Eu consider că asta e cea mai importantă ştire din sport a zilei īn Romānia. Mult mai importantă decāt prostia de meci de fotbal care a fost aseară sau decāt faptul că diseară va fi altă mizerie de meci.

Pugilistul romān Adrian Diaconu īşi va apăra titlul de campion mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, īn faţa boxerului italian Silvio Branco, la Cluj-Napoca, īn primul trimestru al anului viitor, a anunţat preşedintele Federaţiei Romāne de Box, Rudel Obreja.


Obreja a explicat că, marţi, s-a īnţeles cu oficialităţile oraşului Cluj pentru organizarea meciului dintre Adrian Diaconu şi Silvio Branco.
Rudel Obreja a mai precizat că a fost primită o scrisoare din partea WBC, luni, prin care s-a anunţat că forul internaţional va realiza o nouă licitaţie pentru organizarea galei dacă romānii nu reuşesc să stabilească o dată oficială pānă la 15 decembrie.
Altfel, Obreja a mai anunţat că a fost stabilită o gală de box īn Romānia, īntre 7 şi 20 decembrie, īn care va boxa Ion Ionuţ, supranumit Jo Jo Dan. Oficialul a menţionat că această gală reprezintă pentru pugilistul romān anticamera pentru titlul mondial. Īn prezent, Ion Ionuţ ocupă poziţia a zecea īn clasamentul WBC şi poate urca īn primii cinci pugilişti la această versiune şi astfel să devină challenger la titlul mondial.
Diaconu trebuia să-şi apere pentru prima oară centura īn faţa challengerului Silvio Branco la 15 noiembrie, īntr-o gală programată la Bucureşti dar amānată din cauza unei accidentări la māna dreaptă a pugilistului romān.
Pugilistul Adrian Diaconu a fost proclamat campion mondial WBC categoria semigrea īn 22 iulie, la Mexico City, după ce deţinătorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat īn repetate rānduri să boxeze cu romānul.
Sursa: Adevărul.