Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme receptie sateliti cu o antena Dolce se un motor HH Motek

    Va salut.
    Curios cum sunt sa mai vad si altceva decat Hellas 2, pe care zic eu ca-l receptionez in intregime multumita DM500-ului, mi-am luat un motor HH Motek 2100, pe care am montat antena, insa in afara de Hellas, alceva nu prin nici macar la 70 SNR. Am pus Elevatia pe motor la 46* iar pe antena pe la 23.3 cam cum imi dadeau calculele, iar unghiul azimuth pe motor la -14,3. Am incercat si cu GOTO XX cu coordonatele antenei (locatiei mele - Buc) 44.42 N cu 26.01 E si tot nimic. La LNB nu am umblat, stiu ca are si el un unghi de polarizare de 11* sau ceva de genu, sa fie de la el ?

    Astept sfaturi.

    As vrea sa invat sa-l montez sa-mi fie mai usor cand l-oi urca sus pe bloc sa vad si Astra / Hobird si altele

    PS. Motorul e inspre Est si de acolo am mutat din motor spre SUD (pe motor imi arata -14.3) ca sa prin Hellasul.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce satelit ai pus la punctul 0?
    SHALOM

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Romania
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Arrow

    Sfatul meu e sa renunti la ideea de a folosi antena de la dolce in sistem motorizt,partea proasta la antenele care se dau la Dolce e ca au probleme de focalizare.Eu am mai multe antene fixe cu mai multe lnb-uri fiecare(sistem multifeed)+1 ant circulara 1,85 pozitionata pe astra 19,printre care si o antena de Dolce careia am vrut sa-i mai adaug 1 lnb pt turksat,nu am gasit nici-un focar secundar,am incercat si alte combinatii cu antena fixata pe alti sateliti,nu am gasit nicaieri focar secundar la aceasta antena,de tinut cont ca pe o antena similara cu cea de dolce se pot pune 3-4 lnb in mod normal.Deci in concluzie e un model de antena mica cu performante scazute si care cel putin eu nu am reusit sa-i gasesc si alte focare.
    Decat sa te chinui cu antena de dolce,i-ati o circulara de 1-1,2 care te va satisface suficient+1 lnb cu flansa

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Romania
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by spaniolul View Post
    Iar te balbaii,nu poti prinde 39E-42E cu multifeed pe un offset de 0,65cm,merge pe unul de 1,10 de 1,20- etc dar.....numai cu lnb ALPS sau lnb monobloc cu distanta intre capete de 3 grade!
    Nu te supara dar orice ai spune legat de problema asta cu multifeed pe 65cm,i-ti spun ca merge,testat pe antena de focus care are aceeasi marime-problema e de la ligheanul de la dolce,nu are focare secundare.
    Experimentul pe antena dolce l-am efectuat cu lnb-uri Alps.
    Eu nu am vrut decat sa spun ca antena de dolce nu stie multifeed avand in vedere ca ar fi antena offset-zicese .
    Numai bine la toti.

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mai teleormanene[si eu m-am nascut acolo]de cind ai aflat ca o antena offset nu are focare secundare? ce fizica -e alta la dolce? sau cum ?terminati cu aberatiile!
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    crisana
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    Ce satelit ai pus la punctul 0?
    ai pus intrebarea potrivita, dar vad ca nu a raspuns, acolo poate fi problema, sau la verticalitatea suportului pe care e prins motorul.
    debian,vu uno, T90,2xdigi, tivusat,freesat.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe 0 pusesem si Hellas-ul si cel de pe 40* E. (pe rand - nu mi-a mers in nici un fel)
    Pe 0 inteleg pozitia 0 a motorului? El acum pe Hellas e inclinat la - 14.3 *
    Si maine verific cu polobocul si suportul.
    Last edited by CezaricaGSM; 18th November 2008 at 00:38.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe 0 se pune satelitul care se afla exact la sud de pozitia ta, in cazul Bucuresti: Badr 26 Est. Incearca asa.
    SHALOM

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am pus si nu mai vad nimic, nici Hellasat. Suportul ne este perfect vertical, insa pozitionat cat de cat spre hellas, il prind, de acolo un pic spre est sau vest semnalul la SNR scade sub 60, pe Hellasat fiind 90, de parca ar fi LNB-ul doar pentru 39*. Am pus si 0 pe 26* si nu tiuie nici satfindul deloc pana la 39* sau dupa. Se poate filtra LNB-ul doar pentru un satelit
    Ma mai chinui cu el, dar parca da peste cap legile "fizicii".

