Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default Sony bravia kdl-32e4000

    Nu reusesc sa`i dau de cap la partea de deinterlace..Pe tunerul analogic o face relativ ok (cu toate ca la unele materiale face acei "zimti de piepten" dar in mare e ok). Problema vine cand e vb de digital (tunerele interne sau HDMI). Problema in sensul ca afiseaza spre ex pe sursa de HDMI o imagine interlaced de foarte multe ori si nu inteleg de ce si pe ce principiu. Spre exemplu, luam TMF care are acel croll sub sigla (interlaced). Mi`l afiseaza interlaced daca materialul e progressive. Are vrun smart engine care detecteaza anumite parti si daca imaginea e in maj progressive o lasa "i"? Mi se pare ciudat..si m`am tot jucat la el..nimic, absolut nici o functie ptr deinterlace in meniu. Mai ciudat este ca, spre exemplu, un 720p blue ray rip (100% progressive) mi`l afiseaza interlaced, lucru care ptr mine este absolut o enigma!
    Astept pareri si sfaturi de la cei ce au sony...gama aceasta, chiar si 32w4000, din cate stiu sunt identice. Problema mi se pare absolut hilara...si cam foarte deranjanta.
    Multzam
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  2. #2
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acum am citit si postul asta. Deci dupa cum arata, in genere, situatia, e vorba despre un engine responsabil cu deinterlacingul, care se comporta ciudat. Lucreaza, cu alte cuvinte, in sens invers. Vezi tu, in esenta, pentru postul TV a transmite interlaced este adesea o problema de economie si rapiditate a transmisiei. Ca atare monitoarele si TV panel-urile existente pe piata sunt facute sa recunoasca acest tip de transmisie, si sa-l corecteze. Si fiindca aceasta corectura este facuta aproape intotdeauna in mod automat, nu exista un meniu anume care sa "activeze" deinterlacingul.
    In momentul in care tu vii si spui ca ai o sursa progresiva pe care monitorul o transpune interlaced, exista o problema. Inseamna ca unitatea responsabila de a detecta tipul transmisiei si a asocia liniile odd si even nu lucreaza. Ori, in cazul tau, lucreaza invers: face interlace in loc sa faca deinterlace. Cred ca e o problema de tweaking interior al monitorului, rezolvabila de altfel printr-un mic tuning.
    Ideea este insa ca, daca acest monitor se afla in garantie, el va trebui restituit si inlocuit. Propun ca in momentul inlocuirii, sa aduci cu tine o sursa de imagini (DVD player, Blu-Ray player, USB stick cu un film pe el) pe care noul monitor s-o reproduca: astfel vei vedea cum se comporta.

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multam de raspuns
    la schimbat pana acum nu mi`a trecut gandul..am crezut ca e ceva ce se intampla la toate...
    in fine, multe info despre el pe net nu gasesc, am sa...vad ce fac
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    repet..un 720p rip mi`l reda interlaced...de unde si cum.. nu stiu...sa fie vina dreamului? e setat pe DVI cu 1080i...
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  5. #5
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Freeloader, am studiat bucata de film trimisa. Este, intr-adevar, un 720 progresiv, calitate foarte buna. Am reprodus-o atit pe PC cit si pe TV. Problema, sigur, este ca nu am la indemina box-ul tau (am inteles ca lucrezi cu un receiver Dreambox 800) - ori in cazul meu, la reproducerea de pe PC, chiar cu filtrele ffdshow eliminate, imaginea apare tot deinterlaced, deci OK, si s-ar putea sa fie si o chestiune de codec. Ca atare nu pot garanta suta la suta ca asta este forma in care ar trebui sa-ti apara.

