Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default Modemul SpeedTouch 546V6 setari utile

    Incerc sa sintetizez aici informatiile din acest forum sau alte forumuri despre acest modem buclucas.

    Experimente cu modemul speedtouch 546v6 Thomson in conditiile in care modemul este instalat la limita extrema a liniilor telefonice adica sunt la 4 km de serverele din posta iar la 300 m de mine nu se mai instaleaza internet din cauza atenuarii liniei. Atenuarea liniei la mine este intre 48-52db iar SN inainte de schimbarea softului era 8-12 db. Intre orele 17-21 aveam peste 10 intreruperi de 1-2 minute principalul motiv dedus de mine fiind scaderea tensiunii in retea. Tot ce va expun in continuare este experimentat de mine.
    Cum spunea cineva pe alt forum sunt posibile doua interventii asupra modemului, soft si hard.
    1. SOFT
    - ultima varianta verificata pentru Romania este 7.4.3.2. Exista si alte variante superioare pentru care totusi sunt pareri contradictorii; la unii functioneaza la altii s-a blocat modemul. Deocamdata eu folosesc aceasta versiune 7.4.3.2.
    Aici gasiti ultima varianta de soft precum si utilitarele necesare si un howto : http://www.inpc.ro/erori-clicknet-di...rmware-st-516-
    Desi nu am observat mari diferente intre variantele de soft presupun totusi ca au fost rezolvate ceva buguri. Bun
    SETARI:
    In telnet 10.0.0.138 (sau adresa routerului ) se face logarea cu username si parola si se scriu urmatoarele comenzi :
    -> pentru dezactivarea sensibilitatii la fluctuatiile de tensiune (LOP - Lost Of Power)

    adsl config detect-lop=disabled
    saveall
    exit
    Bun ce face aceasta comanda. Pur si simplu fara aceasta setare la o tensiune mai mica de 207 V in retea modemul se restarteaza. Dupa introducerera noii setari modemul nu se mai restarteaza chiar si la mai putin de 200V dar tot se pierde sincronizarea DSL. Singurul avantaj ar fi ca nu se mai pierde timp cu testele interne de pornire a modemului.

     pentru schimbarea tipului de modulatie dsl . Avem urmatoarele comenzi :
    adsl config modemoption=00050000200000000000000000000000
    saveall
    exit
    “sau variantele urmatoare” :
    adsl config modemoption=00020000200000000000000000000000
    adsl config modemoption=00030000200000000000000000000000
    adsl config modemoption=00000000200000000000000000000000
    adsl config modemoption=00000000000000000000000000000000

    Prima setare 00050000200000000000000000000000 (DSL Type:ANSI T1.413) a adus imbunatatiri excelente asupra SN , cel putin la mine s-a dublat de la 12db a sarit la 22db.
    Celelalte setari nu au adus nici o modificare fata de varianta initiala a tipului de modulatie. Ultima varianta “00000000000000000000000000000000” reprezinta default sau autonegociere.

    Ce am observat dupa aceste setari, a fost faptul ca mi-a scazut viteza de download cu o medie de 300kbiti dar numarul intreruperilor s-a redus drastic.

    Singura necunoscuta pentru mine a ramas parametrul : Output Power (Up/Down) [dBm]:12,0 / 18,5 . In momentul in care am intreruperi acesta devine 12 / 5.8 ceilalti parametrii fiind in limita normala.

    In fisierul de aici http://rapidshare.com/files/16768867...516-v6_CLI.pdf aveti toate comenzile ce pot fi transmise modemului.Cine se pricepe poate sa experimenteze.

    2. Modificari HARD.

    Peste tot se vorbeste despre condensatori, ups-uri, stabilizatoare etc. Bun, le luam pe rand.

