Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    La capatul tunelului
    Posts
    801
    Posts Thanks / Likes

    Default Nelamurire skystar 1 , SS2 si Skystar Hd

    Nu ma pricep si de aceea vrea sa ma lamureasca cineva .. care e diferenta intre Sky star Hd si sky star 2 ( sau 1 ) . Am citit pe aici si nu inteleg un lucru : placa sky star 2 poate receptiona semnal HD ( asta doar daca ai un sistem Pc performant ) sau numai Sky star Hd poate sa receptioneze canale Hd ? Si daca cu o placa Sky star HD si un sistem Pc performant pot viziona canalele Hd pe orice fel de monitor care suporta rezolutii mari ? sau doar pe monitoare speciale ( HD ready full HD ) ?
    http://uploadimage.ro/images/04034302560823760342.jpg

    Cumpara de la PcGarage folosind acest voucher : VPT7KWLZ si beneficiezi de 1% reducere !

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Diferenta e ca, cea HD receptioneaza canalele in dvb-s2 pe cand skystar 1 sau 2 receptioneaza doar dvb-s.
    De mers merge pe orice monitor daca vrei insa imagine HD iti trebuie cel putin ready HD.

  3. #3
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default info

    lucrurile stau cam asa :

    - skystar 1 are incorporat decodor hardware (chipset) mpeg2 si merge pe sisteme mai slabe din trecut , celelalte 2 modele fiind doar soft (adica ai nevoie de un sistem cam puternic) ceea ce nu prea cred ca exista vreo prb. , decat daca ai vreun sistem mai vechi (p3 sau p2)

    - skystar 2 (ultima revizie 2.8A care daca observi pe forum e "cam cu prb.") poate receptiona si prg. hd mpeg2 cu un sistem mai "performant"

    - skystar 2 hd receptioneaza prg. hd (atat mpeg2 cat si mpeg4) , dar soft deci se ajuta de configuratia generala a sistemului

    de indicat in cazul celor 2 pl. skystar 2 sa ai o pl. video cu accelerare hardware hd ( gen direct x10 hard ) , pl skystar ocupandu-se cu receptia prg. in sine si pl. video cu decodarea hardware a semnalului hd ( bineinteles pe un monitor lcd "hd ready" sau "full hd) , ti-as indica un monitor de 22" (hd ready 1680 x 1050) si din cauza ca trecerea de la 22" la 24" (full hd 1920 x 1080 te sare cu vreo 30-40% mai mult la pret)
    personal am un LG 226WA-WN cu 4 tipuri de intrari/conectori (d-sub , componente = analogic si dvi-d , hdmi = digital cu mentiunea ca pe hdmi am si iesire audio pt. sunet , are "pip" intre 2 semnale analog+digital si in general sant multumit de el)
    vezi ca mai nou au aparut si alte modele identice cu "skystar 2 hd" de la terratec cynergy 2 hd si care sant mai ieftine decat skystar 2 hd.

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    La capatul tunelului
    Posts
    801
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    lucrurile stau cam asa :

    - skystar 1 are incorporat decodor hardware (chipset) mpeg2 si merge pe sisteme mai slabe din trecut , celelalte 2 modele fiind doar soft (adica ai nevoie de un sistem cam puternic) ceea ce nu prea cred ca exista vreo prb. , decat daca ai vreun sistem mai vechi (p3 sau p2)

    - skystar 2 (ultima revizie 2.8A care daca observi pe forum e "cam cu prb.") poate receptiona si prg. hd mpeg2 cu un sistem mai "performant"

    - skystar 2 hd receptioneaza prg. hd (atat mpeg2 cat si mpeg4) , dar soft deci se ajuta de configuratia generala a sistemului

