Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema reglare antena cu dual Lnb incorporat

    Buna la toti,

    Am cumparat de curand un pachet digital Total Tv din Serbia, cu tot echipamentul din dotare(antena aprox. 1m,dual lnb incorporat - 3 grade distanta intre ele, receiver Echolite si bineinteles cartela).Lnb 1 ar trebui sa fie directionat spre Eutelsat W2 - 16E - acolo unde se "afla" programele din pachetul Total Tv, iar lnb 2 spre hotbird 13E pentru a viziona programele FTA de pe acel satelit.Am chemat pe cineva sa-mi regleze antena, si aici incep problemele.Instalatorul mi-a spus ca pana acum nu a mai instalat antene cu 2 lnb-uri si ca el va regla antena pe Hotbird.El mi-a spus ca, conform aparatului, a reglat antena pe hotbird cu semnal maxim, dar pe receiver in pagina de selectare a semnalului imi pare pentru primul satelit eutelsat w2(banuiescm caci scrie Total tv1) :
    - putere semnal undeva la 85, dar calitate semnal 0,
    iar pentru cel de-al doilea satelit Hotbird aproximativ la fel.Rezultatul nu toate posturile tv se vad, si majoritatea celor care merg, o fac cu intreruperi.
    Ce imi sugerati sa fac? sa incerc manual sa misc putin antena si sa am televizorul langa antena ca sa vad ce se intampla?Cat de mult poate fi influentata calitatea semnalului de calitatea cablului coaxial(nu stiu sa spun cum se numeste, dar aparent cu putin litze, centralul la fel).
    Va multumesc anticipat,
    Boby

    P.S.: in prealabil am cautat pe forum dar nu am gasit solutia la intrebarile mele.

  2. #2
    superstar Expert
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nibiru
    Posts
    1,345
    Posts Thanks / Likes

    Default parere...

    Quote Originally Posted by boby_77 View Post
    Buna la toti,

    Am cumparat de curand un pachet digital Total Tv din Serbia, cu tot echipamentul din dotare(antena aprox. 1m,dual lnb incorporat - 3 grade distanta intre ele, receiver Echolite si bineinteles cartela).Lnb 1 ar trebui sa fie directionat spre Eutelsat W2 - 16E - acolo unde se "afla" programele din pachetul Total Tv, iar lnb 2 spre hotbird 13E pentru a viziona programele FTA de pe acel satelit.Am chemat pe cineva sa-mi regleze antena, si aici incep problemele.Instalatorul mi-a spus ca pana acum nu a mai instalat antene cu 2 lnb-uri si ca el va regla antena pe Hotbird.El mi-a spus ca, conform aparatului, a reglat antena pe hotbird cu semnal maxim, dar pe receiver in pagina de selectare a semnalului imi pare pentru primul satelit eutelsat w2(banuiescm caci scrie Total tv1) :
    - putere semnal undeva la 85, dar calitate semnal 0,
    iar pentru cel de-al doilea satelit Hotbird aproximativ la fel.Rezultatul nu toate posturile tv se vad, si majoritatea celor care merg, o fac cu intreruperi.
    Ce imi sugerati sa fac? sa incerc manual sa misc putin antena si sa am televizorul langa antena ca sa vad ce se intampla?Cat de mult poate fi influentata calitatea semnalului de calitatea cablului coaxial(nu stiu sa spun cum se numeste, dar aparent cu putin litze, centralul la fel).
    Va multumesc anticipat,
    Boby

    P.S.: in prealabil am cautat pe forum dar nu am gasit solutia la intrebarile mele.
    dual lnbul are disecq incorporat asa ca trebuiesc facute si setarile respective in receptor.indicat ar fi sa pui un lnb simplu pt a putea regla antena pe w2 si apoi dual lnbul il pui cu partea stinga in suport si dreapta libera si miscindu l incet in sus ar trebui sa ti intre hotbirdul.dar cel mai indicat ar fi sa apelezi la cineva care a mai pus o antena cu 2 lnburi.bafta

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bebelsat View Post
    dual lnbul are disecq incorporat asa ca trebuiesc facute si setarile respective in receptor.indicat ar fi sa pui un lnb simplu pt a putea regla antena pe w2 si apoi dual lnbul il pui cu partea stinga in suport si dreapta libera si miscindu l incet in sus ar trebui sa ti intre hotbirdul.dar cel mai indicat ar fi sa apelezi la cineva care a mai pus o antena cu 2 lnburi.bafta
    Poate nu folosesc eu cei mai buni termeni tehnici din domeniu, dar lnb-urile sunt incapsulate si nu pot sa pun partea stanga iar cea dreapta libera, pentru ca lnb-ul este strans cu un surub si nu poate fi miscat(poate ar trebuie o poza ca sa fie mai simplu).In receptor au fost facute setarile de rigoare pentru ca a fost testat si functiona in Serbia.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    crisana
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    lnb-ul tau tre sa fie cam asa :
    http://digitalsatelit.ro/shop/produc...roducts_id=140 , acesta are 3 grade intre capete si poate fi prins in suportul de lnb in doua feluri pe cele doua axe ale lnb-ului.
    Sau daca e altfel fa-ne o poza cu el.
    debian,vu uno, T90,2xdigi, tivusat,freesat.

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pune lnb-ul principal pe eutelsat 16 est si totul va fi ok . nu te apuca sa mesteresti la lnb-uri , cel mai probabil sunt reglate direct din fabrica.

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by krypo73 View Post
    lnb-ul tau tre sa fie cam asa :
    http://digitalsatelit.ro/shop/produc...roducts_id=140 , acesta are 3 grade intre capete si poate fi prins in suportul de lnb in doua feluri pe cele doua axe ale lnb-ului.
    Sau daca e altfel fa-ne o poza cu el.
    Ai dreptate, lnb-ul arata exact ca cel din link-trimis de catre tine.Am verificat din nou la rubrica "Selectati-va semnalul", cum stau lucrurile :
    - total tv 1 - putere semnal 84 si calitate in jur de 40, idem pentru lnb-ul nr 2; este clar ca mai trebuie reglata antena pentru ca nu se vad toate posturile si unele se vad cu intreruperi, si cred ca voi face in felul acesta: aduc un televizor cu receptor langa antena satelit, in asa fel incat sa pot vedea cum se schimba valorile puterea/calitatea semnalului, si misc usor din antena.Avand in vedere puterea si calitatea semnalului se poate deduce ca este nevoie de o miscare foarte fina, corect?Banuiesc ca nu puteti sa-mi spuneti directia in care ar trebui facuta miscare antenei, nu!?

    Va multumesc.
    Last edited by boby_77; 20th November 2008 at 10:40.

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Buna,
    Am rezolvat problema cu reglarea lnb-ului monobloc cu diferenta de 3 grade.
    Dar am o intrebare legat de receptor, pe el scrie in fata ECHOLITE, iar in spate scrie "by Coship", ce se inteleg de aici, ce fel de receptor am?

    Boby

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    Probabil cu NDS si probabil coship sau ceva sub licenta ...

    Da, se pare ca este vorba de NDS(scrie in fata powered by NDS) si este un echipament COSHIP.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top