    1. UPS- ar fi excelent daca ar fi in-line sau off-line ma rog, cum vreti sa-i spuneti. Iesirea la acet tip de UPS este stabila 220Vca indiferent de fluctuatiile tensiunii de intrare. Nu se merita pentru ca sunt foarte scumpe. Eu am verificat cu un UPS normal on-line. Concluzia: este inutilizabil pentru modemul nostru pentru ca ce tensiune avem pe intrare avem si pe iesire.
    2. condensatorii. Am desfacut modemul am studiat schema de alimentare si pot sa va zic ca are un filtraj destul de bun . Totusi am incercat. Cu doua fire lipite pe primul condensator dupa puntea redresoare am marit capacitatea la 4700microF si ulterior la 14700microF. La inceput am zis ca am rezolvat problema dar totusi apareau intreruperi in acelasi interval orar 17-21. Nici aceasta varianta nu a dat rezultate.
    3. Alimentarea modemului in curent continuu. Daca ati observat pe modem apare scrisa posibilitatea alimentarii cu 18Vca sau 22Vcc. M-am conformat si am bagat 22Vcc pe mufa de intrare. Rezultat: s-a aprins doar LED-ul rosu si asa a ramas. Modemul nu a pornit. De ce? Pentru ca acesti 22Vcc ar fi trebuit sa-i bag dupa puntea redresoare interna a modemului. Presupun ca exista alte variante de modem care se alimenteaza direct in curent continuu, deci nu mai au stabilizator intern.
    Daca masurati tensiunea dupa puntea redresoare din modem veti gasi exact 22Vcc.
    4. Supraalimentarea modemului. In loc de 18Vca am bagat 24Vca. Modemul a pornit, a functionat bine 5 minute dupa care s-a blocat si a inceput sa degaje un miros de incins. Totusi a scapat si inca este functional.

    Pot sa va mai spun ca transformatorul original al modemului (cel de 18Vca) este subdimensionat. Adica la scaderea tensiunii in retea sub 215V nu mai asigura curentul necesar modemului si coroborat cu parametrii slabi ai liniei rezulta un dezastru. Ca sa elimin toate problemele care ar putea fi cauzate de tensiunea de retea am facut rost de un transformator separator 230v/230v (1A) am aruncat alimentatorul original si l-am inlocuit cu alt transformator mai puternic cu o iesire in secundar de 20V.
    De exemplu, (masurat aseara) la o tensiune in retea de 203V pe primul transformator aveam in secundar 224V iar pe al doilea 20Vca. Surpriza. Ieri si azi in intervalul orar in care deobicei aveam probleme nu am avut nici o intrerupere. La ora actuala astia sunt parametrii mei si deocamdata functioneaza perfect:

    Uptime: 1 day, 2:51:08
    DSL Type: ANSI T1.413
    Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 512 / 2.048
    Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00
    Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 18,5
    Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 31,5 / 48,0
    SN Margin (Up/Down) [dB]: 22,0 / 26,0
    Vendor ID (Local/Remote): TMMB /
    Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
    Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
    Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
    Loss of Link (Remote): 0
    Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0
    FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
    CRC Errors (Up/Down): 51 / 86
    HEC Errors (Up/Down): 35 / 28
    Deci recapitulez:
    - schimbare soft la varianta 7.4.3.2
    - dezactivare L.O.P
    - modificare tip modulatie adsl ( asta o experimenteaza fiecare)
    - asigurarea unei tensiuni de alimentare de minim 220Vca, pentru transformatorul original sau alta improvizatie astfel incat sa asigurati alimentarea modemului la o tensiune de 19-21Vca si un curent de minim 600mA.

    Deocamdata eu nu mai am ce-i face . M-am gandit si la varianta cu inlocuirea modemului dar cred ca nu ar fi o solutie. Chiar am vrut sa inlocuiesc aproape 100m din linia telefonica cu cablu ecranat Eventualele intreruperi nu mai au cum sa fie cauzate de modem.
    Sa aveti succes.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Romania
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu View Post
    Incerc sa sintetizez aici informatiile din acest forum sau alte forumuri despre acest modem buclucas.

    Experimente cu modemul speedtouch 546v6 Thomson in conditiile in care modemul este instalat la limita extrema a liniilor telefonice adica sunt la 4 km de serverele din posta iar la 300 m de mine nu se mai instaleaza internet din cauza atenuarii liniei. Atenuarea liniei la mine este intre 48-52db iar SN inainte de schimbarea softului era 8-12 db. Intre orele 17-21 aveam peste 10 intreruperi de 1-2 minute principalul motiv dedus de mine fiind scaderea tensiunii in retea. Tot ce va expun in continuare este experimentat de mine.
    Cum spunea cineva pe alt forum sunt posibile doua interventii asupra modemului, soft si hard.
    1. SOFT
    - ultima varianta verificata pentru Romania este 7.4.3.2. Exista si alte variante superioare pentru care totusi sunt pareri contradictorii; la unii functioneaza la altii s-a blocat modemul. Deocamdata eu folosesc aceasta versiune 7.4.3.2.

