Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    63
    Posts Thanks / Likes

    Default DM800, cccam 2.0.9 si sky-uri

    poate voi stiti si ma luminati si pe mine care nu am reusit sa adun decat informatii fractionate despre freeze-uri pe sky-uri it si uk.
    am peersi cu locale skyit si skyuk ping bun dar tot freeze....
    deci cum sa fac sa nu le mai am? ce sa le cer la peersi?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    395
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut

    cred ca ar trebui sa arunci o privire pe aici si se mai rezolva din probleme !
    http://dreamboxupdate.com/opendreamb.../dm800/images/

    numai bine !


  3. #3
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Posibile cauze:
    1. Cardurile respective sunt suprasolicitate (cea mai probabila cauza);
    2. CCcam tau e supraincarcat;
    3. Ceva setari aiurea la tine sau la peer in cccam.cfg.

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    63
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ok,
    problemele cu freeze apar numai la canalele hd de la cele 2 sky, cele sd se vad bine. dreamul e la zi, cccam.cfg e curat si nu e incarcat, ar ramane treaba cu cardurile suprasolicitate dar vad pe forumuri ca des intalnit la cardurile de sky probleme de acest gen dar nu se ofera rezolvare. De ce unii au cardurile overclockate?
    si totusi sunt destui care nu au freeze. ce-mi scapa?

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    395
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca sa stabilesti ordinea in cccam.prio . ar trebui totusi sa scapi de ele ! sau poate mai iei si hop2 ? ia numai local si nu lua hop2 !


  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ghibanos View Post
    De ce unii au cardurile overclockate?
    Pentru ca sint prea multi peers care se uita in acelasi timp la acelas canal.
    Ca sa afli citi peersi are cel cu sky, te-ai uitat cite carduri primesti de la el in HOPS 2 ? Si astfel iti dai seama daca e overclock cardul.
    Pingul lui se incadreaza in aceste valori?


    Best ever responce time (ping) : 77ms [very good]
    Average responce time (ping) : 90ms [good]
    Current responce time (ping) : PING NOW : {86ms , 76ms , 79ms , 88ms , 86ms} = 81ms

    Mai exista si o alta theorie, nu am cum s-o testez deocamdata.
    Linia F pentru tine a pus-o la urma in cfg, ca urmare la ecm au prioritate cei sus pusi.
    Testat cu linii C , provideri pus in prio sus se deschid mult mai repede decat cei de jos.

    Install cccam 2.0.11

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    950
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by picollo08 View Post
    FALS!
    Chris nu vorbi prostii...esti scuzat pentru ca ai spus ca nu ai testat inca!
    Freeze la NDS nu face nici sub 500ms.
    Totul tine de config si de numarul de peer si reshare la card.
    Aici pe aceste carti trebuie puse multe restrictii inclusiv la host.
    Cel mai bine e s ai card de sky pe ip fix si sa faci clienti doar cu ip fix si restul....out si pus un firewall.
    CCcam a fost conceput pentru un nivel de raspuns pana la 500 ms pentru NDS.
    Nu uita ca nagra raspunde inca intre 4 6 secunde...
    deci daca acum avem net bun e un pas inainte dar sunt si altii care il au slab si tot vad...
    nu un ping de sub 90 rezolva freezul ci configurarea
    si e treaba voastra daca pe 500 vreti 100 de linii si nu va nultumiti cu 15/20 dar cu atatia poligloti in romania ce sa mai zic....

    Da , la mine face freeze pe sky uk numai de la 700ms. Tot ce e sub 700 ms merge perfect....nici macroblocuri pe imagine, nici intrerupere de sunet.Am dat un ping la un peer cu sky uk si e ' good '......in jur de 120ms. Deci si la un ping catalogat ' good ' , nu neaparat ' excelent' imaginea e fara freezuri.
    Am cccam 209 si nabilo0.8

  8. #8
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    CCcam incarcat nu inseamna numai linii F: si C: cu nemiluita. Astea sunt cateva instructiuni care incarca foarte mult sistemul:

    SHOW EXTENEDED CLIENT INFO : yes
    SHOW TIMING : yes
    DISABLE EMM : no
    EXTRA EMM LEVEL : yes
    LOG WARNINGS : /tmp/warnings.txt
    DEBUG : yes


    Asta e valabil si la tine in CCcam, nu numai la peer si sunt sesizabile in special pe sistemele low-entry (DM500).

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Prahova
    Posts
    1,162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    posteaza niste instructiuni care sa dea o stabilitate cat mai mare cccam-ului . multumim anticipat

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    63
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stargate99ro View Post
    posteaza niste instructiuni care sa dea o stabilitate cat mai mare cccam-ului . multumim anticipat
    ar fi bune aceste intructiuni pentru incepatori.

  11. #11
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt cele scrise de mine mai sus, dar negate, adica:

    SHOW EXTENEDED CLIENT INFO : no
    SHOW TIMING : no
    DISABLE EMM : yes
    EXTRA EMM LEVEL : no
    # LOG WARNINGS : /tmp/warnings.txt
    DEBUG : no

    Urmariti gradul de incarcare al procesorului inainte si dupa ce ati pus setarile astea!

