Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania-Tomis
    Posts
    699
    Posts Thanks / Likes

    Default setari optime si automate

    Salut,am avut si am ocazia sa folosesc un aparat foto digital SONY DSLR-A350.Are 14.2 Mpixeli.Are obiectiv demontabil ) pe care scrie DT3.5-5.6/18-70 0.38m/1.3ft MACRO .A fost cumparat de seful meu care nu are habar cu ce se mananca fotografia ,dar a vrut sa aibe ceva bun si de unde l-a cumparat i l-au dat pe acesta.
    Problema: L-am avut in concediu si am facut o multime de poze cu el.nu m-am bagat la setari sa nu-mi prind urechile.Credeam ca este pe setari automate.pozele facute le vedeam pe displayul aparatului. deoarece displayul fiind mic pozele facute se vedeau ca si normale, toate bune pana am descarcat pozele in calculator.si ce sa vad,pozele facute cu Canon IXUS ul meu de 6 Mp se vad mult mai bine decat pozele facute de sony de 14.2 Mp si DSLR ,Acuma cred ca nu au fost setarile facute cum trebuie.si-mi pare rau ca la un moment dat am renuntat la canon si am facut poze numai cu Sony.Ce recomandari putetzi sa-mi dati,ce setari sa folosesc sa-mi fie cel mai usor,ceva automat ar fi ideal,poate o sa reusesc sa invatz si cateva chichitze,si poate ca pe viitor o sa reusesc sa fac si poze mai profi.Si nu stiu daca obiectivul este cel mai potrivit, adica cel mai apropiat de amatori.
    Mutumesc pentru eventualele sfaturi.Daca vrea cineva pot sa-i trimit si cateva poze facute cu el,peisaje etc.

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    urca cateva poze undeva si da un link sa vad...
    In mod normal, daca pui aparatul pe Auto sau P Mode n-ar trebui sa ai probleme decat daca ai setat obiectivul pe manual focus si atunci sunt neclare pozele. Pozele ce le-ai descarcat de pe camera sunt JPG sau RAW (NEF/CR2...)?
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania-Tomis
    Posts
    699
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu daca le urc undeva nu le face automat resize? si daca se fac resize ma gandesc ca se pierde din originalitate.O sa Aleg cateva maine ca Am aparatul la birou..Sau mai bine o sa pozez cu am bele aparate acelasi lucru si le urc pe ambele sa se vada diferenta.. parca la sony cand apas foarte usor pe declansator se face zoom automat sau focus ca se misca un pic obiectivul..O sa vad maine ..multumesc

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai nu asa. Le faci .rar si le urci pe rapidshare.
    SHALOM

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania-Tomis
    Posts
    699
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    Pai nu asa. Le faci .rar si le urci pe rapidshare.
    ok.. o sa incerc cu toate ca nu am mai urcat nimic pe RS, cred ca o sa ma descurc..

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania-Tomis
    Posts
    699
    Posts Thanks / Likes

    Default vine RAR ul

    Am incercat sa prind aceleasi subiecte.
    poze facute cu DSLR ul
    http://rapidshare.com/files/161531432/DSLR.rar.html
    poze facute cu Canon IXUX 800 IS
    http://rapidshare.com/files/16153298...800IS.rar.html

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania-Tomis
    Posts
    699
    Posts Thanks / Likes

    Default din masina

    Astea sunt facute din masina ,in mers, nu ma asteptam la cine stie ce focalizare ..dar ceva nu este totusi in regula la culori..
    http://rapidshare.com/files/16153476...asina.rar.html

    o sa incerc sa mai fac niste poze la aceiasi ora maine cu ambele aparate din acelasi loc.. sa se poata face o comparatie mai buna..

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu e nevoie sa le faci la rezolutie maxima, ajunge un 2-3 MB/poza (pui aparatul pe low sau medium). Pozele poti sa le urci direct pe Photobucket ca sa-i citim exif-ul exact. Am inteles ca nu focalizarea te deranjeaza, ci culoarea si luminozitatea.
    Quote Originally Posted by Control View Post
    ...parca la sony cand apas foarte usor pe declansator se face zoom automat sau focus ca se misca un pic obiectivul.
    Zoom-ul nu se face automat ci il alegi tu, miscarea obiectivului la semi-apasarea declansatorului este tocmai autofocus-ul. Deci apesi la jumatate, astepti putin si apoi continui apasarea. De fapt este aceeasi procedura ca la compact camera.

  9. #9
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Control View Post
    Am incercat sa prind aceleasi subiecte.
    poze facute cu DSLR ul
    http://rapidshare.com/files/161531432/DSLR.rar.html
    poze facute cu Canon IXUX 800 IS

    http://rapidshare.com/files/16153298...800IS.rar.html
    Quote Originally Posted by Control View Post
    Astea sunt facute din masina ,in mers, nu ma asteptam la cine stie ce focalizare ..dar ceva nu este totusi in regula la culori..
    http://rapidshare.com/files/16153476...asina.rar.html

    o sa incerc sa mai fac niste poze la aceiasi ora maine cu ambele aparate din acelasi loc.. sa se poata face o comparatie mai buna..
    arata groaznic pozele din sony

    Da-i un factory reset (Record menu-> pagina2-> Rec mode reset si din Setup menu->pagina3->Reset default) apoi pune-l pe auto si fa niste poze. daca ies tot asa,e defecta camera.
    Vezi, si spune-ne rezultatul!
    bafta!
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania-Tomis
    Posts
    699
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mm7163 View Post
    arata groaznic pozele din sony

    Da-i un factory reset (Record menu-> pagina2-> Rec mode reset si din Setup menu->pagina3->Reset default) apoi pune-l pe auto si fa niste poze. daca ies tot asa,e defecta camera.
    Vezi, si spune-ne rezultatul!
    bafta!
    Salut!
    Record menu este dar nu este activ,poate ca din cauza ca nu filmeaza..in setup menu la pagina 3 am facut reset default si am facut 3 poze ,de aproape(aprox. 80cm) masa de lucru ) prima flash auto,2 fara flash,3 cu flash slow. in rest totul factory default.. nu am umblat la nici o setare in afara de butonul rotund de deasupra care este la AUTO.si pe obiectiv la fel butonul pe AF.Daca pot sa ies maine in oras o sa incerc sa fac niste poze de la Zorile spre plaja Modern sau undeva pe valea portului sa prind si culoare. numai sa fie lumina (soare azi)
    vine si linkul RS :
    http://rapidshare.com/files/162831873/dslr2.rar.html

    Multumesc..

  11. #11
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    tot rau e...du-l inapoi la magazinul de unde a fost cumparat intr-o prima faza...
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania-Tomis
    Posts
    699
    Posts Thanks / Likes

    Default buna idee

    Dar magazinul este in Austria. A fost cumparat cu ocazia Campionatului european de Boss ul meu,sa vad daca pot gasi factura..si garantia..

  13. #13
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu e nevoie de garantie,factura ajunge.sunt curios la ce magazin a fost cumparat.

  14. #14
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    US of Europe
    Posts
    2,119
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e un magazin mic in MexicoCity cu produse de specialitate!

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania-Tomis
    Posts
    699
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Sommersby View Post
    e un magazin mic in MexicoCity cu produse de specialitate!
    Din pacate acolo nu mai era pe stoc modelul asta

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top