    Deci recapitulez:
    - schimbare soft la varianta 7.4.3.2
    - dezactivare L.O.P
    - modificare tip modulatie adsl ( asta o experimenteaza fiecare)
    - asigurarea unei tensiuni de alimentare de minim 220Vca, pentru transformatorul original sau alta improvizatie astfel incat sa asigurati alimentarea modemului la o tensiune de 19-21Vca si un curent de minim 600mA.

    Deocamdata eu nu mai am ce-i face. M-am gandit si la varianta cu inlocuirea modemului dar cred ca nu ar fi o solutie. Chiar am vrut sa inlocuiesc aproape 100m din linia telefonica cu cablu ecranat
    Sa aveti succes.
    Apropo de cele spuse aici e de retinut un lucru ca tu vb de 7.4.3.2 si modemul 546 ,si versiunea firmware 7.4.3.2 e pt 585 asa ca mare grija ce testati,maine i-mi fac timp sa continui cu detalii vezi si aici am mai spus cate ceva http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=80224&page=2 postul 18

  3. #3
    Ghost Man Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    RdVTR
    Posts
    1,137
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Saracu Pyton cat s-a chinuit cu parlitu asta de modem
    Versiunea 7.4.3.2 merge perfect pe 546v6
    Stiu ca nu stiu nimic..!
    The Show Must Go On

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Romania
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by abadon View Post
    Saracu Pyton cat s-a chinuit cu parlitu asta de modem
    Versiunea 7.4.3.2 merge perfect pe 546v6
    E la alegerea si riscul fiecaruia,dar sa retinem ca acest firmware este facut pt 585 asa ca fiecare ia decizii ,si e bine ca sa fie de stiut pt cine face asemenea experimente,eu unul am testat tot felul de ver. firmware.
    A nu se intelege ca vreu sa ma contrazic neaparat cu cineva si a-mi sustine testele si experimentele mele.
    Numai bine la toti

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Romania
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Referitor la ce am spus mai sus testele cu versiuni noi sau nesigure sunt pe pielea fiecaruia.
    ATENTIE-nu folositi ver. 7.4.4.7 pe 546 riscati sa ramaneti fara modem,
    test efectuat de colegul nostru SATDAN,din pacate in momentul de fata nu mai are modem functional acest firmware ver.7.4.4.7 i la omorat,asa ca cei ce au share cu el sa fie intelegatori pana i-si rezolva problema cu modemul.
    A nu se face confuzie 7.4.1.7 e cel bun pt 546 ,iar 7.4.4.7 e ver. noua netestata-oricum va fi retrasa
    Mare grija cand faceti astfel de operatii
    Numai bine la toti

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am testat cam toate versiunile de soft..pe un TM 516 v6 ......versiunile 6.2.29.2...si....7.4.1.7...merg fara probleme la mine..restul nu..adica pica des, chiar si cu config..din Telnet

  7. #7
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by johnny29 View Post
    Apropo de cele spuse aici e de retinut un lucru ca tu vb de 7.4.3.2 si modemul 546 ,si versiunea firmware 7.4.3.2 e pt 585 asa ca mare grija ce testati,......
    Daca deschideai primul link din postul meu observai ca varianta 7.4.3.2 pentru 585v6 functioneaza si pentru 546

    Ma asteptam 99% sa am replici contradictorii.

    Functioneaza acceptabil cu ce am scris mai sus.

    PS
    Daca nu ati inteles, v-am prezentat o situatie de remediere a problemelor pentru o utilizare acceptabila a acestui modem , de fapt o sinteza din diferite forumuri sau informatii de la colegi si testate de mine.
    Din punctul meu de vedere actual cu aceste setari modemul merge de behaie.
    Am mai stat si o ora jumate sa adun linkuri si informatii sa scriu acest topic .......
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top