    de indicat in cazul celor 2 pl. skystar 2 sa ai o pl. video cu accelerare hardware hd ( gen direct x10 hard ) , pl skystar ocupandu-se cu receptia prg. in sine si pl. video cu decodarea hardware a semnalului hd ( bineinteles pe un monitor lcd "hd ready" sau "full hd) , ti-as indica un monitor de 22" (hd ready 1680 x 1050) si din cauza ca trecerea de la 22" la 24" (full hd 1920 x 1080 te sare cu vreo 30-40% mai mult la pret)
    personal am un LG 226WA-WN cu 4 tipuri de intrari/conectori (d-sub , componente = analogic si dvi-d , hdmi = digital cu mentiunea ca pe hdmi am si iesire audio pt. sunet , are "pip" intre 2 semnale analog+digital si in general sant multumit de el)
    vezi ca mai nou au aparut si alte modele identice cu "skystar 2 hd" de la terratec cynergy 2 hd si care sant mai ieftine decat skystar 2 hd.
    pai un lucru ma nelamureste .. cum se face ca se transmit canale HD in mpeg2 ? stiam ca HD este numai in format MPEG4 si faza cu monitorul.. de ce trebui neaparat Hd ready daca sa zic un monitor normal chiar si CRT de 20 duce rezolutii pana la 1600X 1200 deci peste rezolutia HD ?
    http://uploadimage.ro/images/04034302560823760342.jpg

    Cumpara de la PcGarage folosind acest voucher : VPT7KWLZ si beneficiezi de 1% reducere !

  5. #5
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De exemplu:
    - DVD-urile au rezolutia (720x576 si 25 cadre pe secunda pentru PAL)
    si (720x480 si 23.96/29.97 pe secunda pentru NTSC). Ele sunt comprimate mpeg2.
    -formatele 1280x720 , 1920x1080 pot fi comprimate mpeg2, mpeg4 sau vc1.
    Niste tutoriale interesante despre hdtv gasesti aici. http://forum.paytv.ro/forumdisplay.php?f=30.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    La capatul tunelului
    Posts
    801
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    Si o placa ss2 obisnuita poate mpeg4, de fapt daca sitemul (PC) poate mpeg4. Transmisia nu are legatura cu encodarea. Pentru cei ce nu cred incarcati TVR HD, MTVNHD, ORF1HD sau HD suisse si o sa vedeti ca o sa le puteti receptiona si cu un SS2 normal

    si ca raspuns la prima intrebare:
    - ss1 dvb-s mpeg2 hardware
    - ss2 dvb-s mpeg2, mpeg4 software
    - sshd dvb-s, dvb-s2 mpeg2, mpeg4 software

    Sper ca te-ai lamurit
    deci din ce am inteles eu pana la urma nu conteaza daca e Ss1 , SkyStar2 sau SkyStar 2 HD atata timp cat computerul are putere de procesare si placa video capabila sa ruleze format HD poti viziona canale HD si cu SKYSTAR 2 . Deci pana la urma placa Skystar doar receptioneaza canalele iar computerul impreuna cu codecurile aferente Hd ( matroska etc ) fac un fel de upscalling al semnalului din Sd in HD ? cam asta ar fii singura logica care o vad
    http://uploadimage.ro/images/04034302560823760342.jpg

    Cumpara de la PcGarage folosind acest voucher : VPT7KWLZ si beneficiezi de 1% reducere !

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    La capatul tunelului
    Posts
    801
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    mai am o nelamurire .. eu am un sistem compus din procesor Barton 2500+ ~ 1.8 real 1 gb ram ddr 1 400 mhz si 128 Mb cu 128 biti placa video... ar rula decent SkyStar 2 pe aceasta configuratie ?
    http://uploadimage.ro/images/04034302560823760342.jpg

    Cumpara de la PcGarage folosind acest voucher : VPT7KWLZ si beneficiezi de 1% reducere !

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    bucuresti , sos. giurgiului
    Posts
    230
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ruleaza foarte decent si pe sisteme mai slabe. De exemplu Celeron la 1.7GHz cu 500 MB de RAM .
    We came out from the deep to help and understand but not to kill
    Enigma - " Second Chapter "

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    acum vin eu cu intrebarea: de unde pot sa cumpar o placa Sky Star 2 HD cu usb?

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    La capatul tunelului
    Posts
    801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SCARY_2 View Post
    acum vin eu cu intrebarea: de unde pot sa cumpar o placa Sky Star 2 HD cu usb?
    parca aveau la elstar oradeea www.elstar.ro
    http://uploadimage.ro/images/04034302560823760342.jpg

    Cumpara de la PcGarage folosind acest voucher : VPT7KWLZ si beneficiezi de 1% reducere !

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    26
    Posts Thanks / Likes

    Default intrebare..

