Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Default Receptorul sau LNB-ul o fi de vina?

    De o vreme am o problema ciudata cu un kaon200 si un lnb gold 0.3db, si anume nu mai am cateodata semnal pe canalele cu polarizare H. Cele cu polarizare V merg bine.Problema asta dureaza cateodata una-doua ore, sau 2-3 zile...apoi isi revine.

    Receptorul afiseaza semnal 15% cand e LNB-ul conectat chiar daca nu are semnal deloc. Dar cand apare problema de mai sus, dispar si cei 15%, adica ca si cum ar fi LNB-ul deconectat. Daca mut imediat pe un canal cu polarizare V merge totul perfect.Daca mut imediat inapoi pe H, merge 1-2 sec si moare semnalul. Asta se intampla pe orice satelit mut la acel moment.Am incercat de la 19E pana la 5E si are aceleasi simptome.

    Stiti cumva de la ce poate fi?

  2. #2
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am avut la un moment dat o problema la fel ca a ta. La mine a fost LNB-ul si este destul de probabil sa fie si la tine la fel. Un semnal de 10-15%oricum afisaza kaon-ul chiar si fara LNB

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    229
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    Eu am avut o problema putin diferita si anume pe polarizare H nu vedea receptorul nimic la Inceput dar dupa ce se incalzea totul revenea la normal problema era ca receptorul nu furniza la inceput cei 500mA oentru a comuta V - H dar dupa ce se incalzea totul era Ok. Vezi daca nu e aceiasi treaba daca nu e LNB !

    DreamBox 500 + AKTA TV , 1.6 offset (Al) , Invancom 0.3 db

  4. #4
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    lnbul e de cacao.doar eticheta este de 0,3;pacat de bani,noroc,nirolf

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    jungla amazoniana
    Posts
    919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu cred ca trebuie sa umbli la oscilatorul local sa scazi 3mhz si o sa mearga(10600-10597) incearca si asa daca nu ai o problema ori cu sursa ori cu lnb-ul.
    Exista mai multe lucruri in Cer si pe Pamant decat vom sti vreodata!
    Antena 2,2 al dintr-o bucata, lnb flansa invacom quad, 2 motoare azimut si elevatie,receptor echostar AD3000IP.
    http://www.radiovis.de/

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Declinatia, bate-o vina !
    By csh in forum RDI - Satelit
    Replies: 31
    Last Post: 21st December 2006, 14:28
  2. receptorul DOLCE
    By melinter2000 in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 8
    Last Post: 14th December 2006, 03:03
  3. Max TV da receptorul pe gratis !
    By robson in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 5
    Last Post: 9th July 2006, 09:08
  4. a cui este vina?
    By justme_yo in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 3
    Last Post: 23rd May 2005, 00:30

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top