Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default Satelit prin Retea .

    Salutare tuturor,

    Citesc de o gramada de vreme forumurile astea si intr-un moment de "inspiratie" am decis sa ma dotez cu antena satelit.

    Asadar am analizat nitel problema si am ajuns la concluzia ca imi este imposibil.De ce ? Pai am acum un BOOM si evident ca nu mai am tras prin pereti inca un cablu coaxial pana la TV pt ANTENA "de amator".

    Concluzia . Am decis sa pun un PC linga antena (am o camera tehnica) si de acolo prin retea la un alt PC la care ma voi uita efectiv legat la TV.
    Foarte frumos totul INSA am ajuns la concluzia ca desi exista 'nspemii de variante nici una nu este 100% safe.

    Asadar am cumparat ieri un SS2 2.8A pt ca a fost imposibil sa gaesec altceva , am montat placa in P3 650 Mhz + 512 RAM si am inceput sa ma joc pe AMOS 2/3 . Evident prin existenta antena BOOM.

    Am ajuns la concluzia ca singurul program care are si EVR, codecri de Vista , Plug-in , etc, merge cu SS2 2.8A este ProgDVB 6.01. Merge se vede super serverul este P3 ci XP si 15% cu / NoGraph utilizare in procesor numai ca pe server am ProgDVB 5.14 pt ca 6.01 ca si server merge anemic. O fi de la setari nu stiu mai sap eu ma scote din minti ca nu merge 6.01.

    Deci atit cit am testat eu SS2 2.8A merge cu ProgDVB atit 5 cit si 6 si fara BDA. Am sa mai sap ca poate nu merge 100% dar asa am avut eu impresia.

    Acum povestea arata asa : Antena -> SS2 ( P3 650) -> ProgDVB 5.14 ( Home Lan Server) free -> Vista (ProgDVB 6.01, pt ca suporta EVR si se vede tzutz pe Vista)

    Acum care e problema mea .

    1. sa fac serverul asta sa mearga perfect daca aveti alte sugestii de soft ( altdvb merge naspa in Vista deci pica , nu stie de EVR nu pot folosi CyberlinkDXVA si se vede blocky, nu merge nici CORE AVC in vista nu am cum sa ma descurc cu el). Nu am reusit sa pun mana pe ProgDVB pro pt LAN pt ca nu il gasesc pe nicaieri si nici nu intentionez sa il cumpar pana nu stiu sigur 100% ca merge. Daca merge brici o sa il cumpar dar vreau sa "il vad" inainte cu ochii mei.

    2. Vreau sa montez antena . Problema este ca acum in Progdvb pe amos desi se vede totul sticla am semna 60% quality 50% , are SS2 probleme cum afiseaza semnalul ? pt ca se vede prea bine la 60% . Ce dimensiune de antena sa imi cumpar asta este standard de la BOOM dar daca asa mic semnal are 1,2 M este suficeint ? Sa fie Offset sau Prime Focus . HELP pliz.....

    3. Nu vreau sa ard SS2 -ul asadra nu am sa cumpar motor HH pt ca merge incet si exista solutii . Pozitioner cu 36V cu fire controlat prin diseq. merge ? strong V50 parca . Bag coaxialul in el si din el la LNB , strong-ul in priza si el isi actioneaza antena singur. A mai facut icneva . Merge sigur cu ProgDVB + SS2 2.8A ? Merge cu Diseq ca daca nu sa imi iau Positioner cu telecomantda ( nu as vrea ca e jenant ..) HELP again.

    4. Un sfat despre un instalator. Sincer NU AM TIMP sa stau sa montez antena , in pacate ar fi foarte frumos dar nu am cum. Asadar as vrea sa imi recomande si mie cineva o firma / pasionat / cineva care vrea sa faca niste bani are si scule & experienta si poate sa imi puna si mie o antena pe un perete pe bloc. ( stau la ultimul etaj am garla pe bloc). prefer sa platesc un profesionist sa fur meseria de la el si pe viitor poate pun eu antena 2 cu 16 LNB uri dar pe frigul asta .... asa ca pliz o recomandare.




    Merci . Pliz astept sugestii .

    Pe viitor am sa iau de la ELSATR un Phonenix etc dar sa ajun eu sa ma antena si pe urma ajungem si la cccam , gbox, plugin-uri bla bla...