    Ce pot recomanda - am citeva idei care se pot aplica pe loc, pentru testare.
    1. Seteaza Dreamul la 720p si vezi ce output ai pe TV
    2. Utilizeaza un Gemini (aici va rog sa nu dati cu pietre, nu am experienta Dream-ului si nu stiu daca informatia este autentica sau nu) - asadar utilizeaza un Gemini care are un reglaj de "deinterlace". Am inteles ca acest "deinterlacer" a aparut incorporat intr-unul din noile softuri destinate Dreambox-ului. Vezi ce fel de imagine ai in conditiile activarii lui.
    3. Cupleaza TV-ul la calculator, si reprodu pe TV acelasi film pe care mi l-ai trimis in mai multe formule:
    a) prin cablu DVI, HDMI, D-Sub
    b) cu filtre ffdshow active, cu deinterlace activ si, ulterior, dezactivat
    c) fara filtre, fara Matroska Pack, utilizind un player care vine cu aceste codecuri embedded (Korean Media Player, de exemplu). Stiu ca aici exista o contradictie aparenta (in fond un mkv nu poate fi reprodus fara filtrele aferente pe PC, ca atare chiar si un player care nu foloseste ffdshow-ul sistemului, va folosi totusi un ffdshow propriu). Dar hai sa incercam si pasul asta.
    4. Incearca sa obtii de undeva o bucata video HD mpeg2/uncompressed, si reprodu-o pe TV de pe PC (si de pe Dream, desigur, daca poti). Asta n-o sa-ti pretinda filtre, o sa ai de-a face cu imaginea nativa. N-ar fi rau chiar sa ai un sample de 1080i nefiltrat, pentru a vedea totusi daca TV-ul incearca sa faca vreun deinterlace cit de mic sau nu. In felul asta vom sti daca acel filtru embedded al TV-ului functioneaza in vreun fel.

    Repet ceea ce ti-am spus si ieri: parerea mea este ca s-ar putea sa ai un display deficient. Insa nu poti fi sigur pina nu-l treci prin toate testele. Dupa ce vei face asta, il vei putea restitui si solicita schimbarea lui.

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mersi frumos, am gasit si eu pe ihad niste discutii despre..dar in germana...
    voi incerca un plugin ...care face deinterlace dar tot mi se pare aiurea ..de ce sa faca receptorul si nu tv`ul..ptr ca in fond asta`i treaba lui sa proceseze 1080i
    mersi inca o data
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  7. #7
    member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Kronstadt
    Posts
    1,752
    Posts Thanks / Likes

    Default re...

    Vreau si eu bucata aia de film sa vad ce si cum pe un 32p3000 (dvi to hdmi)



  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by danetzd View Post
    Vreau si eu bucata aia de film sa vad ce si cum pe un 32p3000 (dvi to hdmi)
    orice brue ray rip 720p de pe net man poti incerca..la mine pe dream toate se comporta interlaced..
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  9. #9
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,662
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din postarea de inceput este clar ca Bravia Engime nu prelucreaza datele in mod normal. Aici nu mai intervin auxiliarele. Omul nostru spune clar ca pe analogic vede intretesut, acelasi lucru intervine si in cazul DVB-T sau auxiliar sursa HDMI. Daca materialul indiferent de tip analogic/digital este intretesut este totul bine. Bravia engime nu prelucreaza acest material din punct de vedere al transformarii din "i" in "p", nu face o recodificare in timp real, nu-i sta in caracter pentru moment. Problema in acest caz este prelucrarea "p-ului" indiferent de sursa. Dau un exemplu.
    Dm-ul poate fi setat pe 1080i, el recunoaste automat si 720p si 576 "i" si "p", deci nu este o problema a DM-ului cum nici a altei surse aux. Dupa parerea mea gandind logic, B..engime nu lucreaza cum ar trebui. Ceva legat tot de acest Bravia Engime am citit ceva legat de diferenta de la panoul clasic de 8 bit la cel nou de 10 bit. Nu are nimic de vazut cu postul, dar daca tot am ajuns la Engime Bravia si problemele cauzate cred ca trebuie marturisit. Stim bine ca in 8 bit (un byte dat fiecarui subpixel erau prelucrate cele 265 de culori). In cazul a 10 bit numarul de culori prelucrate in scara de gri ajunge la 1024. De aici dilema. Acest engime 2 reuseste sa decodifice acest semnal pentru moment? Poate duce la o elaborare intretesuta? Reuseste sa prelucreze acele date? Exista in meniul acestui televizor o functie unde sa-ti dea posibilitatea de a alege de la 8 la 10 sau viceversa?. In caz ca exista aceasta functie facem cateva calcule minore. La un panou de acest gen (8 bit pe subpixel x 3 x 1920 x 1080 x fps)i se da o anumita cantitate de date de elaborat . La 10 bit pe subpixel si aceiasi formula datele nu mai sunt aceleasi. Poate engime 2 sa prelucreze un 10 bit de profunzime cand el este un 8 original, sau ca sa mearga bine alege doar pe cel de 10 si cel de 8 il da la voia intamplarii? Sunt doar ipoteze.