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aduci motorul in pozitia 0. Apoi, cu receptorul pus pe un canal de pe Badr rotesti de antena (tot ansamblul) pina fix la sud - ar fi buna o busola; cind se vede imagine fixezi antena.
    Pozitia verticala a suportului de antena este esentiala.
    SHALOM

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    crisana
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    faci cum ti-a zis isr2002, duci motorul la pozitia 0, pe satelitul spus mai sus, introduci in receptor o frecventa cu sr. mare de ex.11823 V, sr. 27500, si muti usor antena stinga dreapta daca nu intra nimic, trebuie lucrat si din elevatie. Daca elevatia antenei ti-a ramas aceeasi ca pe satelitul hellas asa cum arata imaginea de aici 37.26
    http://www.satlex.ro/ro/azel_calc-pa...w=75&diam_h=80
    atunci ea la punctul 0(care la tine e satelitul Badr 4/6) e ca si aici adica 38.86
    http://www.satlex.ro/ro/azel_calc-pa...w=75&diam_h=80

    Nu uita la punctul 0 inclinatia lnb este 0.
    Daca suportul este perfect vertical, pozitia motorului la 0, si ai imagine pe una din frecv de pe satelitul badr(pozitie in care lnb-ul are inclinatie 0), atunci o sa prinzi toti satelitii din zona ta vizibila.
    Dupa ce prinzi ceva semnal pe badr reglezi sa ai semnal maxim pe acest satelit.
    Succes
    Last edited by krypo73; 18th November 2008 at 18:20.
    debian,vu uno, T90,2xdigi, tivusat,freesat.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Resita
    Posts
    239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by johnny29 View Post
    Nu te supara dar orice ai spune legat de problema asta cu multifeed pe 65cm,i-ti spun ca merge,testat pe antena de focus care are aceeasi marime-problema e de la ligheanul de la dolce,nu are focare secundare.
    Experimentul pe antena dolce l-am efectuat cu lnb-uri Alps.
    Eu nu am vrut decat sa spun ca antena de dolce nu stie multifeed avand in vedere ca ar fi antena offset-zicese .
    Numai bine la toti.
    Eu am o antena de la dolce si pe ea am pus 13e,16e,19e cu un lnb normal in centru si 2 Alps pe laterala.Se prind toti trei satelitii fara probleme.
    Resita,DM500s + HH Strong 2100 + offset 0.9 m

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este setata acum cu 0 pe sud sau 26* si imi gaseste perfect Hellasul (SNR 93 pe unele posturi) dar est si vest in apropiere, nimic. Am imprumutat si alt LNB, vedem maine ce iese.

  14. #14
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by CezaricaGSM View Post
    Este setata acum cu 0 pe sud sau 26* si imi gaseste perfect Hellasul (SNR 93 pe unele posturi) dar est si vest in apropiere, nimic. Am imprumutat si alt LNB, vedem maine ce iese.
    Indreapta suportul (sau chiar,schimba-l),si ai sa vezi ca totul va merge snur la reglaje.Altfel te muncesti inutil,si tot nu vei avea rezultate bune.
    Suportul trebuie sa fie perfect vertical.Ai reglat bine pe SUD,restul vor merge fara sa mai ai mult de reglat,eventual mici ajustari pe partea unde vrei sa ai receptia cea mai buna,est sau vest.
    .

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Momentan am renuntat la idee . Nu am reusit nici sa indrept suportul, am schimbat si LNB-ul si la fel. Astept sa-mi iau un Triax TDS 88 si pun motorul pe el si hopa cu ele pe bloc, ca asa nu fac nimic.
    Last edited by CezaricaGSM; 19th November 2008 at 19:15.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top