Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default schimbare satelitii?


    Am un platinum lite pe nimiq si pe intelsat5 dar se pare ca nimiq1.3 va fi mort o vreme.
    am tot citit ca trebuie schimbati satelitii.cum se face? sau aveti alte coduri?
    merci!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    usa
    Posts
    366
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ricanu View Post
    Am un platinum lite pe nimiq si pe intelsat5 dar se pare ca nimiq1.3 va fi mort o vreme.
    am tot citit ca trebuie schimbati satelitii.cum se face? sau aveti alte coduri?
    merci!
    orienteaza dishu de bev pentru dn -echo 10+echo 7.

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default reorientare dish

    Quote Originally Posted by buburuza1 View Post
    orienteaza dishu de bev pentru dn -echo 10+echo 7.
    cum sa fac asta?Am inteles ca trebuie miscata pana iti apare numele satelitului in pagina de setari a antenei.Si mai sunt si vreo minus 10 grade pe afara ca daca ati putea sa ma ajutati sa dau mai repede de satelitii aia...
    merci

  4. #4
    Bătrn fără minte Expert
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Calare pe măgar
    Posts
    1,693
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ricanu View Post
    cum sa fac asta?Am inteles ca trebuie miscata pana iti apare numele satelitului in pagina de setari a antenei.Si mai sunt si vreo minus 10 grade pe afara ca daca ati putea sa ma ajutati sa dau mai repede de satelitii aia...
    merci
    nu iti apare nimic in setari numai cu un receiver original de dish apare pe ce sat esti cu astea coreene tu alegi satu si setingurile la lnb in menu si trebuie sa alegi un transporder in zona ta si o iei la nimereala din sat in sat e bine ca receiveru sa aiba keyle in el ca sa poti vedea imaginea si sa nu astepti dupa autorol 110 si 119 sint foarte aproape te poate pacali semnalu
    fara tuica fiarta cu zahar si piper nu il nimeresti

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cartof_prajit View Post
    nu iti apare nimic in setari numai cu un receiver original de dish apare pe ce sat esti cu astea coreene tu alegi satu si setingurile la lnb in menu si trebuie sa alegi un transporder in zona ta si o iei la nimereala din sat in sat e bine ca receiveru sa aiba keyle in el ca sa poti vedea imaginea si sa nu astepti dupa autorol 110 si 119 sint foarte aproape te poate pacali semnalu
    fara tuica fiarta cu zahar si piper nu il nimeresti

    Cartof, Viewsat-ul are chestia 'asta ' adica, identifica satelitu pe care il gasesti orientind antena (si nu e singurul dintre koreene).

    Ricanu, americanii sunt mai jos si mai la dreapta cind stai in spatele antenei. Daca mergi pe doua lnb-uri tb sa modifici si skew-ul (adica rotatia antenei) uite iti dau un sat calculator care poate te ajuta.

    http://satcalculator.freehostia.com/

    Bafta.

  6. #6
    Bătrn fără minte Expert
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Calare pe măgar
    Posts
    1,693
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by robotelul View Post
    Cartof, Viewsat-ul are chestia 'asta ' adica, identifica satelitu pe care il gasesti orientind antena (si nu e singurul dintre koreene).
    asa o fi cum zici tu dar eu acum o jumate de ora am mutat antenele si am gasit greu 129 daca nu eram pe transporderu 16 sau 17 nu il prindeam
    si am extreme

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default rotatia antenei

    Quote Originally Posted by robotelul View Post
    Cartof, Viewsat-ul are chestia 'asta ' adica, identifica satelitu pe care il gasesti orientind antena (si nu e singurul dintre koreene).

    Ricanu, americanii sunt mai jos si mai la dreapta cind stai in spatele antenei. Daca mergi pe doua lnb-uri tb sa modifici si skew-ul (adica rotatia antenei) uite iti dau un sat calculator care poate te ajuta.

    http://satcalculator.freehostia.com/

    Bafta.
    nu prea pricep cum trebuie rotita antena(skew-ul).Atata vreme cat LNB-urile mele stau pe un suport si sunt orientate spre centrul antenei, ce se modifica sau cum se pot modifica pozitia lor?
    Merci!