    8 bit = 256 culori in scara de gri x 3 = 24 bit corespunzator panoului clasic.
    10 bit =1024 de culori in scara de gri x 3 =30 de bit corespunzator in cazul SONY de ultima generatie.
    La un fps si o rezolutie full motorul engime prelucreaza ceva de genul cca 16 mil. de culori in cazul 24 bit, diferit de ceea ce se intampla in cazul 30 bit unde se ajunge la cca 64 de mil. este doar un calcul relativ, fara sa mai iau in considerare 30/60 fps si multitudinea de GB referitoare la un stream normal. Daca am gresit undeva sunteti rugati sa interveniti, trebuie rezolvata aceasta enigma. Cam asta reiese di calculele mele si cum nu am avut un Bravia de ultima generatie pe mana in ultimul timp recurg doar la ipoteze posibile. Aici mai intervin multe cum ar fi flow motion 100hz sau 200 mai nou si asa mai departe.
    Va rog sa interveniti doar daca sunteti in masura, aici nu se vb. nici de classe x nici de 8000, cum nici de Qbox. Pentru acele lucruri va pregatesc materialul necesar la timpul respectiv.

    Va multumesc
    Le099

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am gasit rezolvarea ajutat de un superbaiat de pe ihad....problema sta in felul urmator: filtrul de deinterlace folosit de DMM merge ca un c00r (exact asta a fost cuv fol de el) si prin urmare se poate dezactiva si lasa tv`ul sa faca toata treaba in 1080p, lucru care l`am si facut.
    Comanda este:
    echo off > /proc/stb/vmpeg/deinterlace
    si totul sa rezolvat cu el off, tv`ul acum face deinterlace in cel mai corect mod
    Nu stiu cum de nimeni n`a observat lucrul asta decat 1..2 pe ihah au postat destul de sfios problema...
    In fine, ma bucur ca ma gasit rezolvare, ca tv`ul este ok
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  11. #11
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,662
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by freeloader View Post
    am gasit rezolvarea ajutat de un superbaiat de pe ihad....problema sta in felul urmator: filtrul de deinterlace folosit de DMM merge ca un c00r (exact asta a fost cuv fol de el) si prin urmare se poate dezactiva si lasa tv`ul sa faca toata treaba in 1080p, lucru care l`am si facut.
    Comanda este:
    echo off > /proc/stb/vmpeg/deinterlace
    si totul sa rezolvat cu el off, tv`ul acum face deinterlace in cel mai corect mod
    Nu stiu cum de nimeni n`a observat lucrul asta decat 1..2 pe ihah au postat destul de sfios problema...
    In fine, ma bucur ca ma gasit rezolvare, ca tv`ul este ok

    Ma bucur in acelasi timp cu tine.
    Nu credeam ca un auxiliar putea sa intervina in acest fel in filtrele selectorului portilor input si in final in engime. Cu toate ca este anormal. Pe Samsung-urile in posesie si DM 800, la timpul respectiv nu am intalnit asa ceva. Fapt pentru care din spusele tale imi dau seama ca am derutat totul. Cu toate cele cred ca ramane ceva legat de procesare.

    P.S.

    Imi pare rau, dar din nou iese in evidentza acest DM si asta nu am inventat-o eu.

