Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    307
    Posts Thanks / Likes

    Default Peeri offline dupa mutarea la un nou provider

    Am schimbat providerul de net si de atunci aproape jumatate din peeri de gbox imi apar offline. Am fost offline aproximativ doua ore ma gandesc ca nu m-au sters jumatate din ei .

    Are cineva idee ce s-a putut intampla?

    Nu cred ca sunt porturi inchise pentru am useri care folosesc acelasi port iar unii sunt online si altii offline.

    Deasemenea am updatat dyndns-ul. Nu stiu ce altceva ar putea sa fie.


    Astept parerile voastre.

    Merci.
    Last edited by ripper; 4th December 2008 at 23:01.

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Prin trecerea la un nou provider nu cumva ai schimbat si routerul? Nu cumva noul provider blocheaza porturile? E cumva retea de cartier?
    2. Contul dyndns l-ai verificat?
    3. Roaga pe cineva sa dea un ping pe dyndns-ul tau si vezi daca raspunde cineva la apel

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    307
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    1. Prin trecerea la un nou provider nu cumva ai schimbat si routerul? Nu cumva noul provider blocheaza porturile? E cumva retea de cartier?
    2. Contul dyndns l-ai verificat?
    3. Roaga pe cineva sa dea un ping pe dyndns-ul tau si vezi daca raspunde cineva la apel
    Am exact acelasi echipament ( router si dream ).

    Intradevar e o retea de cartier dar e singura optiune la ora asta ( m-am mutat intr-o locatie nou ).

    Contul dyndns l-am verificat si pot sa intru remote din WAN atat pe router cat si pe dream.

    Am 35 de peeri care merg fara probleme dar in schimb am si vreo 30 care sunt offline. Banuiesc ca nu e vorba de porturi pentru ca printre cei offline sunt care folosesc acelasi port cu unii care sunt online.

    Am verificat ping-ul din exterior si merge fara probleme.

  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Intreaba provideru' daca nu cumva blocheaza anumite clase de IP-uri, eventual da-i lista de IP-uri ale liniilor cu probleme.
    Daca dai ping catre un astfel de IP (presupus a fi blocat), primesti raspuns?

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    307
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Intreaba provideru' daca nu cumva blocheaza anumite clase de IP-uri, eventual da-i lista de IP-uri ale liniilor cu probleme.
    Daca dai ping catre un astfel de IP (presupus a fi blocat), primesti raspuns?
    am incercat sa dau ping la peeri care apar offline si la marea majoritate pot da ping.

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    US of Europe
    Posts
    2,119
    Posts Thanks / Likes

    Default

    interesant thread !
    asa am patit si eu cu ceva vreme in urma (ip real) . rezolvarea am gasit-o numai prin renuntarea peer_ilor cu pricina ...din pacate.
    sau...?

  7. #7
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi ca sunt anumiti provideri ( mai ales ccei de cartier) care au porturi inkise, tu daca dai ping pe anumite ip-uri e posibil sa-ti raspunda cu ok, dar ei, daca dau ping la tine s-ar putea sa le dea timeout. Ia legatura cu cei offline si vezi daca dns-ul tau e vizibil la ei.
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    307
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristinel View Post
    vezi ca sunt anumiti provideri ( mai ales ccei de cartier) care au porturi inkise, tu daca dai ping pe anumite ip-uri e posibil sa-ti raspunda cu ok, dar ei, daca dau ping la tine s-ar putea sa le dea timeout. Ia legatura cu cei offline si vezi daca dns-ul tau e vizibil la ei.
    baFTA
    Am incercat deja cu doi dintre ei si au reusit sa dea ping la mine. Mai mult decat atat ei folosesc porturi care sunt folosite si de peeri care apar online.

    Partea si mai curioasa este ca ei ma vad online (cel putin cei doi cu care am povestit)

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    307
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si ca sa fiu si mai in ceata am un peer de la care am linie de Gbox si linie din cs2gbox. Linia din gbox o vad fara probleme iar cea din cs2gbox e offline.

  10. #10
    JE SUIS GRAS Expert
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5,989
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai fa-le alte conturi (linii F: )
    Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    118
    Posts Thanks / Likes

    Default gbox in debug mode

    Eu te asi sfatui sa pui gboxul in debug si dai un restart pe urma te uiti in debug text daca nai la unii peri Bad ip/port (le gaseste pe toate si arata si ip-ul dar pe urma in loc de Hello scria Bad ip/port)
    La mine asta sa intamplat si numai dupa repunerea gboxului si a fileurilor pentru el sa rezolvat treaba (poate e corup careva file).
    Bafta


  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    438
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Exista si posibilitatea ca providerul sa limiteze numarul de conexiuni simultane la un port!
    SS1 v.1.3 / DM500S, KSF200, HSS 1160, HSS 3169, DM600 / H-H DG120 Plus, STRONG 10" / 1.15AL, 0.9FE, 0.8FE, 0.4FE / DiGi / Focus
    __________________________________________________ ______
    E placut ca altcineva sa-ti rezolve problemele, dar nu e obligatoriu!

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    307
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by adison View Post
    Exista si posibilitatea ca providerul sa limiteze numarul de conexiuni simultane la un port!
    am verificat si chestia asta.

    Ex: am aprox 4 peeri care sunt pe portul 5566 si sunt online deci cel putin 4 merg pe acelasi port.
    De asemenea am doi peeri pe 5555 care sunt off si unul care e on pe acelasi port.

    A picat si varianta asta .

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    438
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai exista o posibila explicatie lol
    Rute diferite incoming/outgoing.
    Eu am avut niste probleme dinastea la vpn-uri intre romtelecom si alti provideri.
    Nu se ridica tunelul.
    Daca dadeam traceroute de pe hostul din romtelecom, mergea prin niste routere.
    Daca dadeam traceroute de pe hostul celalalt (celalalt provider), mergea prin alte routere.
    Rutele nefiind simetrice, nu reuseam sa fac vpn-ul.
    SS1 v.1.3 / DM500S, KSF200, HSS 1160, HSS 3169, DM600 / H-H DG120 Plus, STRONG 10" / 1.15AL, 0.9FE, 0.8FE, 0.4FE / DiGi / Focus
    __________________________________________________ ______
    E placut ca altcineva sa-ti rezolve problemele, dar nu e obligatoriu!

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    307
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by adison View Post
    Mai exista o posibila explicatie lol
    Rute diferite incoming/outgoing.
    Eu am avut niste probleme dinastea la vpn-uri intre romtelecom si alti provideri.
    Nu se ridica tunelul.
    Daca dadeam traceroute de pe hostul din romtelecom, mergea prin niste routere.
    Daca dadeam traceroute de pe hostul celalalt (celalalt provider), mergea prin alte routere.
    Rutele nefiind simetrice, nu reuseam sa fac vpn-ul.

    Este si asta o idee, am sa incerc sa testez Desi nu stiu care ar fi rezolvarea.

    Merci.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top