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    4. Un sfat despre un instalator. Sincer NU AM TIMP sa stau sa montez antena , in pacate ar fi foarte frumos dar nu am cum. Asadar as vrea sa imi recomande si mie cineva o firma / pasionat / cineva care vrea sa faca niste bani are si scule & experienta si poate sa imi puna si mie o antena pe un perete pe bloc. ( stau la ultimul etaj am garla pe bloc). prefer sa platesc un profesionist sa fur meseria de la el si pe viitor poate pun eu antena 2 cu 16 LNB uri dar pe frigul asta .... asa ca pliz o recomandare.
    instalatori sunt destui , intrebarea este unde stai ?

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru a transmite canalele prin retea trebuie sa folosesti DvbViewer sau cel putin Dvbdream.
    In ceea ce priveste antena depinde de locatia unde te afli dar o antena de 1,2 m e suficienta pentru majoritatea pachetelor.
    Pentru miscarea ei poti folosi motura H-H cu pozitioner fara a pune in pericol placa dvb.
    Calculatorul pe care ai pus placa are un mare inconvenient si anume e prea subtire pentru ce vrei sa faci tu cu el.
    In ceea ce priveste satelitul iti recomand sa treci pe altul pentru ca pe Amos nu prea ai ce sa vezi nici macar in sharing (boom nu prezinta interes pentru nimeni asa ca nu s-a mai lucrat la acest provider).

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    instalatori sunt destui , intrebarea este unde stai ?
    Am rezolvat dupa 20 de telefoane ..... Marti voi avea antena de aluminiu 1,4m + LNB invacom + Strong V50.
    Sincer greu a fost sa gasesc un om care sa ma inteleaga .
    Am sunat la 20 de firme si am primit numai raspunsuri de genul .. nu avem pe stoc , noi numai asta montam, nu ne intereseaza poate saptamina viitoare ...

    Fratilor daca e asa de mult de lucru imi fac si eu firma de injstalari . Efectiv nu imi vine sa cred sa refuzi munca acum in 2008 cind firme dau afara oameni .... cel putin atipic .. ca sa nu zic straniu...

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ovidiumarius View Post
    Pentru a transmite canalele prin retea trebuie sa folosesti DvbViewer sau cel putin Dvbdream.
    In ceea ce priveste antena depinde de locatia unde te afli dar o antena de 1,2 m e suficienta pentru majoritatea pachetelor.
    Pentru miscarea ei poti folosi motura H-H cu pozitioner fara a pune in pericol placa dvb.
    Calculatorul pe care ai pus placa are un mare inconvenient si anume e prea subtire pentru ce vrei sa faci tu cu el.
    In ceea ce priveste satelitul iti recomand sa treci pe altul pentru ca pe Amos nu prea ai ce sa vezi nici macar in sharing (boom nu prezinta interes pentru nimeni asa ca nu s-a mai lucrat la acest provider).
    De ce DvbViewer , sau dream ... stiu sa schimbe posturile ? din client ca eu nu am vazut sa stie asta .... sa mai sap Detaliaza ca poate ProgDVB e o solutie proasta... de asta am intrebat ca poate stiti voi alte lucruri care mie imi scapa...Merci. Da eu folosesc DVBViewer pt DVB-T si da se vede Super....am sa incerc si DVB S numai sa stie pluginuri si Diseq.... si oare stie...?

    Am renuntat la HH ca sa nu ma complic....

    Da este subtire ... de este prea subtire ? Se inchinge asa tare placa ....
    Amos a fost asa de test ca pe el era pus Boom sa vad daca merge treaba cu progDVB evident ca nu am ce sa vad pe el . BOOM am oficial asa ca nu mi trebuie nici un sgharing la el...

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Location
    craiova
    Posts
    102
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tebmar View Post
    Salutare tuturor,

    Citesc de o gramada de vreme forumurile astea si intr-un moment de "inspiratie" am decis sa ma dotez cu antena satelit.

    Asadar am analizat nitel problema si am ajuns la concluzia ca imi este imposibil.De ce ? Pai am acum un BOOM si evident ca nu mai am tras prin pereti inca un cablu coaxial pana la TV pt ANTENA "de amator".

    Concluzia . Am decis sa pun un PC linga antena (am o camera tehnica) si de acolo prin retea la un alt PC la care ma voi uita efectiv legat la TV.
    Foarte frumos totul INSA am ajuns la concluzia ca desi exista 'nspemii de variante nici una nu este 100% safe....
    al doilea pc il potzi inlocui cu altceva ? cu un reciver ceva anume ?
    http://www.ucvforum.ropt studentii din craiova

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top