  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu ai derutat pe nimeni si`ti multumesc ptr explicatii...
    eu din ce am inteles de la tipul respectiv, din mom ce filtrul este down si trimite totul "untouched" acum tv`ul proceseaza intr`adevar..daca ma insel ataca`ma
    posibil sa fie si un bug din gemini 3.90
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  13. #13
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by freeloader View Post
    am gasit rezolvarea ajutat de un superbaiat de pe ihad....problema sta in felul urmator: filtrul de deinterlace folosit de DMM merge ca un c00r (exact asta a fost cuv fol de el) si prin urmare se poate dezactiva si lasa tv`ul sa faca toata treaba in 1080p, lucru care l`am si facut.
    Comanda este:
    echo off > /proc/stb/vmpeg/deinterlace
    si totul sa rezolvat cu el off, tv`ul acum face deinterlace in cel mai corect mod
    Nu stiu cum de nimeni n`a observat lucrul asta decat 1..2 pe ihah au postat destul de sfios problema...
    In fine, ma bucur ca ma gasit rezolvare, ca tv`ul este ok
    @freeloader
    Deci ce am zis eu si maestrul le099, cind am vorbit mai sus despre linii odd si even, filtre ffdshow, Gemini, schimbarea lui 1080i pe 720p ca output, etc, a fost degeaba, pe tine te-a ajutat un super-baiat de nu stiu unde, care, daca inteleg bine, te-a lamurit ca tu aveai deinterlace-ul setat deja din receiver si, cu el setat, TV-ul reproducea totusi imaginea interlaced? Deci receiverul face deinterlace soft, TV-ul face deinterlace hard, si totusi output-ul a fost interlaced? Si exista undeva o comanda salvatoare care rezolva totul?
    Te asteptam si pe viitor, si eu si leo vom fi deosebit de fericiti sa ne spargem capetele aici pentru ca un specialist de pe ihaa sau alte forumuri sa vina cu formula magica. Asta in conditiile in care sint convins ca n-ai facut nici una din chestiile pe care eu le sugerasem, si n-ai cautat nici sa vezi daca formula enuntzata de leo se aplica la TV-ul tau.
    Transmite-i superbaiatului ca-l invitam aici, aveam de multa vreme nevoie de un David Copperfield in materie de HD. Si Gemini.
    Nu voi mai reveni asupra acestui post.

