Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: ajutor DM800

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    395
    Posts Thanks / Likes

    Default ajutor DM800

    buna ziua ,

    ca un pasionat de sateliti am cumparat si eu acum 2 saptamani un dm800 .
    m-am chinuit cu el vreo 4 zile si nu i-am dat de capat la setarile ptr motor ! am citit tot de pe forum si cu ajutorul vostru am facut tot felul de setari si nimic ! l-am schimbat cu altul , iar acum am aceeasi problema ! nu vrea sa mearga pe OPTICUM 2800 ,sub nici o forma ! problema e ca nu trimite tensiune la motor ! am pus satfinderul la iesirea din tunner sa vad daca pleca tensiune spre motor , dar nimic ! am verificat si motorul , tensiune nu are pe el !
    urmatoarea idee a fost sa il pun in loop , la alegere cu un dm7020 sau un dm500 , care functioneaza cu acelasi motor ! dupa cateva zile afumate bine cu nervi si tutun , am vazut si imagine pe dm800 ! dar numai in loop , semnalul fiind acela de pe 7020 care e conectat pe opticum (respectiv peste 80-82% - pana la 99%), calitate si imagine fara probleme !
    va rog daca aveti vreo idee sa o expuneti aici ! nu stiu ce sa-i mai fac , al 2 lea dm800 si cu acceasi problema nu prea se poate ! de la motor pana in casa am 35m cablu de buna calitate si mufe sertizate !
    in loop nu functioneaza decat cu dm7020 pornit ! problema e ca telecomenzile sunt la fel si trebuie sa stau la 10 cm de dm800 sa ii dau o schimbare de canal !

    multumesc si astept o parere !

    LA MULTI ANI , celor ce poarta numele sfintilor arhangheli MIHAIL si GAVRIL !

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    395
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu are nimeni nici o solutie ?

  3. #3
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ti-am mai zis si ieri . sunt probleme la tuner . nu alimenteaza lnb-ul . cand il pui in lup cu alt receptor , lnb-ul este alimentat de acesta. solutia este inlocuirea tuner-ului ....

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    395
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armand25 View Post
    ti-am mai zis si ieri . sunt probleme la tuner . nu alimenteaza lnb-ul . cand il pui in lup cu alt receptor , lnb-ul este alimentat de acesta. solutia este inlocuirea tuner-ului ....
    acum nu stiu ce sa zic ! ma gandesc ca 2 receptoare cu aceeasi problema ! am verificat legaturile de la motor , nu este nici o problema ! acelasi motor functioneaza , pe dm7020 de 6 luni fara nici o problema !

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    395
    Posts Thanks / Likes

    Default

    l-am incercat , pe un singur satelit ! pe antena fixa am si un lnb twin . acelasi rezultat ! nu imi trimite curent spre LNB !

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai tuner din ästa cu condensator pe el ?



  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    395
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu are condensatorul ala !

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ambasadorul View Post
    nu are condensatorul ala !
    comic ar trebui sa mearga daca nu ai cu condensator sti ce sa mai faci sa te uiti in slotul de pe placa de baza unde se introduce tunerul sa vezi daca contactele din interior sunt ok si anume daca sunt pe scurt sau daca nu face contact cu tunerul trebuie sa ai un aparat de masura sa testezi

    baftä...

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    395
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dongle View Post
    comic ar trebui sa mearga daca nu ai cu condensator sti ce sa mai faci sa te uiti in slotul de pe placa de baza unde se introduce tunerul sa vezi daca contactele din interior sunt ok si anume daca sunt pe scurt sau daca nu face contact cu tunerul trebuie sa ai un aparat de masura sa testezi

    baftä...
    multumesc ! am controlat pinii din slotul de tunner , sunt OK !

    uite aici : http://forum.paytv.ro/showthread.php?t=67527 . la postul 27 ai niste foto ! la poza 4 arata config motor ptr coordonate !
    mie nu imi apar decat primele 4 optiuni ! celelalte nu au existat , nici la primul receiver si nici acum !

    poti sa imi spui ceva despre asta !

    am pus toate imaginile posibile ! am pus si ultima versiune de firmware in flash ! dar tot nu imi apar celelalte 3 optiuni de motor !

    multumesc inca odata !

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai facut update la second bootloader numarul 67 ?
    este primul de sus

    dupa ce il introduci in flash sa downloadezi al 2 lea rind cu ce mai nouä revizie originalä

    http://dreamboxupdate.com/opendreamb.../dm800/images/

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    395
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sigur ! am pus in flash ultimul bootloader din 25.10. 2008 ! si alte imagini si aproape toate pe usb !

    dar nimic ! ma bucur si eu de HD in loop cu 7020 ! atat !

  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ambasadorul View Post
    sigur ! am pus in flash ultimul bootloader din 25.10. 2008 ! si alte imagini si aproape toate pe usb !

    dar nimic ! ma bucur si eu de HD in loop cu 7020 ! atat !
    te ai uitat daca ai ceva surub in scurt sub placa de bazä ?(trebuie desfacut placa)

    ps:atentie sa scoti toate cablurile(usb stick,cablu retea,cablu serial) in afarä de curent si de satelit sa vezi daca asa merge ...

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    395
    Posts Thanks / Likes

    Default

    parca nu m-as baga sa scot si placa de baza ! stii ca sunt niste suruburi foarte pacatoase si gaurile de asemeni , si scoase de 2 ori cred ca inapoi nu se mai pot pune ! ma gandesc poate mi-l schimba iar !

    sunt cam disperat , dar poate imi revin ! am scris si la dream-multimedia sa vad si parerea lor !

  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ambasadorul View Post
    parca nu m-as baga sa scot si placa de baza ! stii ca sunt niste suruburi foarte pacatoase si gaurile de asemeni , si scoase de 2 ori cred ca inapoi nu se mai pot pune ! ma gandesc poate mi-l schimba iar !

    sunt cam disperat , dar poate imi revin ! am scris si la dream-multimedia sa vad si parerea lor !
    suruburile merg beton numa ca iti trebuie o surubeltitä buna... de unde esti am eu un tuner de DB 800

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Default configurare tuner

    man,
    problema e foarte simpla!
    configureaza corect tunerul si va merge fara probleme.
    daca nu te descurci da-mi un p.m. si iti voi explica
    Nimeni nu te poate insela, te inseli tu asupra celorlalti.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top