eu un contract la digi de cativa ani buni.Sunt in spania si pana mai acum 2 zile toate bune,mergea totul bine,nici o problema.Alaltaieri a fost vreme rea aici si canalele de pe intelsat nu au mai mers,doare cele de pe thor.Toate astea de dimineata,eu la amiaz am plecat la lucru si seara cand am venit nu mai mergeau nici cele de pe thor.Am intrat in meniu si aveam semnal 80% si calitatea la vreo 20%.Am zis ca so fi miscat antena am rotito putin dar acuma nu mai am numai 10% si 10%.Am dus aparatul la un prieten tot cu digi si tot asa imi arata.Am revenit la setarile din fabrica dar tot nimic.Daca cineva are vreo idee sau solutie ias fi foarte recunoscator.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    crisana
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    tre schimbat la o caserie RDS. S-a dus.
    debian,vu uno, T90,2xdigi, tivusat,freesat.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Romania
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by gogul View Post
    Buna la toata lumea.Am si eu un contract la digi de cativa ani buni.Sunt in spania si pana mai acum 2 zile toate bune,mergea totul bine,nici o problema.Alaltaieri a fost vreme rea aici si canalele de pe intelsat nu au mai mers,doare cele de pe thor.Toate astea de dimineata,eu la amiaz am plecat la lucru si seara cand am venit nu mai mergeau nici cele de pe thor.Am intrat in meniu si aveam semnal 80% si calitatea la vreo 20%.Am zis ca so fi miscat antena am rotito putin dar acuma nu mai am numai 10% si 10%.Am dus aparatul la un prieten tot cu digi si tot asa imi arata.Am revenit la setarile din fabrica dar tot nimic.Daca cineva are vreo idee sau solutie ias fi foarte recunoscator.
    Problema este din tunerul receiverului digi,daca gasesti la cineva un receiver digi care nu-l mai foloseste(adica a ramas cu el in urma unui contract inchis) inlocuiestei tunerul.
    Aceeasi problema am intalnit-o acum 5-6 zile la un prieten,i-am inlocuit tunerul cu unul dintr-un alt receiver digi,si functionaza la fel ca inainte.
    Desigur,daca nu ai cateva cunostinte minime despre electronica cat si cateva scule si aparate necesare,indicat este sa apelezi la un specialist in domeniu.
    Acum stii care-i problema,stii ce posibilitati sunt de rezolvare,multa bafta;in caz contrar nu ai alta solutie decat sa mergi cu el sa ti-l inlocuiasca.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    151
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bun aia cu tuneru o solutie buna deoarece ii o problema cu dusu la caserie ).Sunt in spania si maicamea tocmai ce a venit la mine si sta vreo 2 luni,atunci nu am la cine sal trimit in tara.Cumantu are un aparat ce ia ramas de la un contract mai vechi.Nu exista posibilitatea oricat de mica sa imperechez cu ajutorul cuiva sau prin telefon aparatul cu cartela mea
    Va multumesc anticipat.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Romania
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by gogul View Post
    Bun aia cu tuneru o solutie buna deoarece ii o problema cu dusu la caserie ).Sunt in spania si maicamea tocmai ce a venit la mine si sta vreo 2 luni,atunci nu am la cine sal trimit in tara.Cumantu are un aparat ce ia ramas de la un contract mai vechi.Nu exista posibilitatea oricat de mica sa imperechez cu ajutorul cuiva sau prin telefon aparatul cu cartela mea
    Va multumesc anticipat.
    Aici e chestie de vointa celui care face imperecherea,stiu ca in mod normal ti se cere sa mergi la un punct de lucru RCS&RDS dar daca cunosti pe cine trebuie se poate face si fara a merge la ei.
    Daca nu reusesti asa i-ti ramane varianta cu schimatul tunerului.Bafta

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    151
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si exista cineva aici pe forum cu suflet si bunavointa care sa ma ajute?!I-as ramane dator toata viata.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    crisana
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Roaga-l pe Spartacus, poate te ajuta el
    debian,vu uno, T90,2xdigi, tivusat,freesat.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    151
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi de sfat.Sper ca nu indraznesc prea mult.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    151
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Buna.johnny29 ai putea sa imi dai niste indicatii d cum si ce trebuie sa fac ca sa schimb tunerul?Sper sa stric amandoua aparatele...
    La telefon nu au vrut sa imi imperecheze cartela cu aparatul,numai la caserie.Asta e...

