Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 10 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 149
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    507
    Posts Thanks / Likes

    Default DM800 Tuner (problema rezolvata)

    Salut!

    Am primit si eu jucaria, model seria 8Axxxxx, fara HDD. Are preinstalat in flash Enigma 2. N-am instalat inca nimic pe el. Am facut un scan pe Astra, sa vad cum merg posturile HD.

    Dupa cca 15 minute - boxul se incalzeste f. tare in partea dreapta, la tuner (n-am pus termometru, dar cred ca are peste 40 de grade). Nu m-ar deranja asta f. mult, dar incepe sa faca macroblocuri pe ecran si in cca2-3 minute numai receptioneaza nimic, apare TUNER FAILED.

    Tb sa astept sa se raceasca ca sa mai prinda ceva. Am obs ca nu tb sa-l scot din priza, si in standby ajunge la temp rezonabila (sub 35 de grade).

    Credeti ca are tuneru bushit?

    Este primul meu DM si este intr-adevar o experienta noua...
    reshpekt... meseriashu

  2. #2
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune si tu o imagine noua (GP2 3.90, LT Fifth SP4 sau NewNigma 2.2.3) si problema incalzirii se rezolva.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  3. #3
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Uite ce am patit eu (desi poate nu-ti foloseste la nimic asta).

    Aveam un dm600 (nou nout) si cand ii porneam tot asa mi se incalzea tunerul f tare (frigea) dar nu se oprea de tot. La fel, in standby temp. devenea rezonabila (dar nu rece de tot). Dupa o zi / doua de mers sporadic a crapat sursa de alimentare (pur si simplu mergea si a pocnit).
    Am comandat o noua sursa si spre surpriza mea tunerul nu se mai incalzeste tare., are temp normala.
    A fost surprinzator, probabil tensiunea sursei proaste (nu am masurat-o) era ori f. mare ori f. mica, ori nefiltrata suficient .. Cert e ca acum nu se mai incalzeste, oricum mi-e greu sa-mi explic.

    Nu stiu daca e la fel la tine, cu siguranta ar trebui sa-l trimiti inapoi sa-ti dea altul. Nu este normal ca tunerul sa fie fierbinte, daca-l tii mult asa se buseste de tot.

    Apropo -nu am schimbat nici o imagine eram cu Gemini before & after

  4. #4
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Irelevant ce spune colegul @trans_ponder. Fa ce ti-am sugerat in postul 2 si va fi OK. Caldura excesiva se datoreaza unor drivere mai vechi. Odata cu instalarea unei imagini noi vor fi instalate si drivere noi si problema dispare.
    Doar daca dupa aceasta nu se rezolva, ai putea banui ca exista o problema.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  5. #5
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cineva aici vrea cu tot dinadinsul sa treaca si alimentatorul pe lista de bug-uri la dm800, cu toate ca nu am vazut inca nici un post pe nici un forum cu un alimentator cu probleme la dm800.

    Fa cum ti-a zis @chooleen si scapi de incalzirea tunerului, nu e neaparat de la driveri ci de la secondstageloader, pune o img noua cu secondstageloader 62 sau mai bine 67 in ea si vezi apoi.



    Bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    507
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat sa pun de doua ori, imaginea OoZooN-CVS-full-dm800-20081102.nfi in flash cu internet explorer. De fiecare data cred ca dm800 s-a blocat, pt ca nu mai raspundea la ping. l-am decuplat de la retea si l-am lasat sa booteze normal. a bootat ok, dar tot cu enigma 2.

    problema e, ca acum, dc incerc sa tzin butonul de power apasat, cind il bag in priza, ramine stins, adica numai scrie STOP si restu... pur si simplu nu face nimic. dc nu tzin butonu de power apasat buteaza normal... ce dracu are?
    reshpekt... meseriashu

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    507
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ruk22 View Post
    Fa cum ti-a zis @chooleen si scapi de incalzirea tunerului, nu e neaparat de la driveri ci de la secondstageloader, pune o img noua cu secondstageloader 62 sau mai bine 67 in ea si vezi apoi.



    Bafta
    cind puteam sa-l bootez cu power-off apasat, mi-a zis ca are:

    Booloader version: Dreambox Second Stage Loader BUILD #62, built 20080911
    reshpekt... meseriashu

  8. #8
    Mgar de marc Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    il scoti din priz dup care apesi butonul si-l ti apsat vreo 20-30 sec. ( s se goleasc condensatorul ) dup care il bagi din nou in priz si rmai pe buton pan iti apare ip-ul care-l bagi in browser
    adevrul este inventia unui mincinos

  9. #9
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai fa firmware-update cu mozilla firefox nu cu IE. Si vezi ca versiunea aia de oozoon e deja veche, este una din 29.11.
    sau pune newnigma 2.2.3 in flash sau noul gemini si vezi odata cum merge treaba apoi poti sa faci si mutiboot-ul cu BA.



    Bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    507
    Posts Thanks / Likes

    Default

    va multumesc pt ajutor!

    intr-adevar porneste din nou. Nu pot sa intzeleg de ce se blocheaza cind incep transferul de flash, nu mai raspunde nici la ping!
    l-am pus acum direct in router si tot moare... (era prin reteaua dlan inainte)
    o sa ma duc cu laptopu conectat tot direct la router sa vad ce face. poate e bushita imaginea oozoon. o sa incerc newnigma acum...
    reshpekt... meseriashu

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Romania
    Posts
    208
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca nu ai succes,incearca metoda prin rs232 folosind ultimul DreamUp,fara network bifat...nu da gres niciodata,dureaza cam 50 minute,dar pe urma poti face ce vrei pe lan,odata ce ai imaginea instalata.
    Cheers

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    507
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am rezolvat cu newnigma !

    Cred ca oozoon ala care il aveam eu downloadat e bushit. N-am incercat sa instalez altul dar am dat jos oozoon ala din 29.11

    oricum, asa cum mi s-a sugerat, ma joc putin cu newnigma inainte sa fac alte instalari. Din cite am citit pe foum am intzeles ca cea mai buna constelatie e cu oozoon in flash si newnigma in usb...

    acum instalez config motor HH...

    merci mult pt ajutor!
    reshpekt... meseriashu

  13. #13
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca tot te joci, incearca si GP 3.90 direct in flash, fara BA si alte imagini pe USB. Dupa aia, iei decizia care ti se pare mai buna.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    507
    Posts Thanks / Likes

    Default ... problema (inca) nerezolvata

    M-am bucurat prea devreme... Din pacate tuneru se incalzeste si moare dupa cca 15 minute. Aceeasi problema...

    Nu cred ca e de la sursa de alimentare. Atita timp cit nu e infipta antena in el nu se incalzeste, cel putin cit am incarcat flashu etc era la temp camerei.
    reshpekt... meseriashu

  15. #15
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Scaneaza si nu folosi liste, apoi canalele gasite le salvezi si le ai mai tirziu daca ai nevoie. Macar un satelit scaneaza, incearca asa si compara rezultatele.



    Bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top