Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Bagator de seama Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Prin zona
    Posts
    2,938
    Posts Thanks / Likes

    Default Pt tehnic Digi - subtitrare DVB

    ...daca citeste cineva:

    S-ar putea implementa in soft-ul receptoarelor optiunea de a alege la ce nivel sa apara subtitrarea pe ecran? Daca tot nu transmiteti 16:9 (ma refer la canalele care transmit in acest format), macar sa putem da pe "zoom" si sa vedem si subtitrarea.

  2. #2
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Wallis And Futuna Islands
    Posts
    2,234
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu iti incadreaza Tv-ul bine imaginea?

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu de incadrat, cred ca alta e problema. Foarte multe emisiuni sint transmise cu banda neagra sus-jos. Subtitlurile sint puse de Digi (si nu numai) pe aceasta banda. Televizoarele 16:9, (cel putin al meu asa face) daca sint pe modul "AUTO" si banuiesc ca asa il tin majoritatea utilizatorilor, largesc imaginea sus/jos astfel ca imaginea 4:3 sa aiba cit mai putin de suferit pe ecranul 16:9 nativ. Asa ca benzile negre dispar si odata cu ele si subtitlul- sau o parte din el.
    SHALOM

  4. #4
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Wallis And Futuna Islands
    Posts
    2,234
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu cel putin ma uit pe 16:9, dat fiind faptul ca tv-ul meu nu largeste decat foarte putin imaginea si astfel nu ma deranjeaza. Un lucru ma deranjeaza in schimb, nu stiu de ce, aleatoriu cand schimb intre canale imi sare automat pe modul "Panorama" si tot trebuie sa-l readuc in 16:9 manual.De regula face cand schimb pe programele Sky it si uk, sau pur si simplu intre provideri.

  5. #5
    Bagator de seama Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Prin zona
    Posts
    2,938
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    Nu de incadrat, cred ca alta e problema. Foarte multe emisiuni sint transmise cu banda neagra sus-jos. Subtitlurile sint puse de Digi (si nu numai) pe aceasta banda. Televizoarele 16:9, (cel putin al meu asa face) daca sint pe modul "AUTO" si banuiesc ca asa il tin majoritatea utilizatorilor, largesc imaginea sus/jos astfel ca imaginea 4:3 sa aiba cit mai putin de suferit pe ecranul 16:9 nativ. Asa ca benzile negre dispar si odata cu ele si subtitlul- sau o parte din el.
    Da, asta e problema.

  6. #6
    Maul, Darth Maul Teacher
    Join Date
    May 2006
    Posts
    212
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Foarte putine sunt canalele care emit 16:9 si nici unul romanesc AFAIK. Dupa parerea mea, mutarea subtitrarii pe ecran nu prea e o solutie (cum ai vrea de ex. sa introduci noua pozitie de referinta pe ecran?; o sa vrei sa ti-o si salveze etc.).
    Solutia corecta ar fi sa muti in 16:9 din receptor si atunci subtitrarea DVB ar trebui sa se afiseze corect.

  7. #7
    Bagator de seama Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Prin zona
    Posts
    2,938
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mtest View Post
    Foarte putine sunt canalele care emit 16:9 si nici unul romanesc AFAIK. Dupa parerea mea, mutarea subtitrarii pe ecran nu prea e o solutie (cum ai vrea de ex. sa introduci noua pozitie de referinta pe ecran?; o sa vrei sa ti-o si salveze etc.).
    Solutia corecta ar fi sa muti in 16:9 din receptor si atunci subtitrarea DVB ar trebui sa se afiseze corect.
    Degeaba muti pe 16:9 din receptor, subtitrarea ramane pe banda neagra, adica sub ecran. Asta e...

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    1,180
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca are subtitrare dvb atunci e ok. Problema este ca majoritatea au subtitrarea deja in imagine.

    Subtitrare dvb nu au decat cele care sunt localizate ptr mai multe tari. de ex HBO Comedy, Cinemax (fara HBO Romania), discovery-urile (fara Discovery RO) si TV1000. adica alea la care selectezi subtitrarea din receptor.

    v

  9. #9
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Wallis And Futuna Islands
    Posts
    2,234
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu daca-l pun pe 16:9 pe programe care transmit in 4:3, nu-mi apare banda neagra, voi nu o puteti dezactiva?
    cateva capturi ca si exemplu unde a fost film in momentul fotografierii :






  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu ai inteles. E vorba de emisiunile unde scrisul (sau o parte din el) e pe banda neagra.
    Apoi, daca dai 16:9 la o emisiune transmisa 4:3 se vede ca dracu. Cel mai bine e pe AUTO.
    SHALOM

  11. #11
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Wallis And Futuna Islands
    Posts
    2,234
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Capturile sunt facute cu tv-ul setat fortat pe 16:9, dupa cum vedeti imaginea nu este "distorsionata".

  12. #12
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Wallis And Futuna Islands
    Posts
    2,234
    Posts Thanks / Likes

    Default

    captura de pe HBO azi:






  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tocmai ca este. Asa se vede dar eu asta numesc o imagine nefireasca.
    SHALOM

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Timișoara
    Posts
    276
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru cei cu Samsung dacă puneți pe zoom large se vede corect.
    Nu merge să reglaţi din receptor, cel puţin la Kathy, ci din tv.
    SS2 prima iubire,
    Kathy a doua iubire + parabolă 1,4 cu motor + Samsung 40M8
    Mai nou UPC cablu digital maxim + 11 HD
    http://www.amway.ro/

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    131
    Posts Thanks / Likes

    Default Subtit.digifilm

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    Tocmai ca este. Asa se vede dar eu asta numesc o imagine nefireasca.
    Ok, dar observ ca in momentul de fata pe digifilm2 merge subtitrarea iar pe digi film1(The bucket list) nu merge.

    E tot de la digi sau este de la mine?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top