  10. #10
    Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    8656,48 km to WALL DRUG, South Dakota
    Posts
    103
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gogul View Post
    Bun aia cu tuneru o solutie buna deoarece ii o problema cu dusu la caserie ).Sunt in spania si maicamea tocmai ce a venit la mine si sta vreo 2 luni,atunci nu am la cine sal trimit in tara.Cumantu are un aparat ce ia ramas de la un contract mai vechi.Nu exista posibilitatea oricat de mica sa imperechez cu ajutorul cuiva sau prin telefon aparatul cu cartela mea
    Va multumesc anticipat.
    Pune decodoarele in LOOP, cel bun primul si al tau legat la loop out de el si vezi daca ai semnal.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    crisana
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    gogule, nu mai pierde vremea cu invirtitul receptoarelor, daca l-ai pus si la alta antena reglata pe intelsat si tot lipsa semnal e trebuie schimbat, oricum are citiva ani, poate e defecta sursa, poate tunerul, poate altceva- roaga-l pe cineva care vine in tara sa ti-l schimbe la orice caserie rds sau trimite-l cu firmele astea de transport in tara la ceva ruda sau prieten ca te costa 10-15 euro sa ti-l schimbe si ai scapat de necaz.
    debian,vu uno, T90,2xdigi, tivusat,freesat.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    151
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai la decodorul meu nu cred ca o sa fie semnal ca lam incercat la cineva acasa care are digi si ii merge,si la antena lui face exact ca la mine acasa.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Romania
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Daca vrei sa faci singur operatia de inlocuire a tunerului,vei avea nevoie de cateva scule si materiale.
    In primul rand un letcon cu care vei incalzi suprafata lipiturilor unde este realizata conectarea intre placa de baza a receiverului si tuner,si in acelasi timp si de o pompa de fludor,cu care vei putea indeparta materialul incalzit din jurul pinilor tunerului.
    A se tine cont ca nu se va folosi un pistol de lipit obisnuit pt astfel de operatii,ci doar un letcon semiprofesional sau profesional.
    Dupa ce ai indepartat tunerele dupa ambele receivere vei monta pe cel bun in receiverul tau dupa care vei reface lipiturile cu mare grija cu un aliaj(fludor) de buna calitate.
    Daca ti se pare prea greu ceea ce ti-am zis ,apeleaza la un electronist.
    Bafta

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    151
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pare cam complicata treaba.N-am ce sa fac,ma rabd.NU o mai am doar pe mama in Romania(dar acum a venit in vizita),si cateva matusi.Verii tot prin spania...Stau cu abonamentul platit si aparatu stricat(e al 2-lea ce se strica).M-am cam saturat...LA duce maicamea cand merge(alta luna platita si fara aparat) inapoi,dar credca la duce de tot...
    Oricum am sa vad luni ce zice un electronist,bag seama ca stie el care e tunerul si alea alea,ca eu nu prea.)

  15. #15
    Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    8656,48 km to WALL DRUG, South Dakota
    Posts
    103
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gogul View Post
    Pai la decodorul meu nu cred ca o sa fie semnal ca lam incercat la cineva acasa care are digi si ii merge,si la antena lui face exact ca la mine acasa.
    Daca pe o antena reglata corect decodorul tau nu are semnal dar altele functioneaza, cauza cea mai probabila este o defectiune a modulului de alimentare a LNB ului.(lipsa tensiune pe cablu de la LNB). Prin LOOP te folosesti de decodorul bun ca sa iei semnalul de la antena si care apoi va fi retrimis la al doilea decodor prin LOOP OUT, chiar daca modulul tau e defect, tensiune pe fir este de la primul decodor.
    Merita sa incerci macar, ar fi pacat sa pierzi timp si bani si nervi cand ai solutia la indemana, iar daca nu merge macar esti cu inima impacata ca ai incercat. Si nici nu e mare lucru, iti mai trebuie doar o punte intre LOOP OUT de la primul decodor si LNB INPUT de la al doilea.

    ps (offtopic): poate stie cineva unde se poate urmari pe net Barca vs Real?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top