    DAr o placa nativa care sa decodeze hardware mpeg4 si mpeg 2...sa site DVB-S2 si tot ce se paote sit..si care sa mearga si cu softuri de deblocare...cine imi poate recomanda?
    danny

  12. #12
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Decodare hardware MPEG4 nu stie nici o placa DVB-S/S2

  13. #13
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default info

    salut o pl. care stie tot pe partea de receptie (analog tv - dvb-t - satelit S/S2 - rado FM) este cea de la "Hauppauge" model "HVR4000"
    pret informativ 550-600roni si decodarea hard mpeg2/mpeg4 se ocupa acum pl. video (de preferat pt. "HDTV" una compatibila hardw. dx10 )
    a nu se intelege ca altele de generatie mai veche nu decodeaza mpeg2/4 (dx9 , dx8 deja s-ar putea sa foloseasca si proc. sistemului mai mult) , dar cele dx10 elibereaza proc. sistemului de a lucra in tandem cu gpu-ul

  14. #14
    Black Sheep Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Timisoara
    Posts
    264
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,
    Cred ca trebuie o clarificare...
    Exista 2 standarde de MODULATIE pentru DVB prin satelit. Adica cum este "plimbata" purtatoarea la emisie, DVB-S si DVB-S2, indiferent de continut. Placile DVB-S nu prind decat transpondere modulate DVB-S iar placile DVB-S2 vad transpondere DVB-S si DVB-S2. Modulatia DVB-S2 permite un flux de date mai mare pe aceeasi latime de banda fata de DVB-S.
    Fiecare flux AV poate fi transmis in variate formate, uzual fiind 2, MPEG2 si h264 (o varianta MPEG4), indiferent de tipul modulatiei, h264 permitand o compresie mai mare a fluxului video.
    Asta inseamna ca pot fi transmise programe HD in format MPEG2 si in format h264 pe transpondere DVB-S si DVB-S2.
    Placile SS1 si SS2 sunt placu DVB-S, iar SS HD este o placa DVB-S2.
    SS1 receptioneaza DVB-S si are un decodor MPEG2 hardware si permite vizualizarea directa, fara a utiliza procesorul calculatorului. Toate trei permit insa decodarea software, adica decodarea fluxului de date folosind codecuri pe calculator. SS2 si SS HD au neaparat nevoie de codecuri.
    Atata timp cat se poate receptiona fluxul de date, se pot vedea cu toate 3 atat programe MPEG2 cat si h264. Atat ca SS1 si SS2 nu pot receptiona transpondere in standard DVB-S2, care se folosesc cu predilectie pentru transmisii HD.

    Deci, cu SS1 si SS2 se POT vedea programe HD, dar nu ai ce programe sa vezi in combinatia asta, cu mici exceptii de tip demo!

    In plus, placile video nu trebuie sa fie "avioane" cu directx 20, ci sa suporte accelerare h264, care e 2D. un bun exemplu sunt placile nVidia care suporta PureVideo si placile ATI de generatie noua. Si trebuie instalat un Codec care sa sustina accelerarea (de ex. Cyberlink 7).

    Sper ca s-a inteles
    Vizionare placuta!
    Last edited by blindman; 26th January 2009 at 09:52.

  15. #15
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    blindman nu vreau sa te contrazic la ce ai scris , numai ca legat de afirmatia ta "In plus, placile video nu trebuie sa fie "avioane" cu directx 20" , eu imi mentin ideea ca din potriva pl. video ar cam TREBUIE SA FIE COMPATIBILE HARDWARE CU DIRECTX 9 SAU 10 ( de ce oare exista inscriptionat la caracteristici pe cutia pl. video de generatie noua "HDTV" si nu era scrisa aceasta caracteristica si la modele de pl. video de directx 6,7 chiar 8 )
    a nu se intelege ca "teoretic" nu functioneaza cu pl. video mai vechi , dar necesita un sistem destul de puternic si in plus procesorul este folosit mult mai mult decat in cazul unei pl. video directx 9 sau 10 ( practic cam te lasi pagubas in a urmari un prg. hd cu acele pl. video de generatie mai veche )
    tot atat de adevarat ca in a viziona/urmari un prg. hd pe langa pl. video iti mai trebuie sa instalezi si un codec gen : cyberlink 7, 8 sau avc core ( depinde si de ce soft folosesti pt. a urmari/viziona prg. hd , unele merg cu cyberlink altele cu avc core )

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top