Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: Trafic CCcam

  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    RO, EU
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Default Trafic CCcam

    Salut!

    M-ar interesa sa aflu cum pot vedea ce trafic face CCcam ? Nu ma intereseaza pentru fiecare peer in parte, ci asa, in general, per global. Nu ma intereseaza acum nici o valoare exacta, cu 4 zecimale

    Am auzit ca CCcam face un trafic foarte mare. Si as vrea sa stiu cam care ar fi traficul asta.

    Si inca o intrebare... poate pare stupida, dar ma cam "apasa" chestia asta: este chiar in halul asta de mare traficul CCcam (sau ma rog... viteza cu care se face traficul asta) incat sa afecteze viteza de download sau upload a providerului de Internet (ISP) pe calculator ? In cazul meu RDS Fiberlink. (Calculatorul si DM-500S-ul sunt legate la un router si se "imparte" conexiunea intre cele doua aparate). Poate ajuta si asta: numarul de peers: 25.


    Multumesc,

    BAV

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am clicknet 4M si cccam cu 70 peeri + inca 3 pc in retea.Nu afecteaza deloc downloadul nici de pe RShare sau Megaupload si nici de pe torente.
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Romania
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pentru a vedea traficul in linux folosesti iptraf (sudo apt-get install iptraf)
    in timp ce decodeaza NDS eu am 10-15kbits/s in ambele parti, adica linie + emubox

    de la emubox plugin la ccam (adica pe windows), eu am DL 0.7kB/s si UL 1.5 - 2.5 kB/s

    deci nu prea e trafic, mai ales daca ai RDS

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by BAV View Post
    Salut!

    M-ar interesa sa aflu cum pot vedea ce trafic face CCcam ? Nu ma intereseaza pentru fiecare peer in parte, ci asa, in general, per global. Nu ma intereseaza acum nici o valoare exacta, cu 4 zecimale

    Am auzit ca CCcam face un trafic foarte mare. Si as vrea sa stiu cam care ar fi traficul asta.

    Si inca o intrebare... poate pare stupida, dar ma cam "apasa" chestia asta: este chiar in halul asta de mare traficul CCcam (sau ma rog... viteza cu care se face traficul asta) incat sa afecteze viteza de download sau upload a providerului de Internet (ISP) pe calculator ? In cazul meu RDS Fiberlink. (Calculatorul si DM-500S-ul sunt legate la un router si se "imparte" conexiunea intre cele doua aparate). Poate ajuta si asta: numarul de peers: 25.


    Multumesc,

    BAV
    verifica din telnet tasteaza ,,ifconfig ,, dupa ce intri in dream ...succes
    Dreambox_82

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    un pic mai exact:
    se face un script cu urmatorul continut:
    Code:
    ifconfig
    sleep 600
    ifconfig
    Se ruleaza scriptul din telnet si se compara traficul RX si TX de la cele 2 ifconfig.
    Evident la sleep cu cat se trece o valoare mai mare, cu atat rezultatul va fi mai exact si in timpul testului nu se va face nimic care ar putea genera trafic suplimentar.
    Eu zic ca pentru sharing traficul maxim nu ar trebui sa depaseasca cativa zeci de kB/s.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ok deci testat de mine , am dat 60 de secunde up si enter la ifconfig:P)
    diferenta de 1 mega deci e 1 mb/min

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sinangel View Post
    ok deci testat de mine , am dat 60 de secunde up si enter la ifconfig:P)
    diferenta de 1 mega deci e 1 mb/min
    asa, acum unde sunt cei care au sarit cu gura cand am spus ca o linie bunicica face trafic in jur de 1 giga / zi. ?!

    acelasi titlu avea si celalalt topic, dar nimeni nu a ascultat ce am avut de spus..

    http://forum.paytv.ro/showthread.php...rafic+aberatie
    citez din post..
    Quote Originally Posted by tdani View Post
    O aberatie. Poate daca faci streaming direct .

