Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Romania
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation Nu-mi raspunde la ping nici host nici IP

    Linie ADSL-Clicknet,IP static incepand de astazi nu-mi mai raspunde la ping nici IP-ul propriu(public)nici adresele mele host
    Vreau sa stiu de unde poate fi problema,de la mine sau de la distribuitorul de net,daca cineva a patit ceva asemanator astept sfaturi iar daca trebuie sa iau pe cineva de gat vreu sa stiu pe cine
    Multumesc anticipat,si astept ceva idei ,raspunsuri

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    438
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Spune si tu ce echipament adsl ai si de unde dai ping.
    SS1 v.1.3 / DM500S, KSF200, HSS 1160, HSS 3169, DM600 / H-H DG120 Plus, STRONG 10" / 1.15AL, 0.9FE, 0.8FE, 0.4FE / DiGi / Focus
    __________________________________________________ ______
    E placut ca altcineva sa-ti rezolve problemele, dar nu e obligatoriu!

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Romania
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by adison View Post
    Spune si tu ce echipament adsl ai si de unde dai ping.
    Speed Touch 546v6 firmware 7.4.1.7
    ping din telnet
    verificat si de altcineva ,aceeasi poveste-nu i-a raspuns pingul

  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Speed Touch 546 e modelul care are probleme daca tensiunea retelei fluctueaza. Verifica tensiunea retelei, iar daca e OK, du-te cu modemul la RTC si cere-le altul.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Romania
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Speed Touch 546 e modelul care are probleme daca tensiunea retelei fluctueaza. Verifica tensiunea retelei, iar daca e OK, du-te cu modemul la RTC si cere-le altul.
    Am vb mai devreme la suport tehnic,si sa ajuns la concluzia ca problema e de ordin tehnic de la ei,am mai verificat un ip static din zona si la fel-aceeasi poveste.
    Acum astept sa vina echipa sa ridice din umeri,ca asa e in Romania.
    Ca la RTC la nimeni;
    Iar legat de speed touch si caderile de tensiune,e problema veche pe care daca stii ce ai de facut in 20 min e rezolvata,fara ups-uri sau stabilizatoare,trebuie doar ca linia sa fie corect setata,si modemul de asemenea,facut un update de firmware,si inca cateva mici setari.
    In concluzie nu am probleme cu caderile de tensiune,daca as reface setarile initiale as avea net 14/24

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    438
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Indiferent de eventualele probleme ale providerului, ping pe IP private (hosturi) trebuie sa mearga. Daca IP-urile sunt setate prin DHCP iar routerul are o problema cu serverul DHCP, atunci hosturile nu-si mai iau IP privat din clasa care trebuie. Se verifica daca hostul are IP, daca nu, se setaza IP manual si se da ping de la host catre router sau intre hosturi. (ping 192.168.1.254 - daca ai lasat clasa default la router)
    SS1 v.1.3 / DM500S, KSF200, HSS 1160, HSS 3169, DM600 / H-H DG120 Plus, STRONG 10" / 1.15AL, 0.9FE, 0.8FE, 0.4FE / DiGi / Focus
    __________________________________________________ ______
    E placut ca altcineva sa-ti rezolve problemele, dar nu e obligatoriu!

  7. #7
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by johnny29 View Post
    Am vb mai devreme la suport tehnic,si sa ajuns la concluzia ca problema e de ordin tehnic de la ei,am mai verificat un ip static din zona si la fel-aceeasi poveste.
    Acum astept sa vina echipa sa ridice din umeri,ca asa e in Romania.
    Ca la RTC la nimeni;
    Iar legat de speed touch si caderile de tensiune,e problema veche pe care daca stii ce ai de facut in 20 min e rezolvata,fara ups-uri sau stabilizatoare,trebuie doar ca linia sa fie corect setata,si modemul de asemenea,facut un update de firmware,si inca cateva mici setari.
    In concluzie nu am probleme cu caderile de tensiune,daca as reface setarile initiale as avea net 14/24
    Nu da vina pe RTC ca dai degeaba,de vina este electrica deoarece ai tensiune fluctuanta in tot orasul,tensiunea creste si scade brusc ,sunt momente cand scade brusc la 140W sau urca brusc la 260W,am masurat alimentarea de curent in 45 de locuinte aceiasi poveste,fluctuatii mari de tensiune,am pus stabilizatoare de tensiune la 20 de insi si totul e ok! modemul merge de zbarnie,totodata am testat modemul si 546 si 516 sa vedem la ce valori cade,astfel ambele modele se reseteaza brusc la 190W si respectiv la 240W intre aceste valori merge fara nici o problema!

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    725
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai spaniolule (mare instalator, sau firma) de cand tensiunea se masoara in W?
    A, da, stiu. Ai probleme la tastatura.

