Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default Receptor ICOM R-20

    Salut,
    De curand am intrat in posesia unui receptor ICOM R-20 si doresc sa-l folosesc si cu utilitarul HamRadioDeluxe. Imi trbuie, insa, un cablu care sa faca legatura intre iesirea RS232 a PC-ului si intrarea de USB (mini) a receptorului. N-am gasit un asemenea cablu si m-am hotarat sa-l fac dar nu gasesc comexiunile intre cele doua mufe. Ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes
    SHALOM

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nicuspring View Post
    Salut,
    De curand am intrat in posesia unui receptor ICOM R-20 si doresc sa-l folosesc si cu utilitarul HamRadioDeluxe. Imi trbuie, insa, un cablu care sa faca legatura intre iesirea RS232 a PC-ului si intrarea de USB (mini) a receptorului. N-am gasit un asemenea cablu si m-am hotarat sa-l fac dar nu gasesc comexiunile intre cele doua mufe. Ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat.
    esti sigur ca vrei sa il conectezi prin portul mini-usb de la receptor?

    Din cate am observat eu , la fel de bine poate fi folosit HAM RADIO DELUXE cu un cablu care se conecteaza prin mufa jack 3,5 mm de la receptor si portul serial de la PC ,DB9!

    Acest cablu se numeste CT-17 si este comun mai la toate tranceiverele ICOM !


    aici ai o schema de CT-17 Homemade .. pentru a putea face o interfata de comanda!

    http://www.plicht.de/ekki/civ/civ-sch1.html

    sau una mai simpla :
    http://www.plicht.de/ekki/civ/civ-sch3.html

    Trebuie sa ai cunostiinte minime de electronica pentru a face un asemenea montaj si va merge !

    Eu nu am ICOM ,am Yaesu ... si pentru a putea sa il conectez la Calculator am facut si eu o interfata de acest gen si functioneaza perfect !

    Sper sa iti fie de folos!
    2.3m Paraclipse Hydro C & Ku,1,5m Gibertini, 1.15m Offset +Inverto KA+KU, Tbs6983, Vu solo 2,Tehnomate TM 5403HD M3

  4. #4
    Junior Member Master
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Lat 47.93N Long 23.90E MM
    Posts
    76
    Posts Thanks / Likes

    Default Cod icom

    Salutari tuturor pasionatilor de radio !

    As avea nevoie de ajutor,ma intereseaza o metoda de a afla codul la un ICOM U21T se pare ca fara acest code nu se poate intra in meniul de programare!Am gasit manualul de service,manualul de programare dar pt H21T Versiune de soft V 3.01 P.H Burden!
    VU+SOLO SE V2+FocusSat+Inverto Black Ultra 0,2 db+1,2 offset(Al)+ H-H Strong Dm 2100 45E-43W

  5. #5
    Junior Member Master
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Lat 47.93N Long 23.90E MM
    Posts
    76
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Chiar nu are nimeni o idee ce se poate face pentru ca sa scap de aceste dealer code !?Ma gandeam ca poate exista un master code sau o anumita combinatie din tastatura!?
    VU+SOLO SE V2+FocusSat+Inverto Black Ultra 0,2 db+1,2 offset(Al)+ H-H Strong Dm 2100 45E-43W

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tnx ffmm pentru raspuns. Porblema cu softul Hamradiodeluxe NU este doar decodificarea semnalului (ma rog vizualizarea lui) ci interconectarea receptorului cu PC astfel incat Icom R-20 sa poata fi ,,comandat" de la calculator. In acest fel poti vedea frecventa , modul de lucru, largimea de banda si altele. Se poate vedea si pe acest mic filmulet.
    http://www.youtube.com/watch?v=z-53fOteS88
    Oricum eu multumesc pentru raspuns si scheme date sunt folositoare.
    Sanatate si multe DX-uri.


    Quote Originally Posted by valentyn0_sat View Post
    esti sigur ca vrei sa il conectezi prin portul mini-usb de la receptor?

    Din cate am observat eu , la fel de bine poate fi folosit HAM RADIO DELUXE cu un cablu care se conecteaza prin mufa jack 3,5 mm de la receptor si portul serial de la PC ,DB9!

    Acest cablu se numeste CT-17 si este comun mai la toate tranceiverele ICOM !


    aici ai o schema de CT-17 Homemade .. pentru a putea face o interfata de comanda!

    http://www.plicht.de/ekki/civ/civ-sch1.html

    sau una mai simpla :
    http://www.plicht.de/ekki/civ/civ-sch3.html

    Trebuie sa ai cunostiinte minime de electronica pentru a face un asemenea montaj si va merge !

    Eu nu am ICOM ,am Yaesu ... si pentru a putea sa il conectez la Calculator am facut si eu o interfata de acest gen si functioneaza perfect !

    Sper sa iti fie de folos!
    Last edited by nicuspring; 3rd December 2008 at 13:36.

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nicuspring View Post
    Tnx ffmm pentru raspuns. Porblema cu softul Hamradiodeluxe NU este doar decodificarea semnalului (ma rog vizualizarea lui) ci interconectarea receptorului cu PC astfel incat Icom R-20 sa poata fi ,,comandat" de la calculator. In acest fel poti vedea frecventa , modul de lucru, largimea de banda si altele. Se poate vedea si pe acest mic filmulet.
    http://www.youtube.com/watch?v=z-53fOteS88
    Oricum eu multumesc pentru raspuns si scheme date sunt folositoare.
    Sanatate si multe DX-uri.
    pai cu siguranta vor merge si functiile de comanda .. fara probleme !

    Multa bafta si daca reusesti sa faci schema sa imi spui cum merge !
    2.3m Paraclipse Hydro C & Ku,1,5m Gibertini, 1.15m Offset +Inverto KA+KU, Tbs6983, Vu solo 2,Tehnomate TM 5403HD M3

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valentyn0_sat View Post
    pai cu siguranta vor merge si functiile de comanda .. fara probleme !

    Multa bafta si daca reusesti sa faci schema sa imi spui cum merge !

    V-ati uitat pe schema acestui receptor? Pe iesirea audio este numai semnalul audio, fara nici o componenta de informatie despre comenzile aparatului. Apoi, chiar daca ar avea o componenta care sa contina si aceasta informatie, atunci sigur, traseul ei este numai intr-un sens, si anume de la receptor la PC. Invers, NU ARE CUM ! Noi mai cautam si vom vedea ce vom face. Oricum eu multumesc foarte mult pentru raspuns. Salutari.

  9. #9
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1,798
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la fel am probleme , nu reusesc sa mai fac conesiunea intre tuner si radiocom , nu reusesc ca zice ceva de genul .. receiver s not connect try again . cablul e verificat si merge . Sfaturi pentru analizor spectral de la 40mhz spre 190mhz nu mai vad usor de gasit si ieftin.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top