Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12

Thread: wifi

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    394
    Posts Thanks / Likes

    Default wifi

    la blocul in care stau am gasit semnal puternic si free, chiar in pod. Din pod pana in apartament sunt cam 130 de feet .stiti vre-o solutie sa pot aduce in casa semnal prin cat5 sau alt tip de cablu? .am o antena yagi cu usb adaptor si cablu de 15 feet dar nu prind nimic free in casa,am vazut pe ebay ca astea de la yagi au si o antenna care se leaga la un lynksys router la intrarea de la antenute,credeti ca daca trag un cat5 pe o distanta de 130 feet imi pierde semnalul?.

  2. #2
    Bătrîn fără minte Expert
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Calare pe măgar
    Posts
    1,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cat5 e ok au si cat6
    receptia o faci dar trebuie sa pui pe bust transmisia ta cred ca la trensmisie poate o sa ai problema
    cablu e ok si la 300 ft
    http://dalink.us/?http://rapidshare....rchive.com.zip

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    394
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cartof mai bagat in ceata cu link-ul de mai sus,e ceva de lucru si nu prea sunt meserias cu computerul am sa incerc sa vad ce iese ,daca ai putea sami dai o mana de ajutor cum sa fac pas cu pas m-ar scoate din ceata. Sanatate si multumesc !

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    394
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cgi.ebay.com/Wifi-802-11-g-Router-And-Strong-Yagi-N-Type-Antenna_W0QQitemZ400013111183QQcmdZViewItemQQptZCO MP_HN_Network_Adapters?hash=item400013111183&_trks id=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1209|66%3A2|65%3A12 |39%3A1|240%3A1318
    asta m-ar interesa si daca o fi unde pot pune booster-ul imediat la iesirea din router sau la inainte de a intra in pc?

  5. #5
    batrin si fara minte Teacher
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Calare pe magar
    Posts
    234
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sorry cerna ma luat gura pe dinainte nu ma pricep la routere
    in linku ala trebuia sa fie all in one cum se hakuie wifi nu lam deschis sa vad ce e acolo
    sau asta fara sa o pui in pod ca e mai tare ca aia de 17 dcb
    http://cgi.ebay.com/USB-Yagi-High-Po...742.m153.l1262

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cerna View Post
    la blocul in care stau am gasit semnal puternic si free, chiar in pod. Din pod pana in apartament sunt cam 130 de feet .stiti vre-o solutie sa pot aduce in casa semnal prin cat5 sau alt tip de cablu? .am o antena yagi cu usb adaptor si cablu de 15 feet dar nu prind nimic free in casa,am vazut pe ebay ca astea de la yagi au si o antenna care se leaga la un lynksys router la intrarea de la antenute,credeti ca daca trag un cat5 pe o distanta de 130 feet imi pierde semnalul?.
    Cumperi un print server pe care il pui in focarul parabolicii si orientezi antena sa gasesti semnal. Poti sa folosesti o antena de satelit de vreo 50 de inci. De la print server tragi semnalul cu cablu cat 5 sau 6. Daca vrei sa sertisezi cablul legi 1, 2 ,3 si 6. Eu am un Netgear WGPS606 care functioneaza bine.
    Last edited by recover; 29th November 2008 at 09:14.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Tulcea
    Posts
    266
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cerna View Post
    la blocul in care stau am gasit semnal puternic si free, chiar in pod. Din pod pana in apartament sunt cam 130 de feet .stiti vre-o solutie sa pot aduce in casa semnal prin cat5 sau alt tip de cablu? .am o antena yagi cu usb adaptor si cablu de 15 feet dar nu prind nimic free in casa,am vazut pe ebay ca astea de la yagi au si o antenna care se leaga la un lynksys router la intrarea de la antenute,credeti ca daca trag un cat5 pe o distanta de 130 feet imi pierde semnalul?.
    Linksys WRT54G+Tomato. Setat in mod de client, cablu ethernet intr-unul din porturi si celalalt pana la 100 m in casa la tine.
    Nihil Sine Deo!
    Ubi bene, ibi patria.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    394
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by recover View Post
    Cumperi un print server pe care il pui in focarul parabolicii si orientezi antena sa gasesti semnal. Poti sa folosesti o antena de satelit de vreo 50 de inci. De la print server tragi semnalul cu cablu cat 5 sau 6. Daca vrei sa sertisezi cablul legi 1, 2 ,3 si 6. Eu am un Netgear WGPS606 care functioneaza bine.
    si crezi ca tine semnalul pana la 130 feet ?!,nu cred cami intra o antena de 50 pe gura podului ca deabia intru eu .

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    394
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by danix71 View Post
    Linksys WRT54G+Tomato. Setat in mod de client, cablu ethernet intr-unul din porturi si celalalt pana la 100 m in casa la tine.
    un linksys din asta cred ca am acasa ,numai cum pot lega antenna asta la el
    cgi.ebay.com/USB-dbi-Yagi-Antenna-Built-In-Networking-Card-802-11_W0QQitemZ400012816852QQcmdZViewItemQQptZLH_Defa ultDomain_2?hash=item400012816852&_trksid=p3286.c0 .m14&_trkparms=72%3A1240|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240 %3A1318
    ca are usb in capat.Sau nui mai trebuie antenna?

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Tulcea
    Posts
    266
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ii pui antena compatibila lui. Nu te apuci sa cumperi antene incompatibile cu echipamentul si apoi incerci sa le potrivesti.

    WRT54GL-ul are RP-TNC (nu RP-SMA). Exista adaptoare (pigtail) de la RP-TNC la mufa N. La mufa N poti lega o California 24 db sau o antena panel de 18 db. O sa-ti ajunga mai mult ca sigur.
    Nihil Sine Deo!
    Ubi bene, ibi patria.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    394
    Posts Thanks / Likes

    Default

    antenna aia o am de vreo doi ani si a mers perfect pana cand sa mutat vecinul , am mers cu ea prin prejur si tocmai in pod am gasit semnal bun.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Tulcea
    Posts
    266
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok atunci, sa ai spor.
    Nihil Sine Deo!
    Ubi bene, ibi patria.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top