  9. #9
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Solutia este de schimbare a condensatorului de filtratre din etajul de alimentare, nu o sa rezolvi nimic daca faci update la firmware. Trebuie pus unul mai mare dar asta presupune pierderea garantiei.
    Daca nu ai ping pe LAN-ul intern, e clar ca problema e de la router, nu de la RTC. Help-desk-ul RTC e de kko, nu te lua dupa ei.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    PITESTI
    Posts
    244
    Posts Thanks / Likes

    Default Posibila solutie

    Nu stiu daca e aceeasi problema... si eu am avut problema cu modemul 546 de la Romtelecom, dar la modul urmator... il porneam, se aprideau led-urile de power, ethernet si cu greu DSL iar cand ajungea la internet... se restarta... singur... led-ul de power se facea rosu si repornea... si tot asa... si de la romtelecom - suport tehnic - mi-a spus ca, intra-adevar, modemul e f.f. sensibil la tensiunea de retea... si cum eu aveam la priza doar 185 V in loc de 220-230... el cica are o protectie la supra si sub tensiune si de-aia imi facea asa... solutia a fost inlocuirea softului din modem cu altul de pe site-ul clicknet, care dezactiveaza aceea protectie... ideea este acuma ca daca voi avea vreun varf de tensiune... il voi arde... asta e... decat sa nu mearga deloc...
    Acuma nu stiu daca si la tine e aceeasi problema, dar daca este... poti incerca aceasta solutie... repet... data de cei de la romtelecom.

  11. #11
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    1,495
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by adison View Post
    Indiferent de eventualele probleme ale providerului, ping pe IP private (hosturi) trebuie sa mearga. ...[]...
    Pe dracu ghem.

    Numai vorbiti aiurea!

    Faptul ca un nod dintr-o retea nu-ti raspunde la ping, intr-una privata sau publica, nu are de-a face implicit cu accesul la Internet. Se poate foarte bine configura ca un nod sa nu raspunda la mesaje ICMP din simplu motiv, sa spunem, ca nu se vrea sa se aiba de-a face cu flooding-ul.
    FAbian23

  12. #12
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt putin offtopic si nu vreau sa dezvolt aici.
    Daca am timp , mai pe seara, am sa fac un tutorial cu setarile necesare pentru speedtouch, din informatiile si indrumarile colegilor din acest forum sau alte forumuri. Tot ce voi expune este verificat de mine.

    Ultima imbunatatire am facut-o aseara cu asta :
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  13. #13
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Quote Originally Posted by bono View Post
    Mai spaniolule (mare instalator, sau firma) de cand tensiunea se masoara in W?
    A, da, stiu. Ai probleme la tastatura.
    ...poate ii fan Voltaj sau i sa intiparit melodia:
    "in tensiunea miilor de Watti

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Romania
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Am rezolvat pana la urma problema,a trebuit sa contactez serviciul tehnic si cel comercial de la Craiova-Dolj ,asa cum am spus si mai sus nu era problema de la mine de tensiune,setari sau altele -problema a apartinut echipamentelor celor de la clicknet,am vb si aseara la help-line dar erau total paraleli,a trebuit sa sun direct la Dolj sa pot face ceva,in caz contrar avem de asteptat cel putin 2-3 sapt. pana rezolvam ,atat doar ca acum trebuie sa mi se aloce o alta adresa IP statica-asa ca Spaniolule am dreptate cand spun ca nu are a face fluctuatiile de tensiune,cu ce problema am avut eu,nu-i mai lua in brate atat pe cei de la RTC,doar pt faptul ca le prestezi servicii,daca aram atat de nestiutor,nu mai trimite-au,cei care fac parte din echipa tehnica de la noi clientii click la mine pt ceteva setari amarate care nu au fost in stare sa le invete in 2 ani,de aceea cel care a fost sef de serviciu tehnic la ei a preferat sa plece de la ei la Buc.,nu-i convenea el sa-si bata capul sa scoata painea la toti.
    Asa ca RUSINICAAAA echipa tehnica de teren si inca o data RUSINICAAAAAA celor de la suport tehnic(help-line).
    Inca o data nu e nevoie de UPS sau stabilizatoare pt a nu mai avea caderi de net in caz de fluctuatii de tensiune.Cei ce au astfel de probleme da-ti PM sau vb pe mess in limita posibilitatilor.
    Inca o data multumesc celor care au dorit sa-mi raspunda si sa ma ajute.
    Si am sa incerc in scurt timp sa descriu aici pe forum cativa pasi esentiali care trebuie urmati pt a nu mai avea probleme cu conexiunea la net sau caderile de tensiune pentru cei ce au conexiune la clicknet fara a avea nevoie sa aduceti modificari in modem-router sau sa veniti cu echipamente auxiliare ,gen UPS-stabilizator.
    Numai bine la toti
    Last edited by johnny29; 26th November 2008 at 17:13.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    PITESTI
    Posts
    244
    Posts Thanks / Likes

    Default Adresa mess

    As fi f.f. interesat sa aflu despre aceste modem-uri ce si cum... doar ca nu am adresa ta de mess... daca o poti lasa aici sau pe PM... ca eu nu-ti pot da PM (imi spune ca nu poti primi PM).

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top