  8. #8
    Mgar de marc Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am up + down 0,7 mb/min
    adevrul este inventia unui mincinos

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hidric View Post
    eu am up + down 0,7 mb/min
    * 1440min. =~ 1gb. cum spuneam si in topicul deschis de tine..

  10. #10
    Mgar de marc Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zaiclopz View Post
    * 1440min. =~ 1gb. cum spuneam si in topicul deschis de tine..
    yeap
    am zis eu c nu te cred ?
    cam asa evaluasem si eu in ultimul timp
    adevrul este inventia unui mincinos

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hidric View Post
    yeap
    am zis eu c nu te cred ?
    cam asa evaluasem si eu in ultimul timp
    neee.. altii ma criticau!
    ca "poate" daca fac streaming!
    ei da.. ce e drept, la un streaming de cacao de 1024kbps video+audio.. iesi exact in 11 giga/24h, dar fie..

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    RO, EU
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut!

    Multumesc tuturor celor care au raspuns la intrebarea mea!

    Quote Originally Posted by bbox View Post
    un pic mai exact:
    se face un script cu urmatorul continut:
    Code:
    ifconfig
    sleep 600
    ifconfig
    Se ruleaza scriptul din telnet si se compara traficul RX si TX de la cele 2 ifconfig.
    Evident la sleep cu cat se trece o valoare mai mare, cu atat rezultatul va fi mai exact si in timpul testului nu se va face nimic care ar putea genera trafic suplimentar.
    Eu zic ca pentru sharing traficul maxim nu ar trebui sa depaseasca cativa zeci de kB/s.
    Imi poti spune mai exact te rog cum se face scriptul asta ? Nu prea ma stiu in Linux :P Cumva trebuie sa scrii intr-un fisier comenzile respective si sa il salvezi cu extensia .sh (sa zicem trafic.sh) si sa il executi ?

    Code:
    ./trafic.sh
    Multumesc,

    BAV

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    RO, EU
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, asa am facut si a mers!

    Mai trebuia setata permisiune 777 la fisier doar

    Compararea datelor de la RX, TX se face scazand din valoarea mai mare pe cea mai mica (valoarea in MiB) iar rezultatul e traficul facut de CCcam in timpul (in secunde) pus la sleep, nu ?

    Daca e asa, la 1 minut am avut trafic de exact 1 MiB. Acum am lasat la 600 de secunde


    BAV


    Edited later: inca ceva... la ifconfig apar doua... hmmm... chestii eth0 si lo. Eu am facut aici referire la datele de la eth0, pentru ca la lo ramane constant RX, TX. E OK asa ?

    Edited si mai later: ce ciudat... la 10 minute am avut doar 2,5 MiB trafic atat la TX cat si la RX. Ori nu am vazut eu bine traficul atunci la 1 minut, ori nu stiu ce am facut... oi fi scazut gresit

  14. #14
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bbox View Post
    un pic mai exact:
    se face un script cu urmatorul continut:
    Code:
    ifconfig
    sleep 600
    ifconfig
    Se ruleaza scriptul din telnet si se compara traficul RX si TX de la cele 2 ifconfig.
    Evident la sleep cu cat se trece o valoare mai mare, cu atat rezultatul va fi mai exact si in timpul testului nu se va face nimic care ar putea genera trafic suplimentar.
    Eu zic ca pentru sharing traficul maxim nu ar trebui sa depaseasca cativa zeci de kB/s.
    Dar un program care sa arate traficul pe peeri in afara de telnet
    nu este? Spun asta pentru ca nu ma intereseaza traficul caci netul e nelimitat pot sa faca trafic cat vor dar sant unii care li sa dus cardul si de aia vreau sa vad cu vre-un program care sa-mi arate traficul exagerat.Deja vad ca imaginea face macroblocuri si asta pe programele romanesti si nu cele nds.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    413
    Posts Thanks / Likes

    Default

    gelu_dh ... nu-mi da idei.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top