Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Romania
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default Montura H-H DiSEqC1.2

    Salut,

    Am nevoie de un pic de ajutor. Folosesc o antena offset de 1.8m de 5 ani echipata cu acuator Strong si o montura polara mobila (cred ca asa se numeste) luate de la Elstar. Totul bine, pana acu 2 saptamani, cand avand speranta ca voi receptiona Premiere HD, am rugat pe cei care mi-au instalat antena sa vina sa o regleze mai bine. De atunci totul este mult mai rau, nu stiu prin ce minune Adica montura este ruginita, nu au umblat la ea, doar au miscat un surub de sus care poate regleaza elevatia (misca antena in sus si in jos). De atunci tot a fost vremea proasta, si nu au mai avut timp sa vina.
    Am mai incercat eu sa o misc, sa duc surubul acela la pozitia initiala, dar fara nici un succes.
    As vrea sa incerc sa schimb montura, eventual sa iau una cu motor si pentru Azimut si pentru Elevatie, dar nu am gasit la elstar, nici nu stiu daca exista.
    Am vazut o montura H-H DiSEqC1.2 dar este numai pentru antene de max 1.2m , orium pare mai buna pentru ca are o rotatie mult mai mare.
    Ce imi recomandati sa fac. Chiar am nevoie de ajutor, pentru ca mi-am facut-o cu mana mea, daca lasam asa cum era de 5 ani era bine, chiar fara Pre HD.

    Scuze pentru post-ul lung dar am vrut sa fiu cat mai amanuntit. Merci

  2. #2
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu zic sa ai rabdare pana vin aia daca nu te pricepi. Monturile alea nu suporta antene mari. Asa ca tre sa ramai cu ce ai.
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E greu de reglat bine o antena de 1.80 cu actuator. Nu aveai semnal deloc pe Premiere HD? IN ce localitate esti?
    SHALOM

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Romania
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    skycleaner: o sa am rabdare atunci. Ce sa zic, nu prea am de ales.

    isr2002: Aveam semnal la Premiere doar pe la pranz. Sunt in Pitesti. In mod normal din poza de pe lyngsat ar fi trebuit sa fie mai bine.

    Treaba e ca de la modificare o scanare de Astra 19.2 imi aduce 400 canale, inainte fiind vreo 2000.

    Sa nu mai zic, ca pe Arte HD Dvb-s2 imi fluctueaza calitatea semnalului, de la 30 la 90% . Nu stiu de la ce e, de la placa SS HD 2 sau de la antena.

    Merci pentru raspunsuri.

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca de la reglaj este. Incearca asa: cu antena pe Astra si cu ochii pe tv, misca cu mina de antena usor, fara sa fortezi foarte mult si fara sa slabesti suruburile, sus-jos, stinga dreapta. Si vezi daca creste semnalul.
    SHALOM

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Romania
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    isr2002: am miscat in sus si in jos, parca atunci cand dadeam in jos era mai bine, insa cand am incercat sa misc din surub nu am reusit sa o fac ma bine. Trebuie sa incerc si conectat remote la calculator, ca altfel nu am cum sa il duc pe bloc.

    Am mai incercat si cu un Sat Meter dar tot nu am reusit sa o fac sa fie ca acu doua sapt. Stiu ca trebuie reglata la Sud adica 25 grade, acolo am incercat sa reglez.

    Problema e ca antena e pe bloc, si e destul de incomod de umblat, mai ales pe timp-ul asta. Am intrat remote de pe un laptop, si am reusit sa vad in AltDvb detalii despre semnal, o sa mai incerc.

    Dar chiar nu exista un motor pentru azimut si elevatie?

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Romania
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    horatyu: nu e chiar asa de prost SatFinder-ul, tunezi din receptor, si dupa analizeaza semnalul, si ai si tuning pentru db.
    Eu cred ca sunt si alte aparate dar 158 ron e cam scump.

    Cei care ma ajuta au un analizor foarte complex (dar mai vechi), cu tv pentru analog inclus. Ciudat e ca au zis ca vor tot cu un receiver sa faca repozitionarea, ziceau ca pe analizor e mai greu de trecut frecventa. Mi se pare destul de ciudat... si d-aia nici nu mai stiu ce sa cred.

    Unde gasesc instalator profesionist in Pitesti?

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zona sud
    Posts
    539
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si oare cit o face asta ca nu vad pret
    http://www.made-in-china.com/showroo...ite-Meter.html

  9. #9
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lore View Post
    si oare cit o face asta ca nu vad pret
    http://www.made-in-china.com/showroo...ite-Meter.html
    dacä nu mä insel este aceiasi scula ca si asta:
    http://www.trimaxtv.com/en/ProductView.asp?ID=2

    in germania face 410€
    http://www.preisroboter.de/ergebnis10793167.html
    adevärul este inventia unui mincinos

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Romania
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    de 420 iau o antena de 2.4 m

    chiar nu stiti un specialist langa pitesti ?

  11. #11
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Monteaza un Actuator SRT A12 (lungime 12 inchi) ca sa poti controla elevatia si va fi ok!

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    395
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am montat o antena de 1,5m pe un motor , opticum 2800 si nu are nici o treaba ! din cauza dimensiunii , nu face curba corect !
    pana la urma am ajuns la o solutie satisfacatoare , dar la vanturi puternice este o adevarata problema !

    in concluzie , dupa 3 saptamani , am fost multumit ca am gasit pe cineva sa o coboare de pe acoperis si sa-si asigure singur transportul !

    numai bine !


  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Romania
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    spaniolul: pai si cum montez actuator pentru elevatie, nu trebuie o montura speciala. Adica, in cazul in care pun actuator pentru elevatie, nu o sa se lase toata greutatea antenei pe el? In jos e usor, dar in sus?
    Eu am un actuator Strong la fel ca cel spus de tine (nu stiu exact dimensiunea) dar se cam batatzaie, din "nuca" de prindere a antenei. Cel mai bine, o sa fac niste poze, dar Sambata viitoare, pentru ca pana atunci nu o sa fiu acasa.

    Oricum, se pare ca 5 ani am trait intr-o minciuna antena mea are 1.60

    Pana la urma o sa mai incerc eu sa o reglez, dar e vant rau. E si pozitionata langa un colt al blocului, tot vantul bate direct pe ea. Si e vant puternic pe bloc.

    Daca puteti sa imi mai spuneti ceva, cum se face pozitionarea corect? Dau pe un satelit langa 25grade (sudul in Pitesti) si dupa ce trebuie sa urmaresc? Adica, se face o pozitionare pentru transpondere pe orizontala si una pentru transpondere pe verticala, sau cum?
    Din ce vad eu Eurobird 2 la 25.5°E are semnal puternic in Pitesti.

    Inca o data, multumesc pentru raspunsuri.

  14. #14
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din cate stiu tu ar trebui sa ai doua reglaje pe elevatie si o sa fie cam greu sa poti restabili urmarirea de catre antena a curbei satelitilor. Dar nimic nu e imposibil. Depinde acum si cat acces ai la antena. Intai fixezi linia 0 sau jumatate curbei pe Badr 26 grd. est si o data ce ai receptionat satelitul ala incepi fara actuator sa cauti ceilalti sateliti dinspre est si vest. Trebuie sa ai rabdare multa si sa verifici semnalul periodic miscand de antena in sus si in jos pentru a vedea daca se poate mai mult. In fine sper sa fie doar o mica dereglare ca sa nu ai prea mult de lucru...
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top