Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27
  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default problema TP sky uk

    DM800
    Este vorba despre 11798 (tp5) de pe astra 2a. Il scaneaza, gaseste canalele respective, semnal foarte ok (8.60-8,80dB), ber 0 numai ca "rupe" semnalul, face probleme din cand in cand, ca si cum n`ar avea semnal util. Are si momente cad merge minute in sir dar foarte rar. Exclus din cauza decodarii, celelalte merg ok (gen discovery HD). Cineva poate testa daca este bug la tuner/gemini va rog?
    multzam fain
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    le: si 12324v face la fel...vad ca cel orizontal acum face mai rar, chiar nimeni nu poate testa? semnalul pe 12324 e de 10.40 dB.....chiar nu vad unde e problema
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by freeloader View Post
    le: si 12324v face la fel...vad ca cel orizontal acum face mai rar, chiar nimeni nu poate testa? semnalul pe 12324 e de 10.40 dB.....chiar nu vad unde e problema
    dm 800 buc 1,9 al 12324 snr 21% ; 12560 snr 14%

    fara probleme

    deci daca pe 12560 nu ai deloc semnal cam trebe upgrade la diametru

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    semnalul nu are erori (cel putin asa arata skin-ul la BER), unde e problema de semnal ca sincer n`o vad
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    26.12°E / 44.42°N
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by freeloader View Post
    DM800
    Este vorba despre 11798 (tp5) de pe astra 2a. Il scaneaza, gaseste canalele respective, semnal foarte ok (8.60-8,80dB), ber 0 numai ca "rupe" semnalul, face probleme din cand in cand, ca si cum n`ar avea semnal util. Are si momente cad merge minute in sir dar foarte rar. Exclus din cauza decodarii, celelalte merg ok (gen discovery HD). Cineva poate testa daca este bug la tuner/gemini va rog?
    multzam fain
    o problema cu o descriere apropiata a aparut concomitent cu secondstage #62
    incearca cu o imagine mai veche, de exemplu gemini 3.7 daca nu gresesc, si probeaza daca difera afisarea imaginii
    pentru moment este pretul platit pentru un tuner mai rece

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by imeDB View Post
    o problema cu o descriere apropiata a aparut concomitent cu secondstage #62
    incearca cu o imagine mai veche, de exemplu gemini 3.7 daca nu gresesc, si probeaza daca difera afisarea imaginii
    pentru moment este pretul platit pentru un tuner mai rece
    hmmm...multzam de info...astept gemini 390 cica e pe vine
    btw, ce e secondstage #62?
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    26.12°E / 44.42°N
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    secondstage este bootloader-ul, adica o secventa software ce se ocupa de initializarea sistemului de operare, similar bios-ului ce se ocupa cu partea hardware

    si o definitie de pe net:
    "A small program that loads the operating system into the computer’s memory when the system is booted and also starts the operating system."

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multzam....so..waiting for gemini 3.90 or maybe..4.00
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Bucuresti
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,

    Urmaresc forumul de ceva vreme si m-a ajutat sa iau deciziile bune pentru trecerea la HD. Multumesc.

    Am si eu aceeasi problema si se pare acelasi setup.
    Se poate face ceva pentru a scapa de problemele semnalate la receptia canalelor HD de pe 11798H si 12324V? Semnalul pare OK comparat cu alte TP care merg f bine.
    E de la box?
    PF 1.5 Al, Invacom 0.3, DM800, 50e-30w

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Mr. Wolf View Post
    Salut,

    Urmaresc forumul de ceva vreme si m-a ajutat sa iau deciziile bune pentru trecerea la HD. Multumesc.

    Am si eu aceeasi problema si se pare acelasi setup.
    Se poate face ceva pentru a scapa de problemele semnalate la receptia canalelor HD de pe 11798H si 12324V? Semnalul pare OK comparat cu alte TP care merg f bine.
    E de la box?
    am mai spus o o data, la mine am semnal 8-10 db, si nu rupe deloc

    dm800, gemeni 4.0 folosesc. nu am importat scan uri, am scanat manual toate hd.
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Bucuresti
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, confirm. O scanare manuala cu 11799H si SR 29498 a imbunatatit mult situatia. Cel putin la mine asa merge cel mai bine cu setupul din semnatura si gemini 4.1.
    O sa ma apuc sa le "tunez" si pe celelalte cu probleme.
    Multumesc.
    PF 1.5 Al, Invacom 0.3, DM800, 50e-30w

  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se poate sa ai tu un alt rev la tuner, eu, si multi altii, am semnalat fix aceeasi problema care e clar o sensibilitate a tunerului pe plaja aia de frecventa. Eu am schimbat si lnb-ul, si degeaba, the same. Anyways, nothing really interesting on that tp
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  13. #13
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by freeloader View Post
    Se poate sa ai tu un alt rev la tuner, eu, si multi altii, am semnalat fix aceeasi problema care e clar o sensibilitate a tunerului pe plaja aia de frecventa. Eu am schimbat si lnb-ul, si degeaba, the same. Anyways, nothing really interesting on that tp
    Aseara am vazut super meci, Liverpool-Arsenal.

    Putinele meciuri la care nu schimb postul.. nu a facut nici cel mai mic freez
    semnal 8db, pe sky sport hd1 uk.
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ma repet, ai un alt tuner (alta revizie)
    eu pe tp-ul respectiv am 9-10 db, si a facut pb asta cu toate imaginile incercate (acum newnigma 2.4)
    de scanat manual nu se pune pb ptr ca n-am fol niciodata settings-uri, mi le-am facut eu
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  15. #15
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Bucuresti
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nici la mine nu e o problema de semnal. Tot 9-10db am. Problema se pare ca este variatia lui excesiva. De ex intre 9.7 si 11.7db la interval de 1-2 sec. in loc sa stea pe o valoare si sa varieze +- 0.2 db max ca la restul TP-urilor.
    O scanare manuala si jonglarea cu frecv imbunatateste numai situatia.

    Am mai observat insa o chestie. Daca tunerul este "rece" adica primele 5-10 minute dupa pornire, la mine cel putin, se pare ca nu mai exista aceste probleme. Eu am ceva racire cu un ventilator dar nu cred ca e prea eficienta.
    Cineva care are aceeasi problema poate confirma?

    @mark21
    Ai cumva o racire suplimentara la box? Daca nu ar fi interesant ce rev de tuner ai si poate ca putem sa incercam o schimbare pe garantie.
    PF 1.5 Al, Invacom 0.3, DM800, 50e-30w

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top