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    usa
    Posts
    366
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ricanu View Post
    nu prea pricep cum trebuie rotita antena(skew-ul).Atata vreme cat LNB-urile mele stau pe un suport si sunt orientate spre centrul antenei, ce se modifica sau cum se pot modifica pozitia lor?
    Merci!
    nu poti. misti antena sus , jos(skew-ul) sau stinga , dreapta.
    Last edited by buburuza1; 23rd November 2008 at 05:05.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default eco 110

    Quote Originally Posted by buburuza1 View Post
    nu poti. misti antena sus , jos(skew-ul) sau stinga , dreapta.
    Am miscat antena si mi-a aparut eco star 110 in dreapta sus si acum am imagine si totu-i fain. As avea o intrebare totusi: nu e nici o posibilitate sa prind macar TVR International?
    In orice caz merci pt informatii!

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    bb
    Posts
    178
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by buburuza1 View Post
    nu poti. misti antena sus , jos(skew-ul) sau stinga , dreapta.
    Sus -jos = elevatie
    stinga - dreapta = azimut
    in sensul acelor de ceasornic sau invers ( ca un volan) = skew.
    antenele cu dual LNB - bell 82+91 sau dish 110-119 au al 3-lea grad de miscare care se cheama skew.
    LNB-ul de romani se roteste pina la ora 19- tot skew se cheama.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    usa
    Posts
    366
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by annna View Post
    Sus -jos = elevatie
    stinga - dreapta = azimut
    in sensul acelor de ceasornic sau invers ( ca un volan) = skew.
    antenele cu dual LNB - bell 82+91 sau dish 110-119 au al 3-lea grad de miscare care se cheama skew.
    LNB-ul de romani se roteste pina la ora 19- tot skew se cheama.
    ai dreptate. numai ca pe doua din antenele mele nu am skew, de aceeiasi am incercat sa explic in felul acesta.gresala mea.

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [quote=buburuza1;623668] ai dreptate. numai ca pe doua din antenele mele nu am skew, de aceeiasi am incercat sa explic in felul acesta.gresala mea.[/quote
    Merci pt lamuriri, acum m-am prins si eu ca nu am posibilitatea sa rotesc antena(skew). Dar am totusi 2 LNB-uri legate pe acelasi suport si miscand eu antena am dat de eco 110 si mi-e frica s-o mai misc pt eco 119 ca poate stric si ce am.Dar revin cu aceeasi intrebare: vreo posibilitate pt TVR INT?

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sanatate oameni buni...

    incerc si eu de cateva zile sa mut antena de pe bev pe dn ..si nu reusesc sa gasesc echo 8.10 (110).
    am un pansat 3500sd cu antena dish 500 dual lnb.
    fac un factory reset ...aleg satelitu din lista eho 8.10/ku si dau de misc de antena..prinde el acolo un satelit cu semnal si quality de 85% ..zice lock ..ca si cum ala e satelitu pe care il caut..da cand ii dau sa scaneze... e tot unu de alu bev cu fo 200 de posturi cu ceva postur vuhd.
    poa are careva din voi pansat si poa sa ma ajute..
    pen cei care vor posturi romanesti (mai ales cei care au parintii/socri pe aici)..incercati http://www.cool-tv.net/


    numa bine

  14. #14
    Bătrn fără minte Expert
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Calare pe măgar
    Posts
    1,693
    Posts Thanks / Likes

    Default

    de care lnb ai dual legasy sau pro ?
    cum stai cu fata la antena pui caciula pe lnb-u din partea dreapta ca sa nu intre semnal in el adica de la est bagi cablu in ala de la west [stinga] fara diseq vezi ca daca ai lnb pro ala are diseq sw21 build in si nu stiu cum se regleaza setu in meniu daca ai fara pro atunci alegi in meniu 11250 la standard lnb vezi in lyngsat.com care transporder are semnal in zona ta
    daca nu te descurci pune un lnb normal in locu lui ala din stinga cum stai cu fata la antena si alege 110 in meniu 119 intra automat daca prinzi 110
    119 e in dreapta

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    40
    Posts Thanks / Likes

    Default


    cu tot respectu
    nimeni n-a sugerat sa-ti ajustezi elevatia(jos-sus) !...este diferenta de vreo opt grade ...uite un link http://www.kusat.com/gofta.php?path=/install/look.php ....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top