  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hgfdgfui View Post
    @freeloader
    Deci ce am zis eu si maestrul le099, cind am vorbit mai sus despre linii odd si even, filtre ffdshow, Gemini, schimbarea lui 1080i pe 720p ca output, etc, a fost degeaba, pe tine te-a ajutat un super-baiat de nu stiu unde, care, daca inteleg bine, te-a lamurit ca tu aveai deinterlace-ul setat deja din receiver si, cu el setat, TV-ul reproducea totusi imaginea interlaced? Deci receiverul face deinterlace soft, TV-ul face deinterlace hard, si totusi output-ul a fost interlaced? Si exista undeva o comanda salvatoare care rezolva totul?
    Te asteptam si pe viitor, si eu si leo vom fi deosebit de fericiti sa ne spargem capetele aici pentru ca un specialist de pe ihaa sau alte forumuri sa vina cu formula magica. Asta in conditiile in care sint convins ca n-ai facut nici una din chestiile pe care eu le sugerasem, si n-ai cautat nici sa vezi daca formula enuntzata de leo se aplica la TV-ul tau.
    Transmite-i superbaiatului ca-l invitam aici, aveam de multa vreme nevoie de un David Copperfield in materie de HD. Si Gemini.
    Nu voi mai reveni asupra acestui post.
    Aberezi mai mult decat e cazul:
    1. ffdshow pe dreambox?
    2. schimbarea in 720p? parca ti`am spus ca am facut asta in prima instanta si era picata, consulta`ti arhiva la messenger
    3. te`ai simtit jignit ca m`a ajutat altcineva? nu obisnuiesc sa fac profiluri psihologice....pe gratis, asa ca ma abtin
    4. da` te`ai atacat tare de tot ca superbaiatul nu ai fost tu (si asta nu este o afirmatie ci doar o constatare a postului tau care refuz sa cred ca a fost scris in stare de luciditate!
    Nu inteleg de ce unii tin neaparat sa arunce cu cacat gratuit, mi`am rezolvat problema, am spus in vederea inchiderii threadului si mai mult nu. Plus ca rezolvarea nu cred ca avea de`a face cu ceva din ce mi`ai spus tu, iar pentru cultura ta generala filtrul ala de care vorbeam prietene, este activ by default de sub enigma deoarece este cerut ca functie de un anumit numar de tv-uri, f mic de altfel, si fara acest filtru acele tv-uri nu vad semnal pe HDMI, explicatie data de unii din developerii gemini project. De aceea este on by default si cu acea comanda devine inactiv. Ai zis tu asta ieri de te`ai atacat asa? Cat despre frustrarea ta cu privire la cine m`a ajutat..no comment, cand vei ajunge developer de soft ptr DMM am sa`ti mai cer eu sfatul.
    Threadul poate fii inchis.
    Alta data poate ai si putin respect ca...pana una alta n`am facut vreo facultate impreuna!
    le: le099 are cumva avocat si nu stiu yo? sau iti place sa te afirmi "pietene"?
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  15. #15
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,662
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by freeloader View Post
    Aberezi mai mult decat e cazul:
    1. ffdshow pe dreambox?
    2. schimbarea in 720p? parca ti`am spus ca am facut asta in prima instanta si era picata, consulta`ti arhiva la messenger
    3. te`ai simtit jignit ca m`a ajutat altcineva? nu obisnuiesc sa fac profiluri psihologice....pe gratis, asa ca ma abtin
    4. da` te`ai atacat tare de tot ca superbaiatul nu ai fost tu (si asta nu este o afirmatie ci doar o constatare a postului tau care refuz sa cred ca a fost scris in stare de luciditate!
    Nu inteleg de ce unii tin neaparat sa arunce cu cacat gratuit, mi`am rezolvat problema, am spus in vederea inchiderii threadului si mai mult nu. Plus ca rezolvarea nu cred ca avea de`a face cu ceva din ce mi`ai spus tu, iar pentru cultura ta generala filtrul ala de care vorbeam prietene, este activ by default de sub enigma deoarece este cerut ca functie de un anumit numar de tv-uri, f mic de altfel, si fara acest filtru acele tv-uri nu vad semnal pe HDMI, explicatie data de unii din developerii gemini project. De aceea este on by default si cu acea comanda devine inactiv. Ai zis tu asta ieri de te`ai atacat asa? Cat despre frustrarea ta cu privire la cine m`a ajutat..no comment, cand vei ajunge developer de soft ptr DMM am sa`ti mai cer eu sfatul.
    Threadul poate fii inchis.
    Alta data poate ai si putin respect ca...pana una alta n`am facut vreo facultate impreuna!
    le: le099 are cumva avocat si nu stiu yo? sau iti place sa te afirmi "pietene"?
    Nu trebuie sa te aprinzi in acest fel.
    Cazurile reale au fost explicate in masura adecvata componentelor in cauza si a dezvoltarii ideii tale. Daca reusesti dupa toti acesti nervi sa deslusesti (de inteles), vei reusi sa ajungi la multe concluzii. Noi sau mai putin eu nu am avut pe mana un Bravia si un DM in acelasi timp pentru a ne da seama de bugul in cauza. Am luat prin eliminare, logic, cauzele normale. Am scris mai devreme ca nu este normal ca un component auxiliar sa schimbe filtrarea streamingurilor si procesarea acestora la modul general. Din cele spuse acest bug schimba total modul de procesare indiferent de sursa. Ti se pare normal? Aici nu poti nega, ai descris la inceput ca si DVB-T-ul este in tilt. Nu vad ce are a face DVB-T cu DM-ul tau. De ce se comporta in acelasi fel? Baietasul tau a rezolvat, dar de fapt nu a rezolvat nimic. Puteai rezolva si tu prin simplul fapt, adica deconectare DM, fapt nepus de tine in practica. Daca faceai acest lucru si-ti dadeai seama nu mai aruncai cu noroi (ca sa nu folosesc cacat), dar atunci titlul thread-ului tau era ceva de genul Sony nu merge din cauza rahatului de DM. Nimeni nu-si mai storcea creieri in explicatii inutile. De fapt nu am citit nimic nici din partea testerilor DM, ei chiar nu au existat.
    Despre mine si hgfdgfui ce sa-ti spun. Nu avem nevoie sa ne aparam unul pe altul, mai ales ca intre noi a existat dintotdeauna un razboi tehnologic deschis si fara menajamente. Cred ca ne-am lovit mai mult noi decat toti membrii RDI, dar asta nu a insemnat ca a trebuit sa stergem o realitate tehnologica.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top