  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Prahova
    Posts
    1,162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @SatWien - multumiri pentru raspuns

  13. #13
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Utlizarea unei anumite imagini sau a unui anumit EMU nu duce implicit la rezolvarea problemelor de stabilitate si memorie
    Am facut aceste "CCcam tricks-advice" pt. incepatori, noi intrati in "club" si in utilizarea CCcam-ului, si care sunt valabile pt mine, la un DM7020S, si nu la un server CCcam;

    1) Imaginea utilizata/ securizarea acesteia;
    -informati-va/ testati-le/ folositi functia search(nu deschideti topicuri aiurea-problema e veche si nu exagerez, dar lunar apare un topic de genul acesta), inainte de a citi/ intrebati "batranii";
    -imediat dupa instalarea/ rebootul aferent, schimbati parola de acces pe DM(predefinita este "dreambox"-puneti ceva dintr-o combinatie de cifre si litere: cca. 8 caractere);
    -nu dati informatii legate de parola si alte detalii din CCcam.cfg decit prietenilorsi asta doar daca nu ati reusit singuri instalarea(apoi modificati-o din nou);
    -nu dati informatii legate de user/ parola dyndns/ no-ip/...
    2). Faceti setarile de la "Expert Setup":
    -atentie la ce bifati sau debifati(personal, in ideea schimbarii dese a canalelor, cred ca cel mai mare "mincator" de memorie este Teletextul/ MHW EPG);
    3). Alegerea Skin:
    -alegeti-va un skin stabil/ faceti setari la "OSD Preferences" ai sa nu va manince resurse de pomana cu informatii ce consuma memorie. La OSD-ul specific imaginii instalate, utilizati pe cit posibil "Light Skin on Zap";
    -nu utilizati Picons;
    4) Faceti curatenie la partea de plugins-preinstalte in imagine:
    -in /usr/lib/tuxbox/plugins stegeti plugins si games in plus;
    -lasati doar tuxcom.cfg, tuxcom.so, tuxtxt.cfg si tuxtxt.so;
    5) Instalarea/ setarea plugins-utile:
    -Drtic/ new Weather/ CCcam Info/ Language Preference;
    6). Instalati pe calculator, programe de FTP si editare: DCC v.2.95, CuteFTP, puttytel, UltraEdit, Notepad++...
    7). CCcam.cfg:
    -studiati recomandarile team Uvadi la CCcam.cfg descarcat anterior, si aferent EMU-dorit a fi instalat;
    -exersati/ configurati CCcam.cfg cu ajutorul programului Cam-Editor 2.0.5 build 1654 by Oermens;
    -luati aminte ce spune @satwien mai sus
    -la mine e doar asa
    SERVER LISTEN PORT : port( de preferat diferit de 12000)

    ALLOW TELNETINFO: yes
    ALLOW WEBINFO: yes

    TELNETINFO LISTEN PORT : 16000
    WEBINFO LISTEN PORT : 16001
    WEBINFO USERNAME : user(diferit de cel de acces pe DM)
    WEBINFO PASSWORD : parola(diferita de cel de acces pe DM)

    BOXKEY: /dev/sci0 XX XX XX XX

    SOFTKEY FILE : /var/keys/SoftCam.Key
    CAID PRIO FILE : /var/etc/CCcam.prio

    F: .......
    C: .......

    F: .......
    C: .........
    N: .........
    N: .........

    F: .....
    C: ......

    Puteti sa le ordonati si

    F:
    F:

    C:
    C:


    N:
    N:

    Ulterior veti reedita/ ordona, ori de cite ori este nevoie, CCcam.cfg in fct de problemele ce vi le creeaza fiecare peer. Cei ce sunt cu probleme se pun la "coada listei" eventual se elimina in caz de neremediere a problemelor ce vi le creeaza.
    Nu puneti mai mult de 20-25 linii;
    . Editati/ creati-va un fisier CCcam.prio:
    -de regula punteti-va localul vostru[P:CAID(4cifre si litere):PROvID(6litere sicifre)], la inceputul listei;
    -puneti imediat localele ce se deschid mai greu(gen AKTA/ Premiere Betacrypt, etc.)
    9). Instalati manual sau de la addon-serverul si/ sau serverele imaginii un EMU-CCcam-dorit( evitati CCcam 2.0.1 si 2.0.4);
    10). Selectati EMU-CCcam instalat si dati OK
    11). Transferati pe DM, cu un program FTP fisierele:
    CCcam.cfg
    CCcam.channelinfo
    CCcam.prio
    CCcam.providers
    si dati-le atribute 755
    12). faceti Reboot/restart la DM

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    950
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am 70 de linii si no freeze pe sky.......

  15. #15
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    63
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc la toti pentru raspunsuri.
    Am incercat tot ce s-a spus mai sus si nu am ajuns la nici un rezultat. Am obtinut ceva imbunatatiri dar nu concludent. Freezurile continua pe sky-urile hd. Am observat insa ca dimineata ( in jur de pe skyuk hd numai aveam freeze deloc iar pe skyit hd erau rare, ceea ce ma duce la concluzia ca ori cardurile care le am eu sunt suprasolicitate ori netul meu e de cacao (Clicknet 2Mbps). Din pacate la net n-am ce sa-i fac, a fost singura posibilitate, dar prin bunavointa unui membru care a postat aici voi obtine o linie de skyit curata si atunci voi sti sigur care e motivul.
    Mi-au fost de mare ajutor sfaturile si parerile voastre voastre si am mai invatat ceva. Multumesc.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top